• BIST 100

    11036,82%-0,78
  • DOLAR

    42,44% 0,01
  • EURO

    49,55% 0,37
  • GRAM ALTIN

    5743,75% -0,01
  • Ç. ALTIN

    9320,33% -0,07

Vergi dairelerinde yoğunluk yaşanıyor

27 Şubat 2021, Cumartesi 20:33
27 Şubat 2021, Cumartesi 20:33
Vergi dairelerinde yoğunluk yaşanıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Vergi dairelerinde yoğunluk yaşanıyor

Vergi borcu ödemesi ve yapılandırmasında son tarih 1 Mart olduğu için vergi dairelerinin hafta sonu açık olmasına karar verildi. Bu kapsamda ödemelerini yetiştiremeyen veya son güne bırakan vatandaşlar vergi daireleri önünde yoğunluk oluşturdu.

Borcunu ödeyebilmek için sabah erken saatlerinde vergi dairesine geldiğini söyleyen Muhtesım Beyaz, ''Dün yetiştiremedim ve çok kalabalık vardı. Numaralar önceden veriliyormuş, ben geldim ödeyemeden tekrar gitmek zorunda kaldım. Vergi dairesinden de hafta sonu açık olacağını söylediler. Sabah erkenden geldim. Borcumu yapılandırmaya sokmuştum. Yolda da herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Burada da kalabalık var ve mesafeli yaklaşmaya çalışıyorum. İnsanlar biraz daha sosyal mesafeye uyarsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Bu kadar kalabalık olması normal ben dahil insanlar işlerini son güne bırakıyor'' dedi.

''BU KADAR KALABALIK OLACAĞINI TAHMİN ETMİYORDUM''

İnternet bankacılığından ödeme yapamadıkları için sabahın erken saatlerinde geldiğini belirten Adem Er ise, 'Hafta sonu açık olduğunu haberlerde gördüm ve ben de gelip ödemek istedim. Fakat bu kadar kalabalık olacağını tahmin edemedim'' diye konuştu.

Dün borcunu ödemek için geldiğini fakat yetiştiremediğini belirten Can Şimşek, ''Vergi borcu ve trafik cezamı ödemeye geldim. Aslında dün geldim ve hafta sonu açık olacağını söylediler. Dün geldim vergi dairesine yetiştiremedim ve bu kalabalığın bir buçuk katı daha fazla bir kalabalık vardı. Şu anda da her dakika kuyruk ekleniyor. Belki işim öğlen saatlerinde biter' dedi.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde bulunan Antalya Defterdarlığı önünde de bu sabah uzun kuyruk oluştu. Sabah erken saatlerde defterdarlık önüne giden vatandaşlar saat 10.00'a kadar kapıların açılmasını bekledi.

Vatandaşlar vergi dairesine gelirken yolda kısıtlama ile ilgili herhangi bir sorun yaşamadıklarını belirtti.

Mehmet Semiz, şehir dışında olduğu için vergisinin bugüne kaldığını ifade ederek, uzun kuyruk olduğunu ve bu kuyruğun ilerleyen saatlerde artacağından endişe ettiğini söyledi.

Geri dönüşüm işi yapan Suriyeli Daham Elhalaf ise 5 yıldır Türkiye'de kağıt toplayıcı olarak çalıştığını belirterek, ''Virüsten dolayı işlerimiz azaldı. Borcu yeni toparlayabildim. Sağlık açısından bir sorun yaşamadık. Ama işlerden dolayı mağdur olduk. Hem Türkler, hem biz sıkıntı yaşadık. Türkiye'den memnunuz' dedi.


