• BIST 100

    17322,16%-0,30
  • DOLAR

    44,71% 0,23
  • EURO

    52,34% -0,22
  • GRAM ALTIN

    6789,52% -0,33
  • Ç. ALTIN

    10887,16% -0,74

Yeşil pasaportlu ihracatçıya aşı önceliği

11 Haziran 2021, Cuma 19:49
11 Haziran 2021, Cuma 19:49
Yeşil pasaportlu ihracatçıya aşı önceliği
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Yeşil pasaportlu ihracatçıya aşı önceliği

61 ihracatçı birliği, 27 sektör ile 100 bin ihracatçının Türkiye’de tek çatı kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM),uluslararası arenada ihracatçıların rekabetini kolaylaştırmak için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda TİM’in girişimleri ile pandemi döneminde ihracatçının pazarlara hızlı erişiminine katkı sağlayacak, Türkiye’nin ihracat hacmini artıracak önemli bir karara imza atıldı. Alınan kararla, yeşil pasaport hamili ihracatçılar, koronavirüs aşısında öncelikli gruba alındı. Yeşil pasaportlu ihracatçılar, dünden itibaren sisteme girerek aşı randevusu almaya başladı.

Yeşil pasaportlu ihracatçıların aşılama programında öncelikli gruba dahil edilmesinden memnuniyet duyduklarını dile getiren TİM Başkanı İsmail Gülle, “İhracatçılarımızın seyahatlerinde problem yaşamaması adına hızla aşılanması önem arz etmekteydi. Türkiye'nin ekonomi ve ticaret diplomasisinin saha neferleri olan ihracatçılarımızın aşılama programına dahil edilmesi, ihracat hacmimizi de olumlu yönde etkileyecektir. Talebimize olumlu cevap vererek her zaman olduğu gibi ihracat ailemize desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ticaret Bakanımız Mehmet Muş ve Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan TİM Başkanı İsmail Gülle, “İhracat ailemiz, dünyanın birçok noktasıyla doğrudan temas halinde. Türk bayrağını 210 ülke ve bölgede dalgalandıran ihracatçımız, ürünlerimizi dünyaya hızla ulaştırmak adına, yoğun bir çalışma yürütüyor. Önemli pazarlarımız aşı pasaportu uygulaması başlatırken bu pazarlara erişimimizi, alınan aşı kararı kolaylaştıracaktır. Özellikle yeşil pasaport hamili ihracatçılarımızın seyahatlerinde problem yaşamaması adına hızla aşılanması önem arz etmekteydi. Türkiye'nin ekonomi ve ticaret diplomasisinin saha neferleri olan ihracatçılarımızın aşılama programına dahil edilmesi, ihracat hacmimizi de olumlu yönde etkileyecektir. Talebimize olumlu cevap vererek her zaman olduğu gibi ihracat ailemize desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ticaret Bakanımız Mehmet Muş ve Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

işgalci rejim, ABD’nin abluka kararını desteklemede gecikmedi

56 ilde DAİŞ operasyonu: 525 kişi gözaltına alındı

Peskov: Macaristan ile ilişkiler sürecek

İran, ABD’nin Hürmüz teklifini reddetti

LGS ve YKS adayları, tecrübelerini paylaştı

Bakan Yumaklı: Küçükbaşa Destek Projesi ile yıllık 180 bin lira destek

Kuruyan göl yeniden kuşlara yuva oldu

Çorum’da binlerce sentetik ecza ele geçirildi: Bir tutuklama

Starmer: Sosyal medyanın bağımlılık oluşturan kaydırma sistemleri kaldırılmalı

Şırnak'ta yağan kar sonrası şehir beyaza büründü

ABD’den Endonezya hava sahasına geniş erişim isteği

Türkiye’nin yaş meyve sebze ihracatı ilk çeyrekte yüzde 35 arttı

Siirt’te düğünden dönenleri taşıyan kamyonet devrildi: 3 yaralı

Malatya'da beton mikserinin çarptığı kadın ağır yaralandı

Rusya: Ukrayna, Paskalya ateşkesini 6 bin 500’den fazla kez ihlal etti

Malatya'da şeker çuvallarının içinde uyuşturucu ele geçirildi

Mevlid-i Nebi mitingine katılan kadınlar: Peygamberimizin aşkından bizi hiçbir engel tutamıyor

Şanlıurfa'da bağ evi hırsızlığı aydınlatıldı: 2 tutuklama

Şanlıurfa'da aranan 4 hükümlü yakalandı

Şanlıurfa'da sahte şampuan operasyonu: 6 bin 879 ürün ele geçirildi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit, yol yenileme çalışmalarını inceledi

Öğr. Üyesi Dr. Kurşun: İdam uygulaması uluslararası hukuka aykırı

İngiltere: Ne kadar baskı olursa olsun bu savaşa çekilmeyeceğiz

Yeşilyurt Belediyesi 8 taşınmazı ihaleyle kiraya verecek

Cansuyu’ndan özel öğrencilere anlamlı destek

Parmağına sıkışan yüzük itfaiye ekiplerince çıkarıldı

İstanbul’da baraj doluluk oranı yüzde 70,29’a yükseldi

Çin, Hürmüz ablukasına dair sükunet çağrısı yaptı

Siyonist rejimin Gazze’ye saldırılarında şehit sayısı 72 bin 333’e yükseldi

İşgal, Lübnan'a geceden beri saldırdı: 6 şehit 19 yaralı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


işgalci rejim, ABD’nin abluka kararını desteklemede gecikmedi

56 ilde DAİŞ operasyonu: 525 kişi gözaltına alındı

Peskov: Macaristan ile ilişkiler sürecek

İran, ABD’nin Hürmüz teklifini reddetti

LGS ve YKS adayları, tecrübelerini paylaştı

Bakan Yumaklı: Küçükbaşa Destek Projesi ile yıllık 180 bin lira destek

Kuruyan göl yeniden kuşlara yuva oldu