• BIST 100

    16834,12%0,95
  • DOLAR

    43,82% 0,16
  • EURO

    51,69% 0,16
  • GRAM ALTIN

    7182,08% 2,07
  • Ç. ALTIN

    11729,31% 0,51

Vedat Bilgin: Enflasyon farkına karşı düzenlemelerin hazırlığını yapıyoruz

13 Mayıs 2022, Cuma 18:17
13 Mayıs 2022, Cuma 18:17
Vedat Bilgin: Enflasyon farkına karşı düzenlemelerin hazırlığını yapıyoruz
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Vedat Bilgin: Enflasyon farkına karşı düzenlemelerin hazırlığını yapıyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası'nın düzenlediği toplantıda enflasyonun farkına karşı yapılan düzenlemeyi aktardı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, temmuz ayına emekçilerin karşılaştıkları enflasyon farkına karşı, düzenlemelerin hazırlığını yaptığını bildirerek, sadece memurlar ve işçiler değil emeklilerle ilgili de çalışmaların olduğunu vurguladı.

Bakan Bilgin, Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası'nın düzenlediği 'Gıdanın Geleceği Ellerimizde Zirvesi'ne katılarak çalışanların ve emeklilerin beklediği maaşların enflasyona göre ayarlanması konusunda açıklama yaptı.

Bilgin, enflasyonun nedenlerini sıraladı

DHA'nın haberine göre, burada konuşan Bakan Bilgin, enflasyonun nedenlerini sıralayarak, 'Buraya gelirken gazeteci arkadaşlar, 'Enflasyon yüksek, bu enflasyon şartları altında neler yapmayı düşünüyorsunuz?' sorusunu soruyor. En çok karşılaştığım sorulardan biri bu. Enflasyon fevkalade ciddi boyutlarda, Türkiye'de enflasyon yüzde 70’e dayandığını biliyoruz, dünyada da öyle. Bunu bugün burada tartışmanın anlamı yok. Bunun birçok sebebi var; ama sebeplerin temelinde pandeminin meydana getirdiği sorunlar, pandemi sonrası dünyada olağanüstü enerji fiyatlarındaki artış ve bizim ülkemizin buna hazırlıksız yakalanması. Alternatif enerji kaynaklarının olmaması. Daha nükleer enerji yeni kuruyoruz. Bazı enerji ürünlerindeki artış yüzde 200 civarında. Yüzde 150 ile yüzde 200 arasında artan ürünler var. Türkiye'de bunların yansımaları var.' dedi.

'Çalışanlarımızı koruyacağız, emekçilerimizi koruyacağız'

Bakan Bilgin, 3600 ek gösterge meselesini bu ay sonunda çözüme kavuşturacaklarını belirtip, 'Çalışanlarımızı koruyacağız, emekçilerimizi koruyacağız. Temmuz ayında emekçilerin karşılaştıkları enflasyon farkına karşı, düzenlemelerin hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim. Sadece memurların, işçilerin değil emeklilerle ilgili de çalışmalarımız var. Son değerlendirmeleri yapıyoruz. 3600 ek gösterge meselesini çözümünü bu ayın sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Son düzenlemeleri yapacağız.

'EYT dosyası da önümüzde'

Sözleşmeli meselesi, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) meselesi de var. Bunların hepsi dosya dosya önümüzde. Adım adım dosyaları açıyoruz ve çözüme ulaştığımız anda da kamuoyumuzla paylaşıyoruz.

'Emeklilerimiz endişe etmesin'

Emekçilerimiz, çalışanlarımız, işçilerimizi, emeklilerimiz endişe etmesin. Bizim görevimiz; onları enflasyon karşısında da korumak, tahribatlara karşı da korumak. Tıpkı gıdanın geleceğini düşündüğümüz gibi emeğimizi ve emeklilerimizi, insanımızın geleceğini de düşünmek mecburiyetindeyiz. Bu aynı zamanda benim görevim.' diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Batman'da yüzlerce öğrenciye işitme taraması

Şanlıurfa’da motosiklet kazası: 18 yaşındaki sürücü ağır yaralandı

Müftü Durmuş: Mukabele sünnetini ihya etmeliyiz

Motorine 2,40 TL zam geliyor

İşgalciler, Lübnan'a yönelik saldırılarla neyi hedefliyor?

Estonya doğu sınırı için 600 sığınak tedarik etmeyi planlıyor

İstanbul’da baraj doluluk oranı yüzde 42,49 oldu

Şanlıurfa’da cinayet zanlısı yakalandı

Nijerya’da Lassa ateşi bilançosu ağırlaşıyor: 70 ölü

YKS hazırlığında son 4 ayda disiplin ve sistem vurgusu

5 ilde narkotik operasyonu: 346 gözaltı

Kızılay Ramazan kampanyasını Selami amcanın hikâyesiyle duyurdu

Gazze'de eşi benzeri görülmemiş yetim krizi: 40 bin çocuk ailesiz bırakıldı

Bakan Bolat, Rusya Başbakan Yardımcısı Novak ile görüştü

HAMAS’tan işgal rejiminin Lübnan saldırısına kınama

Epstein dosyası: Zengin elit sapkınlığı ve siyonist rejim bağlantısı

Bitlis’te tefecilik şebekesi operasyonunda 7 kişi tutuklandı

Lula da Silva: Nicolas Maduro Venezuela'da yargılanmalı

Adana’da otomobil ile traktör çarpıştı: Biri ağır 6 yaralı

Trump’tan yüksek mahkemeye tepki: Bizi durduramayacaksınız

Meteoroloji'den 5 il için "sarı" kodlu fırtına uyarısı

Hazım Kasım: Barış Konseyi işgalciler üzerindeki baskıyı artırmalı

ABD, Katar'daki El-Udeyd Üssü'nden yüzlerce askerini çekti

Malatya'da 4,5 büyüklüğünde deprem

Donald Trump İran'a saldırı sinyali verdi: Tahran'a karşı askeri planlar ileri aşamada

Aksa'da Ramazan direnişi: 100 bin Müslüman işgalcilerin engeline rağmen saf tuttu

Siyonist rejim Ramazanda da saldırdı: Lübnan'da 10 şehit, onlarca yaralı

Sigara bırakma polikliniklerine başvurular yüzde 60 arttı

Karasal ve sucul istilacı türlere ilişkin yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı

Erzurum’da 363 işletme denetlendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman'da yüzlerce öğrenciye işitme taraması

Şanlıurfa’da motosiklet kazası: 18 yaşındaki sürücü ağır yaralandı

Müftü Durmuş: Mukabele sünnetini ihya etmeliyiz

Motorine 2,40 TL zam geliyor

İşgalciler, Lübnan'a yönelik saldırılarla neyi hedefliyor?

Estonya doğu sınırı için 600 sığınak tedarik etmeyi planlıyor

İstanbul’da baraj doluluk oranı yüzde 42,49 oldu