• BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,21
  • EURO

    50,20% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6245,46% 0,83
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77

Yapamazsınız diyenler şimdi sessiz! Yerli otomobil fabrikasının direkleri göründü

02 Ocak 2021, Cumartesi 17:28
02 Ocak 2021, Cumartesi 17:28
Yapamazsınız diyenler şimdi sessiz! Yerli otomobil fabrikasının direkleri göründü
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Yapamazsınız diyenler şimdi sessiz! Yerli otomobil fabrikasının direkleri göründü

Türkiye'nin yüksek teknolojili ilk yerli otomobilinin üretileceği fabrikanın temeli, 18 Temmuz’da Bursa’nın Gemlik ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla atıldı. Fabrikanın yapıp çalışmaları devam ederken, TOGG’un sosyal medya hesabından paylaşım yapıldı. Paylaşımda, fabrika inşaatının zemin güçlendirmesi için 24 bin kolona ulaşıldığı bilgisi verildi. Ayrıca açıklamada, enerji, boya ve gövde binalarının zemin güçlendirme çalışması tamamlanıp, beton dökümüne başlandığı belirtildi. Fabrikanın kurulacağı alan ile 5 ayda inşaatta gelinen aşama drone fotoğraflarıyla karşılaştırıldı.

İNŞAAT BU AY BAŞLIYOR

TOGG’un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Akıllı ve çevre dostu özellikleri aynı çatı altında buluşturacak ve ‘bir fabrikadan daha fazlası’ olacak #TOGG #Gemlik Tesisinin zemin güçlendirme çalışmalarından sonra üst yapı inşaatını gerçekleştirmek üzere Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş. ile anlaştık” ifadelerine yer verildi. Yapı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu, “Ocakta inşaatı başlatıyoruz. Toplam 5 bin kişiye istihdam sağlayacağız” dedi.

TESİSİN MALİYETİ 22 MİLYAR TL

Kaba inşaatın 12 ay sürmesi beklenen fabrikadaki çalışmaların, 2021 yılı itibariyle bitirilmesi planlanıyor. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından inşa edilen tesisin maliyeti, 22 milyar TL olacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından da yol ıslah ve alt yapı çalışması yapılacak alan; limana, serbest bölgeye ve tedarik sanayisine yakınlığıyla biliniyor. Yıllık 175 bin aracın üretileceği fabrikada, 2032 yılına kadar 4 bin 323 kişinin istihdam edilmesi öngörülüyor.

Fabrikanın açılmasıyla Gemlik'in daha fazla gelişeceğini belirten Emrah Çelik, 'En azından Gemlik biraz daha gelişecek. Nüfus kalabalığı biraz daha fazla olacak. Gemlik'in nüfusu zaten yeterince kalabalık. İşsiz olan gençlerimiz iş bulabilecek. Gemlik biraz daha kalkınacak. Hayırlısı olsun. Çevremizde iş arayan arkadaşlarımız var. Açıldığı zaman başvuru yapacaklar' dedi.

'5 BİN KİŞİNİN ÇALIŞACAK OLMASINA SEVİNİYORUZ'

Fabrika inşaatında çalışacak 5 bin kişinin istihdamı açısından iyi olacağını düşündüğünü belirten Metin Kalman, 'Gemlik halkına çok faydası var. İnşallah topluma ve halkımıza faydası olur. Ayrıca Türkiye'nin ilk otomobil fabrikasının Gemlik'te açılmasına da çok sevindik. Gençlik için, gelecek için iyi bir iş ortamı oldu. Gemlik zaten tanınan bir ilçe. Otomobil fabrikasının da buraya kurulmasından dolayı gurur duyuyoruz. Fabrikada 5 bin kişinin çalışacak olması da çok güzel bir durum. Seviniyoruz, mutluyuz' diye konuştu.

'İŞÇİLERİN GEMLİK'TEN ALINMASINI İSTİYORUM'

İnşatta 5 bin kişinin çalışacak olmasının Gemlik için çok güzel bir haber olduğunu vurgulayan Su Solmaz, 'Yerli otomobil fabrikasının kurulması Gemlik'e de yararlı olacak. Fabrikada çalışacak olan 5 bin kişinin Gemliklilerden olmasını istiyorum. Çünkü etrafımızda iş arayan tanıdıklarımız var. Çalışacak olan kişiler Gemlikli olursa ilçemiz adına da faydalı olacak. Çalışan kişiler parasını Gemlik'te harcayacak olduğu için ilçemizde de güzel bir ekonomi sağlanacak. Ben işçilerin Gemlik'ten alınmasını istiyorum' şeklinde konuştu.

Sudan hükümeti yaklaşık 3 yıllık savaşın ardından Hartum'a geri dönüyor

Slovakya: Ukrayna’ya askeri yardım yapmayacağız

Kahramanmaraş’ta eğitime bir gün ara verildi

Sivas, Kayseri ve çevreleri için kuvvetli kar yağışı bekleniyor

Gazze'de şehit sayısı 71 bin 412'ye yükseldi

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Çiftçi oyunu kullandı

Ege Denizi için fırtına uyarısı

Malatya için kuvvetli kar yağışı uyarısı

Elazığ için kuvvetli kar ve karla karışık yağmur uyarısı

Trump'tan Küba'ya yaptırım kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Geleneksel İslam sanatları medeniyetimizin estetik hafızasıdır

HÜDA PAR şehir içi ulaşım sorununu belediye meclisi gündemine taşıdı

Gaziantep'te düşünce kuruluşlarının toplum üzerindeki rolü ele alındı

MSB: MCM BLACK SEA Görev Grubu 8’inci aktivasyonu başladı

Kolombiya'da uçak kazası: 6 ölü

Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Gazze'nin doğusunda işgalciler tarafından 4 kişi şehit edildi

BİK Genel Müdürü Çay Şanlıurfa’da konuştu

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Meşru protestolar ve isyanlar ayrı

Diyarbakır'da 3 aracın karıştığı zincirleme kazada 2 kişi yaralandı

Diyarbakır ve Şanlıurfa için kuvvetli yağmur yoğun kar yağışı uyarısı

ABD, İran'a saldırılar planlıyor: İran, üsleri vurmaya hazır

Gaziantep'te bir ev hanımı 58 yıl sonra okuma-yazma hayaline kavuştu

Gaziantep’te yağma suçundan aranan hükümlü yakalandı

Çin'in ilk yolcu hava gemisi ticari seferlerine başladı

Yenikapı’da seyir halindeki araç alev aldı, trafik tek şeride düşürüldü

Aksaray’da sobadan sızan karbonmonoksit 8 kişiyi hastanelik etti

Gazze Şeridi'nde son 48 saatte 3 şehit ve 9 yaralı

Diyarbakır'da otel yangını: 10 kişi dumandan etkilendi

14 ilde siber dolandırıcılık operasyonu: 90 şüpheli yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Sudan hükümeti yaklaşık 3 yıllık savaşın ardından Hartum'a geri dönüyor

Slovakya: Ukrayna’ya askeri yardım yapmayacağız

Kahramanmaraş’ta eğitime bir gün ara verildi

Sivas, Kayseri ve çevreleri için kuvvetli kar yağışı bekleniyor

Gazze'de şehit sayısı 71 bin 412'ye yükseldi

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Çiftçi oyunu kullandı

Ege Denizi için fırtına uyarısı