Esnaflık yaptığını ve sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olduğunu söyleyen Adil Özboz, ''Virüsten dolayı dünya ile birlikte ülke olarak biz de sıkıntı yaşıyoruz. Umarım bu illetten biran önce kurtuluruz. Tek temennimiz her şeyin güzel olması. Devletimizin elinden gelen çabayı gösterdiğine inanıyorum. Vatandaşın mağdur olmaması için böyle bir uygulama yapmışlar. Bence iyi de yapmışlar. Çünkü pazartesi günü yığılma olacaktı. Ben de saat 08.00'de geldim. Defterdarlık 10.00'da açılacak bekliyoruz. Hayırlısı olsun' diye konuştu.

Defterdarlığa yakın bir yerde ikamet ettiğini vurgulayan Raziye Alcan, ''Ben ve eşim emekliyiz ama yine de yetişmiyor. İşler berbat. Hayat şartları zor' dedi.

Endonezya'daki sel ve heyelanlarda ölü sayısı 770'e yükseldi

Dışişleri Bakanı Fidan, Kanada ve Belçikalı mevkidaşlarıyla görüştü

Otomobil Kızılay kan alma tırının altına girdi: Bir yaralı

Gazze'de ateşkesten bu yana 360 kişi şehit edildi

Kayseri ve 14 ilde 20 suçtan arama kaydı bulunan firari yakalandı

İşgal medyası: Refah'taki çatışmada 4 siyonist asker yaralandı

Malatya'da silahlı kavga olayında 6 tutuklama

Aracında 'cinayet mamo' yazısı bulunan sürücü cezalandırıldı

Yalova’da çakarlı otomobil sürücüsüne 276 bin lira ceza kesildi

Diyarbakır OSB’de geniş katılımlı değerlendirme toplantısı yapıldı

Ukrayna, Avrupa ve ABD temsilcileriyle ayrı ayrı görüşmeler yapacak

Gazze'deki direniş, bir siyonist esirin cesedini teslim etti

Umman Başmüftüsü El Halili'den Gazze anlaşmasının garantör ülkelerine çağrı

Batman’da otomobil refüje çarptı: 1 Yaralı

Ankara-Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Demiryolu’nda çalışmalar sürüyor

Türkiye'den bir ilk: Bir NATO ülkesine ilk kez savaş gemisi ihraç edilecek

Yeşilyurt Belediye Meclisi, aralık ayı toplantılarına başladı

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş:  Dinimiz dezavantajlı kesimlerin ihtiyaçlarıyla ilgilenmeyi teşvik eder

BM Güvenlik Konseyi, Suriye'yi ziyaret edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb ile görüştü

Asgari ücret toplantısının ilki haftaya başlıyor

Erzincan’da yaban keçisi vuran 2 şahısa 970 bin TL ceza uygulandı

Diş etlerindeki yanma ve ağrı farklı sorunların habercisi olabilir!

Malatya’da kadın evinde ölü bulundu

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: Şu anda kültür aktarımını artık aile yapmıyor; yeni medya yapıyor!

Mardin’de engelli bireylere yönelik program yapıldı

Tarsus Umut Kervanı Derneği’nden Suriyeli ailelere kışlık giysi desteği

HÜDA PAR Antalya'da engelli üç kardeşi ziyaret etti

Müftü Aruk: 4-6 yaş Kur’an kursları, toplumun ahlaki geleceği için büyük bir sorumluluktur

Kurtulmuş: Önümüzdeki dönem Orta Asya ülkeleriyle müşterek hedeflerimiz bakımından yeni bir dönem olacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Endonezya'daki sel ve heyelanlarda ölü sayısı 770'e yükseldi

Dışişleri Bakanı Fidan, Kanada ve Belçikalı mevkidaşlarıyla görüştü

Otomobil Kızılay kan alma tırının altına girdi: Bir yaralı

Gazze'de ateşkesten bu yana 360 kişi şehit edildi

Kayseri ve 14 ilde 20 suçtan arama kaydı bulunan firari yakalandı

İşgal medyası: Refah'taki çatışmada 4 siyonist asker yaralandı

Malatya'da silahlı kavga olayında 6 tutuklama