• BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,27% 0,18
  • EURO

    51,18% 0,78
  • GRAM ALTIN

    6571,65% -4,04
  • Ç. ALTIN

    11186,94% -2,43

Yaşanan felaketlere rağmen HDP’nin Batman’da halaylı müzikli Nevruz kutlaması tepkilere neden oldu

21 Mart 2023, Salı 13:50
21 Mart 2023, Salı 13:50
Yaşanan felaketlere rağmen HDP’nin Batman’da halaylı müzikli Nevruz kutlaması tepkilere neden oldu
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Yaşanan felaketlere rağmen HDP’nin Batman’da halaylı müzikli Nevruz kutlaması tepkilere neden oldu

Ülkede yaşanan deprem ve sel felaketindeki onca acılara rağmen, Batman’da HDP’nin Nevruz bahanesiyle yüksek sesli müzik eşliğinde halaylar çekip zılgıtlar atması vatandaşların tepkisine neden oldu.
Geçtiğimiz günlerde 11 ilde yaşanan deprem ve sel felaketi nedeniyle ülkemizde birçok kişi evsiz kaldı, on binlerce insanımız yaralandı ve binlerce kişi hayatını kaybetti. Yaşanan felaketin acısı henüz bu kadar taze ve devlet millet el ele vererek yaraları sarmaya çalışırken, HDP’nin Batman’da Nevruz kutlamalarını mitinge çevirerek zılgıtlar ve yüksek sesli müzik eşliğinde halaylar çekmesi Batmanlı vatandaşların tepkisine yol açtı.

'Diyarbakır’daki depremde hayatını kaybedenler Kürt değil miydi'
HDP’nin Batman’da yaptığı kutlamaları kınayan bir vatandaş, 'Batman’da HDP’nin yaptığı Nevruz kutlamalarını reddediyor ve kınıyoruz. HDP hiçbir zaman Kürt halkını düşünmedi. Kürt halkını düşünmüş olsaydı yaşanan depremin ve selin ardından bu kutlamaları yapmazdı. Diyarbakır’da çöken binalarda, Şanlıurfa’daki selde hayatını kaybedenler Kürt değil miydi? Bunları düşünmüş olsaydılar Batman’da yaptıkları kutlamalarda halay çekmezlerdi' dedi.

'Yediğimiz sıcak bir yemek bile kursağımızda kalırken HDP’nin halaylar eşliğinde kutlamalar yapması kabul edilemez'
Yapılan Nevruz kutlamalarında yaşananların hoş olmadığını belirten ismini vermeyen başka bir vatandaş, 'Batman’da HDP’nin yaptığı Nevruz kutlamalarında çok hoş olmayan görüntülere şahit olduk. HDP’nin müzikli kutlamalar yapması, halaylar çekmesi hoş bir şey değildir. Yakın komşu olan ilimiz Diyarbakır’da yaşanan acılar devam ederken, ülkemizde birçok ilde depremzedeler onca acılar yaşarken ve hepimiz bu kadar üzgünken, evimizde rahat oturamazken, yediğimiz sıcak bir yemek bile boğazımızda kalırken onların müzik eşliğinde halaylar çekip kutlamalar yapması kabul edilecek bir durum değildir. Bu durumu kınıyorum' diye konuştu.

'Artık HDP’ye ’yeter’ diyoruz'
HDP’nin müzik eşliğinde halaylar çekmesine tepki gösteren bir başka vatandaş ise konuşmasında, 'Türkiye’de bu acılar yaşanırken, HDP’liler gidip Batman’da eğleniyorlar. Zılgıtlar çalıyorlar. Bizler bu acıları çekerken; ülkece yaşananların üstesinden gelebilmek, bunları atlatmaya çalıştığımız bir zamanda gidip eğleniyor ve ardından ’Biz Kürtleri seviyoruz’ diyorlar. Bunların nasıl bir alakası var Kürtler ile? Bunların hiçbir zerre kadar Kürtler ile alakası yok. Bizim içimiz kan ağlarken onlar gidip kutlamalar yapıp eğleniyorlar. Yeter diyoruz, yeter' şeklinde konuştu.
Batman’da Nevruz bahanesiyle kutlamaları mitinge çeviren HDP’liler yüksek sesli müzik eşliğinde halaylar çektirmiş, bazı PKK yandaşları direklere tırmanarak PKK paçavralarını açmıştı.
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

Mersin Valisi Atilla Toros: Bayramda 32 bin personelle sahadayız

ABD’nin enerji ablukası altındaki Küba’ya Rus petrolü

MTB Başkanı Özcan'dan Ramazan Bayramı mesajı

Umut Kervanı Tarsus’tan ihtiyaç sahiplerine iyilik köprüsü

Bayramda Mersin’de hava nasıl olacak?

Nevşehir'de zincirleme kaza: 2 ölü, 7 yaralı

Mutsuzluğun en büyük nedenlerinden biri kıyaslama davranışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü

Bölge ülkeleri Riyad toplantısı sonrası ortak bildiri yayımladı

Rusya'dan küresel piyasaya akaryakıt İhracat yasağı hazırlığı

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten Midyat’a ziyaret

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz: Bayramı vesile kılarak zulümlerin sona ermesi için dualar edelim

ABD’nin NATO’ya yönelik tehditleri sonrası Merz'den açıklama: Avrupa’nın önceliği savaşın sona ermesi

Yapıcıoğlu’ndan Ramazan Bayramı mesajı: Ümmetin ittihadı acil bir ihtiyaçtır

Meyvelerin raf ömrü doğal yağlarla uzatılıyor

Prof. Dr. Süleymanlı: Tüm zorluklara rağmen bayramlar varlığını sürdürüyor

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer: Bayramlar kardeşliğin ve ümmet bilincinin yeniden inşasıdır

Şırnak'ta bayram öncesi trafik seferberliği: 4 bin 300 personel sahada

AB: ABD ve israilin İran'a yönelik saldırıları uluslararası hukukta meşru bir zemine dayanmıyor

Erakçi: Altyapımıza yeniden saldırı olursa sınır tanımayacağız!

Danimarka ABD işgali ihtimaline karşı Grönland’a asker gönderdi

Pakistan ve Afganistan arasında ateşkes

Feribot seferlerine fırtına engeli

İşgal, Mescid-i Aksa'yı 20. gündür kapalı tutuyor: Yarın yüz binlerce kişi bayram namazı kılamayacak!

Er: Sıla-i rahim yalnızca bayram günlerinde değil, her zaman yerine getirilmesi gereken bir sorumluluk

Bayram hazırlığında ilk durak mezarlıklar oldu

Konya'da otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 ölü, 4 yaralı

Siirt Valisi Kızılkaya’dan Ramazan Bayramı mesajı

Diyanet-Sen Batman: Ramazanın manevi iklimi bayramla taçlanıyor

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

Mersin Valisi Atilla Toros: Bayramda 32 bin personelle sahadayız

ABD’nin enerji ablukası altındaki Küba’ya Rus petrolü

MTB Başkanı Özcan'dan Ramazan Bayramı mesajı

Umut Kervanı Tarsus’tan ihtiyaç sahiplerine iyilik köprüsü

Bayramda Mersin’de hava nasıl olacak?

Nevşehir'de zincirleme kaza: 2 ölü, 7 yaralı