• BIST 100

    14169,30%0,02
  • DOLAR

    42,83% 0,04
  • EURO

    50,62% 0,52
  • GRAM ALTIN

    6125,18% 0,26
  • Ç. ALTIN

    9975,22% 2,31

Yapamazsınız diyenler şimdi sessiz! Yerli otomobil fabrikasının direkleri göründü

02 Ocak 2021, Cumartesi 17:28
02 Ocak 2021, Cumartesi 17:28
Yapamazsınız diyenler şimdi sessiz! Yerli otomobil fabrikasının direkleri göründü
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yapamazsınız diyenler şimdi sessiz! Yerli otomobil fabrikasının direkleri göründü

Türkiye'nin yüksek teknolojili ilk yerli otomobilinin üretileceği fabrikanın temeli, 18 Temmuz’da Bursa’nın Gemlik ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla atıldı. Fabrikanın yapıp çalışmaları devam ederken, TOGG’un sosyal medya hesabından paylaşım yapıldı. Paylaşımda, fabrika inşaatının zemin güçlendirmesi için 24 bin kolona ulaşıldığı bilgisi verildi. Ayrıca açıklamada, enerji, boya ve gövde binalarının zemin güçlendirme çalışması tamamlanıp, beton dökümüne başlandığı belirtildi. Fabrikanın kurulacağı alan ile 5 ayda inşaatta gelinen aşama drone fotoğraflarıyla karşılaştırıldı.

İNŞAAT BU AY BAŞLIYOR

TOGG’un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Akıllı ve çevre dostu özellikleri aynı çatı altında buluşturacak ve ‘bir fabrikadan daha fazlası’ olacak #TOGG #Gemlik Tesisinin zemin güçlendirme çalışmalarından sonra üst yapı inşaatını gerçekleştirmek üzere Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş. ile anlaştık” ifadelerine yer verildi. Yapı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu, “Ocakta inşaatı başlatıyoruz. Toplam 5 bin kişiye istihdam sağlayacağız” dedi.

TESİSİN MALİYETİ 22 MİLYAR TL

Kaba inşaatın 12 ay sürmesi beklenen fabrikadaki çalışmaların, 2021 yılı itibariyle bitirilmesi planlanıyor. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından inşa edilen tesisin maliyeti, 22 milyar TL olacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından da yol ıslah ve alt yapı çalışması yapılacak alan; limana, serbest bölgeye ve tedarik sanayisine yakınlığıyla biliniyor. Yıllık 175 bin aracın üretileceği fabrikada, 2032 yılına kadar 4 bin 323 kişinin istihdam edilmesi öngörülüyor.

Fabrikanın açılmasıyla Gemlik'in daha fazla gelişeceğini belirten Emrah Çelik, 'En azından Gemlik biraz daha gelişecek. Nüfus kalabalığı biraz daha fazla olacak. Gemlik'in nüfusu zaten yeterince kalabalık. İşsiz olan gençlerimiz iş bulabilecek. Gemlik biraz daha kalkınacak. Hayırlısı olsun. Çevremizde iş arayan arkadaşlarımız var. Açıldığı zaman başvuru yapacaklar' dedi.

'5 BİN KİŞİNİN ÇALIŞACAK OLMASINA SEVİNİYORUZ'

Fabrika inşaatında çalışacak 5 bin kişinin istihdamı açısından iyi olacağını düşündüğünü belirten Metin Kalman, 'Gemlik halkına çok faydası var. İnşallah topluma ve halkımıza faydası olur. Ayrıca Türkiye'nin ilk otomobil fabrikasının Gemlik'te açılmasına da çok sevindik. Gençlik için, gelecek için iyi bir iş ortamı oldu. Gemlik zaten tanınan bir ilçe. Otomobil fabrikasının da buraya kurulmasından dolayı gurur duyuyoruz. Fabrikada 5 bin kişinin çalışacak olması da çok güzel bir durum. Seviniyoruz, mutluyuz' diye konuştu.

'İŞÇİLERİN GEMLİK'TEN ALINMASINI İSTİYORUM'

İnşatta 5 bin kişinin çalışacak olmasının Gemlik için çok güzel bir haber olduğunu vurgulayan Su Solmaz, 'Yerli otomobil fabrikasının kurulması Gemlik'e de yararlı olacak. Fabrikada çalışacak olan 5 bin kişinin Gemliklilerden olmasını istiyorum. Çünkü etrafımızda iş arayan tanıdıklarımız var. Çalışacak olan kişiler Gemlikli olursa ilçemiz adına da faydalı olacak. Çalışan kişiler parasını Gemlik'te harcayacak olduğu için ilçemizde de güzel bir ekonomi sağlanacak. Ben işçilerin Gemlik'ten alınmasını istiyorum' şeklinde konuştu.

Avrupa cüzzam vakaları nedeniyle alarmda

Nijerya'da otobüse silahlı saldırı: 28 kişi kaçrıldı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Somalili bakan ile görüştü

Kocaeli’de DMD hastası çocuk için toplanan paraları çalan şüpheli yakalandı

Rusya’dan Ukrayna’ya yoğun hava saldırısı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Kürt meselesinin çözümü için referans olması gereken model Malazgirt ruhudur

Pakistan'da polis ekiplerine pusu: 5 ölü

Arnavutluk'ta yolsuzluk protestolarında hükümetin istifasını talep ediyor 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Aoun ile görüştü

Şırnak'ta düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı

Asgari ücret 28 bin 75 lira olarak belirlendi

6 aracın hurdaya döndüğü kazada vinç şoförü kazadan önce araçtan atlamış

Son dakika: 2026 asgari ücret belli oldu! Yeni rakam 3. toplantı sonrası açıklandı

İletişim Başkanı Duran’dan israile sert tepki

Nevşehir'de tır ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

Fransa'da kimya tesisinde patlama: 4 yaralı

Batı Şeria’da işgal saldırılarında 3 kişi yaralandı onlarca kişi alıkonuldu

Yapıcıoğlu'ndan rapor açıklaması: 'Türkiye'deki şiddet sorunu' ve 'Kürt Meselesi'ni iki ayrı başlıkta ele aldık

Yozgat’ta 152 hafız için icazet töreni düzenlendi

Ceza infaz kurumları personeli için etik davranış ilkeleri imzalandı

Gazze'de can kaybı 70 bin 942'ye yükseldi

Mersin Valisi Atilla Toros, Sudan Kızıldeniz Eyaleti Valisi’ni Kabul Etti

Türkiye Kart Çankırı’da hayata geçti

HAKSİAD Van Şubesi’nden İran'a iş gezisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üreten tüm gençlerimizin yanında oluyoruz

Gazze’de çocuklar çadırlarda eğitim görüyor

Şanlıurfa’da suç örgütüne yönelik operasyon: 8 gözaltı

İstanbul–Batman Uçuşunda Hasta Yolcu Zor Anlar Yaşadı

Mardin Umut Kervanı'ndan üç aylar münasebetiyle yüzlerce ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımı

Londra’da Filistin aktivistlerine destek eylemi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Avrupa cüzzam vakaları nedeniyle alarmda

Nijerya'da otobüse silahlı saldırı: 28 kişi kaçrıldı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Somalili bakan ile görüştü

Kocaeli’de DMD hastası çocuk için toplanan paraları çalan şüpheli yakalandı

Rusya’dan Ukrayna’ya yoğun hava saldırısı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Kürt meselesinin çözümü için referans olması gereken model Malazgirt ruhudur

Pakistan'da polis ekiplerine pusu: 5 ölü