DOLAR 32,3256 % 0.22
EURO 35,1131 % -0.07
STERLIN 41,0088 % -0.03
FRANG 35,8339 % 0.34
ALTIN 2.300,19 % 0,99
BITCOIN 2.305.512 1.775

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Yasak bu gece sona eriyor! Sezonu Erdoğan açacak

Su ürünleri av sezonu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı etkinliğin ardından bu gece yarısı itibarıyla açılacak.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Yasak bu gece sona eriyor! Sezonu Erdoğan açacak

2020-2021 su ürünleri av sezonu, gırgır ve trol yöntemiyle avcılık yapacak balıkçılar için Karadeniz, Marmara ve Ege Denizi’nde 1 Eylül’de, Akdeniz’de ise 15 Eylül’de başlayacak. Avcılık faaliyetleri 15 Nisan 2021 itibarıyla sona erecek.

Geleneksel yöntemlerle avcılık yapan kıyı balıkçıları ise getirilen düzenlemelere uymak şartıyla avcılık faaliyetlerini yıl boyunca yapabilecek.

2019-2020 su ürünleri av sezonu verimli ve bereketli geçerken, yeni sezonda da öncü göstergelere göre benzer bir süreç bekleniyor.

Bu akşam Giresun Merkez Limanı’nda “Vira Bismillah” denilerek avcılık sezonu açılış programı gerçekleştirilecek. Programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından denize kalkan ve mersin balığı yavruları bırakılacak. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de programa katılacak.

Cumhuriyet tarihi üretim rekoru kırıldı

Geçen yıl yapılan sezon açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdesi verilen Su Ürünleri Kanunu değişikliğinin hayata geçmesiyle yasa dışı avcılıkla daha etkin mücadele edildi. Düzenlemeyle balıkların ve kurallara uygun avcılık yapan balıkçıların hakları korundu. Düzenlemenin de etkisiyle geçen yıl toplamda 837 bin ton su ürünleri üretimi gerçekleştirilerek Cumhuriyet tarihi üretim rekoru kırıldı.

Bakanlığın, balıkların üreme ve büyüme özelliklerini dikkate alarak su ürünleri avcılığında getirdiği tür, boy, zaman, derinlik, mesafe ve av araçlarıyla ilgili yasak ve sınırlamalara uyulması hem balıkçılar hem de kaynakların sürdürülebilirliği açısından önem taşıyor.

Faiz indirimli kredi 

Bakanlık, kırsal kalkınma yatırımları kapsamında balıkçılara soğuk hava depoları, balık işleme ve muhafaza tesisleri için hibe desteği sağlıyor. Ziraat Bankası ve Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ise gemilerin modernizasyonu için faiz indirimli kredi veriyor.

Bakanlık, 12 metreden küçük balıkçı teknesi sahiplerine desteğe devam edecek. 2004 yılından itibaren balıkçılara verilen ÖTV’siz yakıt desteği de sürecek. 

YORUM YAP