• BIST 100

    11165,85%-0,15
  • DOLAR

    41,33% 0,13
  • EURO

    48,83% 0,11
  • GRAM ALTIN

    4831,98% -0,51
  • Ç. ALTIN

    7995,93% 0,00

Vergi dairelerinde yoğunluk yaşanıyor

27 Şubat 2021, Cumartesi 20:33
27 Şubat 2021, Cumartesi 20:33
Vergi dairelerinde yoğunluk yaşanıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Vergi dairelerinde yoğunluk yaşanıyor

Vergi borcu ödemesi ve yapılandırmasında son tarih 1 Mart olduğu için vergi dairelerinin hafta sonu açık olmasına karar verildi. Bu kapsamda ödemelerini yetiştiremeyen veya son güne bırakan vatandaşlar vergi daireleri önünde yoğunluk oluşturdu.

Borcunu ödeyebilmek için sabah erken saatlerinde vergi dairesine geldiğini söyleyen Muhtesım Beyaz, ''Dün yetiştiremedim ve çok kalabalık vardı. Numaralar önceden veriliyormuş, ben geldim ödeyemeden tekrar gitmek zorunda kaldım. Vergi dairesinden de hafta sonu açık olacağını söylediler. Sabah erkenden geldim. Borcumu yapılandırmaya sokmuştum. Yolda da herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Burada da kalabalık var ve mesafeli yaklaşmaya çalışıyorum. İnsanlar biraz daha sosyal mesafeye uyarsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Bu kadar kalabalık olması normal ben dahil insanlar işlerini son güne bırakıyor'' dedi.

''BU KADAR KALABALIK OLACAĞINI TAHMİN ETMİYORDUM''

İnternet bankacılığından ödeme yapamadıkları için sabahın erken saatlerinde geldiğini belirten Adem Er ise, 'Hafta sonu açık olduğunu haberlerde gördüm ve ben de gelip ödemek istedim. Fakat bu kadar kalabalık olacağını tahmin edemedim'' diye konuştu.

Dün borcunu ödemek için geldiğini fakat yetiştiremediğini belirten Can Şimşek, ''Vergi borcu ve trafik cezamı ödemeye geldim. Aslında dün geldim ve hafta sonu açık olacağını söylediler. Dün geldim vergi dairesine yetiştiremedim ve bu kalabalığın bir buçuk katı daha fazla bir kalabalık vardı. Şu anda da her dakika kuyruk ekleniyor. Belki işim öğlen saatlerinde biter' dedi.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde bulunan Antalya Defterdarlığı önünde de bu sabah uzun kuyruk oluştu. Sabah erken saatlerde defterdarlık önüne giden vatandaşlar saat 10.00'a kadar kapıların açılmasını bekledi.

Vatandaşlar vergi dairesine gelirken yolda kısıtlama ile ilgili herhangi bir sorun yaşamadıklarını belirtti.

Mehmet Semiz, şehir dışında olduğu için vergisinin bugüne kaldığını ifade ederek, uzun kuyruk olduğunu ve bu kuyruğun ilerleyen saatlerde artacağından endişe ettiğini söyledi.

Geri dönüşüm işi yapan Suriyeli Daham Elhalaf ise 5 yıldır Türkiye'de kağıt toplayıcı olarak çalıştığını belirterek, ''Virüsten dolayı işlerimiz azaldı. Borcu yeni toparlayabildim. Sağlık açısından bir sorun yaşamadık. Ama işlerden dolayı mağdur olduk. Hem Türkler, hem biz sıkıntı yaşadık. Türkiye'den memnunuz' dedi.


Esnaflık yaptığını ve sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olduğunu söyleyen Adil Özboz, ''Virüsten dolayı dünya ile birlikte ülke olarak biz de sıkıntı yaşıyoruz. Umarım bu illetten biran önce kurtuluruz. Tek temennimiz her şeyin güzel olması. Devletimizin elinden gelen çabayı gösterdiğine inanıyorum. Vatandaşın mağdur olmaması için böyle bir uygulama yapmışlar. Bence iyi de yapmışlar. Çünkü pazartesi günü yığılma olacaktı. Ben de saat 08.00'de geldim. Defterdarlık 10.00'da açılacak bekliyoruz. Hayırlısı olsun' diye konuştu.

Defterdarlığa yakın bir yerde ikamet ettiğini vurgulayan Raziye Alcan, ''Ben ve eşim emekliyiz ama yine de yetişmiyor. İşler berbat. Hayat şartları zor' dedi.

BM Güvenlik Konseyi, Gazze'de ateşkes için oylamaya gidiyor

Batman’da tır lastiğinde 27 kilogram skunk ele geçirildi: 4 tutuklama

Malatya Fethi'nin yıl dönümünde yüzlerce fidan toprakla buluştu

Suudi ve Pakistan arasında savunma anlaşması: "Bir ülkeye saldırı her ikisine yapılmış kabul edilecek"

Siyonist rejimin saldırılarında 25 şehit, onlarca yaralı

Fransa’da protesto dalgası: Kemer sıkma önlemlerine tepki büyüyor

Bitlis'te otomobil şarampole devrildi: Biri ağır, 2 yaralı

Vali Şıldak bütün eğitimcilere seslendi

Dünyaca ünlü isimlerden işgalci rejimin soykırımına karşı Filistin’le dayanışma çağrısı

Yahudi çeteler Mescid-i Aksa'yı bastı

Batman'da yük treni araçla çarpıştı

HÜDA PAR Gaziantep'te aile paneli düzenleyecek

17 il için "sarı" kodlu sağanak uyarısı

Bursa'da aniden bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Sözde siyonist rejim askerleri zehirlendi

Sözde siyonist rejim askerleri zehirlendi

Karadeniz için fırtına uyarısı

İşgal ordusu, Gazze şehrini dört koldan kuşattı: Yoğun bombardıman sürüyor

İşgal ordusu, Gazze şehrini dört koldan kuşattı: Yoğun bombardıman sürüyor

Boykot devam ediyor: Carrefour, Kuveyt ve Bahreyn'deki tüm şubelerini kapattı

HAMAS'tan tüm vicdan sahiplerine küresel çağrı

Türkiye ile İran arasında gümrük toplantısı gerçekleşti

Katar: israil saldırısıyla ilgili UCM ile görüşüldü

Kocaeli’de alçı yüklü gemi karaya oturdu

Gazze'de şehit sayısı 65 bin 141'e yükseldi

Çin'den siyonist rejime: Saldırıları durdurun

Ben & Jerry's kurucusundan istifa: Gazze'deki soykırıma ortak olamam

Ukrayna 3,5 milyar dolarlık silah alımı planlıyor

Konya’da siber denetimde 14 bin 563 adres incelendi

İki yılda 137 bin Yahudi, işgal altındaki Filistin topraklarını terk etti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


BM Güvenlik Konseyi, Gazze'de ateşkes için oylamaya gidiyor

Batman’da tır lastiğinde 27 kilogram skunk ele geçirildi: 4 tutuklama

Malatya Fethi'nin yıl dönümünde yüzlerce fidan toprakla buluştu

Suudi ve Pakistan arasında savunma anlaşması: "Bir ülkeye saldırı her ikisine yapılmış kabul edilecek"

Siyonist rejimin saldırılarında 25 şehit, onlarca yaralı

Fransa’da protesto dalgası: Kemer sıkma önlemlerine tepki büyüyor

Bitlis'te otomobil şarampole devrildi: Biri ağır, 2 yaralı