• BIST 100

    15999,14%1,19
  • DOLAR

    43,99% 0,09
  • EURO

    51,14% -0,11
  • GRAM ALTIN

    7305,88% 0,67
  • Ç. ALTIN

    11964,95% 0,00

Vedat Bilgin: Enflasyon farkına karşı düzenlemelerin hazırlığını yapıyoruz

13 Mayıs 2022, Cuma 18:17
13 Mayıs 2022, Cuma 18:17
Vedat Bilgin: Enflasyon farkına karşı düzenlemelerin hazırlığını yapıyoruz
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Vedat Bilgin: Enflasyon farkına karşı düzenlemelerin hazırlığını yapıyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası'nın düzenlediği toplantıda enflasyonun farkına karşı yapılan düzenlemeyi aktardı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, temmuz ayına emekçilerin karşılaştıkları enflasyon farkına karşı, düzenlemelerin hazırlığını yaptığını bildirerek, sadece memurlar ve işçiler değil emeklilerle ilgili de çalışmaların olduğunu vurguladı.

Bakan Bilgin, Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası'nın düzenlediği 'Gıdanın Geleceği Ellerimizde Zirvesi'ne katılarak çalışanların ve emeklilerin beklediği maaşların enflasyona göre ayarlanması konusunda açıklama yaptı.

Bilgin, enflasyonun nedenlerini sıraladı

DHA'nın haberine göre, burada konuşan Bakan Bilgin, enflasyonun nedenlerini sıralayarak, 'Buraya gelirken gazeteci arkadaşlar, 'Enflasyon yüksek, bu enflasyon şartları altında neler yapmayı düşünüyorsunuz?' sorusunu soruyor. En çok karşılaştığım sorulardan biri bu. Enflasyon fevkalade ciddi boyutlarda, Türkiye'de enflasyon yüzde 70’e dayandığını biliyoruz, dünyada da öyle. Bunu bugün burada tartışmanın anlamı yok. Bunun birçok sebebi var; ama sebeplerin temelinde pandeminin meydana getirdiği sorunlar, pandemi sonrası dünyada olağanüstü enerji fiyatlarındaki artış ve bizim ülkemizin buna hazırlıksız yakalanması. Alternatif enerji kaynaklarının olmaması. Daha nükleer enerji yeni kuruyoruz. Bazı enerji ürünlerindeki artış yüzde 200 civarında. Yüzde 150 ile yüzde 200 arasında artan ürünler var. Türkiye'de bunların yansımaları var.' dedi.

'Çalışanlarımızı koruyacağız, emekçilerimizi koruyacağız'

Bakan Bilgin, 3600 ek gösterge meselesini bu ay sonunda çözüme kavuşturacaklarını belirtip, 'Çalışanlarımızı koruyacağız, emekçilerimizi koruyacağız. Temmuz ayında emekçilerin karşılaştıkları enflasyon farkına karşı, düzenlemelerin hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim. Sadece memurların, işçilerin değil emeklilerle ilgili de çalışmalarımız var. Son değerlendirmeleri yapıyoruz. 3600 ek gösterge meselesini çözümünü bu ayın sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Son düzenlemeleri yapacağız.

'EYT dosyası da önümüzde'

Sözleşmeli meselesi, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) meselesi de var. Bunların hepsi dosya dosya önümüzde. Adım adım dosyaları açıyoruz ve çözüme ulaştığımız anda da kamuoyumuzla paylaşıyoruz.

'Emeklilerimiz endişe etmesin'

Emekçilerimiz, çalışanlarımız, işçilerimizi, emeklilerimiz endişe etmesin. Bizim görevimiz; onları enflasyon karşısında da korumak, tahribatlara karşı da korumak. Tıpkı gıdanın geleceğini düşündüğümüz gibi emeğimizi ve emeklilerimizi, insanımızın geleceğini de düşünmek mecburiyetindeyiz. Bu aynı zamanda benim görevim.' diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Dünya Yetimler Günü'nde Tarsus Umut Kervan'ından anlamlı yardım

Altın savaşın ilk etkisinden sonra dengelendi

Bingöl Umut Kervanı, umut olmaya devam ediyor

Yetimler Vakfı'ndan yetim çocuklara bisiklet ve oyuncak sürprizi

İran İslam Cumhuriyeti'nden Azerbaycan'ı hedef almadık açıklaması

Yeşilay'ın kuruluş yıldönümünde ilk ders zili bağımsız bir gelecek için çaldı

Konya Selçuklu belediyesi personel alımı yapacak

Konya’da yeni evlenecek çiftlere kira desteği

Bakan Murat Kurum COP31 hazırlıkları kapsamında Rusya temsilcisiyle görüştü

Asırlık camide yaşlılara anlamlı ziyaret

Daire Başkanı Erhan Batman'da Kur'an kursunu ziyaret etti

Hürmüz krizi ve ticaret savaşları: Küresel ihracatta yeni rota mı?

Dünya Yetimler Günü'nde "Savaş ve Çocuk" raporu kamuoyuyla paylaşıldı

Geçtiğimiz gün öldürülen öğretmenin adı görev yaptığı okula verilecek

Diyarbakır esnafı Ramazan atmosferini hissettirmeye kararlı

Sınır illerinin güvenliği ele alındı

Dünya ve Türkiye’de sürdürülebilir tarımın geleceği

1-7 Mart Yeşilay Haftası Mardin'de farklı etkinliklerle kutlanıyor

Müftü Bekiroğlu: İtikaf arınmaya vesiledir

İzmir’de pazarcı esnafı sorunlarının çözülmesini bekliyor

İran Hürmüz Boğazında ABD tankerini vurdu

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Makedonya’da

Alan şefi üyeye artırımlı ek ders kararı

İzmir'de kayıp vatandaş termal drone ile bulundu

İnsan beynini anlamaya bir adım daha

Telefonunuz sandığınızdan daha tehlikeli: İran'a saldırıda görünmeyen cephe

Malatya'da yetimler iyilik sofrasında buluştu

Battalgazi'de yetim çocuklarla iftar buluşması

Batman'da anaokulu öğrencilerine akran zorbalığı ve sağlıklı beslenme eğitimi

Palandöken: Akaryakıtta eşel mobil sisteminin yeniden uygulanması piyasayı rahatlatacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Dünya Yetimler Günü'nde Tarsus Umut Kervan'ından anlamlı yardım

Altın savaşın ilk etkisinden sonra dengelendi

Bingöl Umut Kervanı, umut olmaya devam ediyor

Yetimler Vakfı'ndan yetim çocuklara bisiklet ve oyuncak sürprizi

İran İslam Cumhuriyeti'nden Azerbaycan'ı hedef almadık açıklaması

Yeşilay'ın kuruluş yıldönümünde ilk ders zili bağımsız bir gelecek için çaldı

Konya Selçuklu belediyesi personel alımı yapacak