-
BIST 100
15827,36%-0,29
-
DOLAR
44,46% 0,28
-
EURO
51,27% 0,04
-
GRAM ALTIN
6337,76% 1,47
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00
Vedat Bilgin: Enflasyon farkına karşı düzenlemelerin hazırlığını yapıyoruz
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Vedat Bilgin: Enflasyon farkına karşı düzenlemelerin hazırlığını yapıyoruz
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası'nın düzenlediği toplantıda enflasyonun farkına karşı yapılan düzenlemeyi aktardı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, temmuz ayına emekçilerin karşılaştıkları enflasyon farkına karşı, düzenlemelerin hazırlığını yaptığını bildirerek, sadece memurlar ve işçiler değil emeklilerle ilgili de çalışmaların olduğunu vurguladı.
Bakan Bilgin, Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası'nın düzenlediği 'Gıdanın Geleceği Ellerimizde Zirvesi'ne katılarak çalışanların ve emeklilerin beklediği maaşların enflasyona göre ayarlanması konusunda açıklama yaptı.
Bilgin, enflasyonun nedenlerini sıraladıDHA'nın haberine göre, burada konuşan Bakan Bilgin, enflasyonun nedenlerini sıralayarak, 'Buraya gelirken gazeteci arkadaşlar, 'Enflasyon yüksek, bu enflasyon şartları altında neler yapmayı düşünüyorsunuz?' sorusunu soruyor. En çok karşılaştığım sorulardan biri bu. Enflasyon fevkalade ciddi boyutlarda, Türkiye'de enflasyon yüzde 70’e dayandığını biliyoruz, dünyada da öyle. Bunu bugün burada tartışmanın anlamı yok. Bunun birçok sebebi var; ama sebeplerin temelinde pandeminin meydana getirdiği sorunlar, pandemi sonrası dünyada olağanüstü enerji fiyatlarındaki artış ve bizim ülkemizin buna hazırlıksız yakalanması. Alternatif enerji kaynaklarının olmaması. Daha nükleer enerji yeni kuruyoruz. Bazı enerji ürünlerindeki artış yüzde 200 civarında. Yüzde 150 ile yüzde 200 arasında artan ürünler var. Türkiye'de bunların yansımaları var.' dedi.

Bakan Bilgin, 3600 ek gösterge meselesini bu ay sonunda çözüme kavuşturacaklarını belirtip, 'Çalışanlarımızı koruyacağız, emekçilerimizi koruyacağız. Temmuz ayında emekçilerin karşılaştıkları enflasyon farkına karşı, düzenlemelerin hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim. Sadece memurların, işçilerin değil emeklilerle ilgili de çalışmalarımız var. Son değerlendirmeleri yapıyoruz. 3600 ek gösterge meselesini çözümünü bu ayın sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Son düzenlemeleri yapacağız.
'EYT dosyası da önümüzde'Sözleşmeli meselesi, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) meselesi de var. Bunların hepsi dosya dosya önümüzde. Adım adım dosyaları açıyoruz ve çözüme ulaştığımız anda da kamuoyumuzla paylaşıyoruz.
'Emeklilerimiz endişe etmesin'Emekçilerimiz, çalışanlarımız, işçilerimizi, emeklilerimiz endişe etmesin. Bizim görevimiz; onları enflasyon karşısında da korumak, tahribatlara karşı da korumak. Tıpkı gıdanın geleceğini düşündüğümüz gibi emeğimizi ve emeklilerimizi, insanımızın geleceğini de düşünmek mecburiyetindeyiz. Bu aynı zamanda benim görevim.' diye konuştu.
Karlıova’da 229 deprem konutları için kuralar çekiliyor
Konya’da yatırımlar masaya yatırıldı
BM Güvenlik Konseyi İran gündemiyle toplanıyor
Şanlıurfa'da kaçak keklik avlayan 3 şüpheli yakalandı
Güney Kore'de enerji alarmı
Gaziantep aday öğretmenleri ağırlıyor
SYDV’den ebeveynlerinden yoksun çocuklara giyim desteği kartı
Şırnak il Milli Eğitim müdürlüğüne Hakan Cirit getirildi
Trabzon Limanı’nda yaban hayatı kaçakçılığına operasyon
Tarım Müdürlüğü'nden uyarı: Yağışlar hastalık riskini artırıyor
siyonist rejimin Pakistan’ın diplomatlarına suikast iddiasına uyarı çek sert oldu: “Biz Katar Değiliz”
Şanlıurfa’da yağış rekoru: 3 ayda yıllık ortalama aşıldı
Hürmüz Boğazı’ndan son 48 saatte 7 gemi geçti
İstanbul ve üç ilde bahis operasyonu: 30 şüpheli yakalandı
Çin'in en büyük çip üreticisi İran ordusuna ekipman tedarik etti
Tekne hırsızlığına karşı yapay zekâ destekli güvenlik sistemi uygulaması geliştirildi
İletişim Başkanı Duran: israilin soykırımları karşısında küresel sistem suskun kalmıştır
APP plaka değişimi yoğunluğu sürüyor
Türkiye, Mısır ve Pakistan'dan "ateşkes diplomasisi"
Yaşlılara Saygı Haftası’nda anlamlı etkinlik
Teknolojik bağımlılığa karşı insan merkezli çözümler
İstanbul’da uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı
İşgalcilerin Batı Şeria'da saldırıları sürüyor: Kudüs'te bir şehit
Brent petrol 101,62 dolardan işlem görüyor
Gaziantep'te kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı
Gaziantep’te hızlı müdahale felci önledi
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapay zekâ destekli dijital içerik yarışması
Belediye personeli yolda bulduğu 200 bin TL'yi sahibine ulaştırdı
Trump yönetiminin krizi: Ücretsiz çalıştırılan görevliler, saatler süren kuyruklar
2024-2025 bitkisel ürünlerde üretim yeterliliği açıklandı
Yükleniyor







