-
BIST 100
16798,40%4,31
-
DOLAR
44,46% -0,02
-
EURO
51,90% 0,11
-
GRAM ALTIN
6742,45% -0,20
-
Ç. ALTIN
11017,70% 0,00
Yeni dönem başlıyor! Artık resmi belge sayılacak
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Yeni dönem başlıyor! Artık resmi belge sayılacak
Vatandaş beyanına güveni esas alan bir kamu yönetimi anlayışının yerleştirilmesi ve hizmet sunumunun hızlandırılması amacıyla Cumhurbaşkanlığınca yürütülen çalışma kapsamında, idarede var olan belgeler başvuru sahibinden istenmeyecek ve Dijital Türkiye Platformları üzerinden alınan barkodlu belgeler resmi belge sayılacak.
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından aınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında Dijital Dönüşüm Ofisi ve Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğünün katılımıyla yürütülen çalışmayla kamu hizmetlerinin hızlı, kolay erişilebilir, memnuniyeti esas alan ve düşük maliyetli bir şekilde yerine getirilmesi ile kamu hizmetlerinin sunumunda başvuruların alınması, sonuçlandırılması, izlenmesi ve değerlendirilmesi süreçlerinde 'sıfır belge' esasına dayalı kamu yönetimi tesis edilmesi planlanıyor.
Yapılan çalışmayla, Dijital Türkiye Platformları üzerinden alınan barkodlu belgeler resmi nitelikli belge kabul edilecek. Buna bağlı olarak kamu hizmetlerinde başvuru gerektiren tüm süreçlerle mahiyeti itibarıyla fiziksel olarak sunumu gereken hizmetler dışındaki bütün hizmetlerin dijital ortamda sunulması zorunlu hale getirilecek.
Kamu hizmetlerinin Dijital Türkiye Platformlarına entegrasyonuyla işlemlerin tüm aşamalarının takip edilebilmesine imkan tanınması ve başvuru merci ile karar merci arasında birden fazla kademe oluşturulmaması amaçlanıyor.
VATANDAŞ BEYANI ESAS ALINACAK
Kamu hizmetine başvuru ile ilgili düzenlemeler başvuru sahibinin beyanı esas alınacak şekilde hazırlanacak. Başvuruda istenen belgeler arasında, 'idare tarafından istenecek diğer belgeler' veya 'benzeri belgeler' gibi muğlak ibarelere yer verilemeyecek ve idare, kendisinde bulunan, mevzuatta yer almayan ve Hizmet Envanteri Yönetim Sistemi'nde (HEYS) başvuru sahibinden isteneceği belirtilmeyen hiçbir belgeyi isteyemeyecek.
Kamu kurum ve kuruluşları bilgi ve belge paylaşımında bulunabilecek
Kamu kurum ve kuruluşları arasında bilgi, belge ve veri paylaşımının usul ve esaslarının da belirlendiği çalışmada, idareler arasında paylaşılması veya kamu hizmetinden yararlananlardan istenilmemesi öngörülen basılı ortamdaki bilgi ve belgeler dijital ortama taşınacak.
Kamu hizmetinin gereği olarak ihtiyaç duyulan, milli güvenlik ve kamu düzeni açısından paylaşılmasında sakınca bulunmayan tüm bilgi, belge ve veriler herhangi bir protokol ya da benzeri işleme gerek kalmaksızın diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla paylaşılabilecek. Bunlar asıl veri sahibi idarenin bilgisi dışında paylaşılamayacak.
Paylaşılan bilgi, belge ve veri üzerinde yapılacak sorgulama ve benzeri işlemler sadece somut olaya uygun şekilde ve söz konusu kamu hizmetinin yerine getirilmesi kapsamında yapılacak. Bu paylaşım, ilgili idarenin dijital ortamda sunacağı servis ve benzeri yöntemlerle gerçekleştirilecek ve tüm aşamalarda kişisel verilerin korunması mevzuatı dikkate alınacak.
Bilgi, belge ve veriler, bunlara erişim yetkisi verilecek personele ilişkin kimlik bilgilerinin de bildirilmesi suretiyle asıl veri sahibi kamu kurum ya da kuruluşundan talep edilecek.
YALIN YÖNETİM VE VATANDAŞ MEMNUNİYETİ HEDEFLENİYOR
Çalışmayla, kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan belgelerin vatandaştan istenmediği ve hizmetlerin yasal olarak dijital ortamda sunulduğu, bürokratik süreç ve kademelerin azaltılarak kamuda yalın yönetim anlayışıyla kurumların daha hızlı ve uyum içerisinde çalışması ve vatandaş memnuniyetinin artırılması öngörülüyor.
İstanbul’da işgal ve zulme karşı yüzlerce araçlık konvoy
Kocaeli'de silahlı saldırı soruşturmasında 1 kişi tutuklandı
Siyonist ihlaller nedeniyle Hürmüz'den tankerlerin geçişine izin verilmiyor
Adana’da kazada yaralanan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
Esaret altındaki Mescid-i Aksa, sabah namazında ibadete açılacak
Isparta'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Pakistan ve Fransa liderleriyle siyonist ihlalleri görüştü
İletişim Başkanı Duran: Türkiye, tüm krizlerde tarihin doğru tarafında yer aldı
Keşan’da tehlikeli yıkıma 160 bin lira ceza
Lufthansa’da kabin personeli 1 günlük greve gidiyor
Diyarbakır'da şiddetli rüzgar çatıları yerinden söktü
Roman vatandaşlara yönelik 1071 konutluk yeni proje
Ticaret Bakanı Bolat, Portekiz'de ikili temaslarda bulundu
İspanya Başbakanı Sanchez: AB, İşgal rejimi ile ortaklık anlaşmasını askıya almalı
Anamur’da motosiklet yayaya çarptı: 2 yaralı
DAİŞ’e 34 ilde operasyon yapıldı: 198 kişi gözaltına alındı
Bursa’da 108 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı
Gaziantep’te eşini darp eden sanık ağır ceza mahkemesinde yargılanacak
Dışişleri Bakanlığından siyonist rejimin Lübnan'a yönelik saldırılarına kınama
Lübnan Cumhurbaşkanlığı: Gerilimin tırmanmasından İşgal rejimini sorumlu
İran Devrim Muhafızları: “Lübnan’a saldırılar sürerse pişman olacaklar”
Lübnan’da bilanço ağırlaşıyor: siyonist Katz’dan Hizbullah’a saldırı açıklaması
Zaharova’dan ABD’ye: “Tutarsızlığınızın adı Amerikan demokrasisi”
İran, Hürmüz Boğazı’nda tanker geçişlerini askıya aldı
Malatya merkezli FETÖ operasyonu: 10 tutuklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile telefonda görüştü
Gazze'de şehit gazeteci sayısı 262'ye yükseldi
Mobilya ihracatında düşüş
Şanlıurfa'da iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü
Yükleniyor







