-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,45% 0,09
-
EURO
51,16% 0,00
-
GRAM ALTIN
6343,13% -1,16
-
Ç. ALTIN
10645,44% 0,00
Vergi Dairesi çalışanları için aşı önceliği talebi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Vergi Dairesi çalışanları için aşı önceliği talebi
Bilindiği üzere, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilmiş olup yakın zamanda başvurular alınmaya başlayacaktır.
Yapılandırma kanunlarına mükellefler tarafından yoğun bir talep olmaktadır. Gelir İdaresi Başkanlığı başvuruları internet ortamında yapma imkanı tanımasına rağmen mükelleflerin büyük çoğunluğu bizzat vergi dairelerine başvuru yaparak işlemlerini tamamlamak istemektedir.
Bu nedenle yapılandırma dönemlerinde vergi dairelerinde hem başvuru hem de ödeme nedeniyle büyük yığılmalar olmaktadır. Örneğin; 7256 sayılı kanun kapsamındaki yapılandırmada toplam 7 milyon 679 bin vatandaşımız başvuruda bulunmuştur. Bu süreçte Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesindeki Vergi Daireleri/Malmüdürlükleri ülkemizin dört bir yanında vatandaşlarımıza, yaklaşık 40 bin personeli ile hizmet sunacaktır.
Vergi Dairesi personeli başvurular ve yapılandırma ödemeleri sırasında vatandaşla bire bir temas kuracaktır. Personel her ne kadar maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya çalışsa da virüsün bulaşma riskinden dolayı tedirgin çalışmakta ve bu durumdan rahatsız olmaktadır.
Vatandaşın bire bir hizmet aldığı, dilekçe ve para gibi üzerinden virüs barındırmaya müsait materyaller ile temas kaçınılmazdır.
Yukarıda belirttiğimiz nedenlerden dolayı, Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde görev yapan tüm Vergi Dairesi/Malmüdürlüğü çalışanlarının riskli gruba alınarak aşılamada öncelik tanımlanmasının hem hizmet alan vatandaşımızın hem de hizmet veren personelin sağlığı ile kamu hizmetinin sürekliliği açısından önem arz etmektedir.
Bakan Kurum: Gıda israfı sadece bugünü değil, yarını da tüketir
Hindistan'a ait LPG tankerleri Hürmüz Boğazı'ndan geçti
Pezeşkiyan: ABD'de halk, ülkeyi yöneten israilli krallardan yoruldu
Adana’da bir binanın damında torpillerin patlaması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti
Kuzey Kore'de yeni nesil roket motoru test edildi
COP31 kapsamında Çevre ve İklim Medya Turları'nın ilki düzenlendi
Muğla'da kaçak avlanan 80 kilogram kefal balığına el konuldu
ABD'den Katar'daki vatandaşlarına uyarı
Arap Birliği Genel Sekreterliğine Nebil Fehmi seçildi
Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
CHP Genel Başkanı Özel hakkında soruşturma başlatıldı
Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü
Gazze'de alıkonulan 5 Filistinli esir serbest bırakıldı
Mersin'de trafik kazasında yaralanan kişi hayatını kaybetti
Çin ile Kuzey Kore arasında uçak seferleri yeniden başlatılacak
Meteorolojiden çok sayıda il için sağanak uyarısı
Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı mevkidaşı Abdulati ile görüştü
Gazze'de can kaybı 72 bin 278'e yükseldi
İçişleri Bakanlığından 18 il için kar ve sağanak uyarısı
Slovakya’dan AB’ye veto tehdidi
Harkov Bölgesi'nde bir yerleşim yeri daha Rusya'nın kontrolüne geçti
Yapıcıoğlu'ndan IKBY Başkanı Barzani'ye "geçmiş olsun" telefonu
Uzmandan obezite uyarısı: Hareketsiz yaşam obezite riskini artırıyor
Mardin’de kuyumcudan 60 bin liralık yüzük çalındı: O anlar güvenlik kamerasına yansıdı
Siirt’te uyuşturucu operasyonu: 9 kilo 700 gram esrar ele geçirildi
Gaziantep’te çocuklar camide buluştu
Malatya'da zincirleme kaza: 1 ölü, 1 yaralı
Ankara'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı
Gaziantep’te çok sayıda elektronik ürün ele geçirildi: 1 gözaltı
Ticaret Bakanlığı: israil ile ticaret iddiaları yalandır
Yükleniyor







