-
BIST 100
15794,66%-2,01
-
DOLAR
44,32% 0,07
-
EURO
51,15% -0,28
-
GRAM ALTIN
5987,82% -6,52
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Yasak bu gece sona eriyor! Sezonu Erdoğan açacak
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Yasak bu gece sona eriyor! Sezonu Erdoğan açacak
2020-2021 su ürünleri av sezonu, gırgır ve trol yöntemiyle avcılık yapacak balıkçılar için Karadeniz, Marmara ve Ege Denizi'nde 1 Eylül'de, Akdeniz'de ise 15 Eylül'de başlayacak. Avcılık faaliyetleri 15 Nisan 2021 itibarıyla sona erecek.
Geleneksel yöntemlerle avcılık yapan kıyı balıkçıları ise getirilen düzenlemelere uymak şartıyla avcılık faaliyetlerini yıl boyunca yapabilecek.
2019-2020 su ürünleri av sezonu verimli ve bereketli geçerken, yeni sezonda da öncü göstergelere göre benzer bir süreç bekleniyor.
Bu akşam Giresun Merkez Limanı'nda 'Vira Bismillah' denilerek avcılık sezonu açılış programı gerçekleştirilecek. Programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından denize kalkan ve mersin balığı yavruları bırakılacak. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de programa katılacak.
Cumhuriyet tarihi üretim rekoru kırıldı
Geçen yıl yapılan sezon açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdesi verilen Su Ürünleri Kanunu değişikliğinin hayata geçmesiyle yasa dışı avcılıkla daha etkin mücadele edildi. Düzenlemeyle balıkların ve kurallara uygun avcılık yapan balıkçıların hakları korundu. Düzenlemenin de etkisiyle geçen yıl toplamda 837 bin ton su ürünleri üretimi gerçekleştirilerek Cumhuriyet tarihi üretim rekoru kırıldı.
Bakanlığın, balıkların üreme ve büyüme özelliklerini dikkate alarak su ürünleri avcılığında getirdiği tür, boy, zaman, derinlik, mesafe ve av araçlarıyla ilgili yasak ve sınırlamalara uyulması hem balıkçılar hem de kaynakların sürdürülebilirliği açısından önem taşıyor.
Faiz indirimli kredi
Bakanlık, kırsal kalkınma yatırımları kapsamında balıkçılara soğuk hava depoları, balık işleme ve muhafaza tesisleri için hibe desteği sağlıyor. Ziraat Bankası ve Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ise gemilerin modernizasyonu için faiz indirimli kredi veriyor.
Bakanlık, 12 metreden küçük balıkçı teknesi sahiplerine desteğe devam edecek. 2004 yılından itibaren balıkçılara verilen ÖTV'siz yakıt desteği de sürecek.
İngiltere'de siyonist rejime silah desteğine karşı protestolar
Devrim Muhafızları: Her tehdide caydırıcılık seviyesinde karşılık vereceğiz
ABD "oyunun sonu"ndan söz ediyor, İran uzun savaşa hazırlanıyor
Hatem’ül‑Enbiya Karargâhı: Biz sadece kendimizi için savaşmıyoruz, ümmetin payını da savunuyoruz
Batman'da özel hastane ücretlerine tepki: Vatandaşlar mağdur ediliyor
Brent petrol 108,57 dolardan işlem görüyor
Enerji Ajansı Direktörü: Bölgedeki savaş küresel ekonomiyi büyük tehlikeye atıyor
Filistinlilerin araçları kundaklandı: Yahudi çeteler saldırılarını artırdı
Zelenskiy: Esir takası ihtimali var
Şanlıurfa'da elektrik direğini oyup kaçak hat çektiler
Tekirdağ’da uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı
Okullarda ikinci ara tatil sona erdi: 18 milyon öğrenci ders başı yaptı
Dolar ve Euro bugün ne kadar?
Erzurum’da kayganlaşan yolda kaza: 2 ölü, 5 yaralı
Altın sert çakıldı, 4 ayın dibini gördü
New York LaGuardia Havalimanı’nda uçak ile araba çarpıştı
Ülke genelinde yağışlı hava etkili olacak
Filistinli esirler sistematik işkence izleriyle özgürlüğe kavuştu
ABD'nin Hark Adası planına İran'dan sert uyarı: Misilleme genişler
Yahudi çeteler Batı Şeria'da Filistinlilerin köylerine saldırdı: 9 yaralı
Lübnan'da siyonist rejim saldırılarında 1029 kişi şehit oldu
Siyonist rejim Gazze'de polis aracını vurdu: 3 şehit
Trieste'de yüzlerce muhacir bir araya geldi
İran'dan misilleme: Tel Aviv çevresi vuruldu, ağır hasar oluştu
İşgal ordusu Lübnan'da fosfor bombası kullandı
MİT Başkanı Kalın, HAMAS heyetiyle görüştü
Hakkari'de eğitime bir gün ara verildi
Siirt’te bıçaklı ve sopalı kavga: 1’i ağır 2 yaralı
İran'dan savaşta yeni strateji
Şanlıurfa’da iş yerine uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama
Yükleniyor







