• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Yeşil pasaportlu ihracatçıya aşı önceliği

11 Haziran 2021, Cuma 19:49
11 Haziran 2021, Cuma 19:49
Yeşil pasaportlu ihracatçıya aşı önceliği
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yeşil pasaportlu ihracatçıya aşı önceliği

61 ihracatçı birliği, 27 sektör ile 100 bin ihracatçının Türkiye’de tek çatı kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM),uluslararası arenada ihracatçıların rekabetini kolaylaştırmak için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda TİM’in girişimleri ile pandemi döneminde ihracatçının pazarlara hızlı erişiminine katkı sağlayacak, Türkiye’nin ihracat hacmini artıracak önemli bir karara imza atıldı. Alınan kararla, yeşil pasaport hamili ihracatçılar, koronavirüs aşısında öncelikli gruba alındı. Yeşil pasaportlu ihracatçılar, dünden itibaren sisteme girerek aşı randevusu almaya başladı.

Yeşil pasaportlu ihracatçıların aşılama programında öncelikli gruba dahil edilmesinden memnuniyet duyduklarını dile getiren TİM Başkanı İsmail Gülle, “İhracatçılarımızın seyahatlerinde problem yaşamaması adına hızla aşılanması önem arz etmekteydi. Türkiye'nin ekonomi ve ticaret diplomasisinin saha neferleri olan ihracatçılarımızın aşılama programına dahil edilmesi, ihracat hacmimizi de olumlu yönde etkileyecektir. Talebimize olumlu cevap vererek her zaman olduğu gibi ihracat ailemize desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ticaret Bakanımız Mehmet Muş ve Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan TİM Başkanı İsmail Gülle, “İhracat ailemiz, dünyanın birçok noktasıyla doğrudan temas halinde. Türk bayrağını 210 ülke ve bölgede dalgalandıran ihracatçımız, ürünlerimizi dünyaya hızla ulaştırmak adına, yoğun bir çalışma yürütüyor. Önemli pazarlarımız aşı pasaportu uygulaması başlatırken bu pazarlara erişimimizi, alınan aşı kararı kolaylaştıracaktır. Özellikle yeşil pasaport hamili ihracatçılarımızın seyahatlerinde problem yaşamaması adına hızla aşılanması önem arz etmekteydi. Türkiye'nin ekonomi ve ticaret diplomasisinin saha neferleri olan ihracatçılarımızın aşılama programına dahil edilmesi, ihracat hacmimizi de olumlu yönde etkileyecektir. Talebimize olumlu cevap vererek her zaman olduğu gibi ihracat ailemize desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ticaret Bakanımız Mehmet Muş ve Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Spot doğal gaz piyasasında referans fiyat 14 bin 550 lira oldu

Mısır: Gazze’yi Filistinliler yönetecek

Gazze’de Baptist Hastanesi’ndeki geçici mezarlıktan naaşlar resmi mezarlıklara taşınıyor

Battalgazi Belediyesinden haftalık yoğun çalışma mesaisi

50 bin nüfuslu Çermik’te trafik çilesi büyüyor

Macaristan Başbakanı Orban Türkiye'ye gelecek

Bakan Fidan, Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ile görüştü

İşgal rejimi, ateşkese rağmen yıkımlarını yoğunlaştırdı

Gaziantep zincirleme kaza: 3 tır yandı

Niğde'de iki ayrı kazada 3 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

Endonezya'da aşırı yağışların tetiklediği felaketlerde can kaybı 900'ü geçti

İşgal zindanların çocuk esirlerin sayısı gün geçtikçe artıyor

Kızıltepe siyasi, kanaat önderleri ve STK temsilcileri: Artan olaylarla birlikte maneviyattan ve örften uzaklaşır olduk

Havalimanlarına kuş ve dron tehdidine karşı "Savuran" güvenlik sistemi

Yüreğir ve Sarıçam’da uyuşturucu operasyonu

İşten çıkarılan işçilerden HÜDA PAR Milletvekili Dinç'e ziyaret

Benin’de askeri darbe yapıldı

Malatya'da yaya geçidi ihlali yapan sürücüler cezalandırıldı

Yetimler Vakfı Van’da giyim yardımı yaptı

Başlanan proje sürdürülmedi, mahalle sakinlerinin kavşak tepkisi: Artık yeter!

7 ilde organize suç örgütlerine operasyon: 47 tutuklama

Adana'da apartman dairesinde yangın çıktı

Batman'da börekçi dükkânında çıkan yangın korkuttu

Van Gölü’nde sular çekildi, mikrobiyolitler ortaya çıktı

İran, kuraklıktaki su ihtiyacını deniz suyundan gidermeye çalışıyor

Avustralya’da Filistin’e destek ve Eurovision kararına protesto gösterisi

TPAO'nun Diyarbakır ve Kırklareli’ndeki sahaları için kamulaştırma kararı

TİGEM'den 1200 küçükbaş hayvan için satış ihalesi

TBMM'de bütçe mesaisi başlıyor

BM: Gazze'de kadınların yükü ağırlaşıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Spot doğal gaz piyasasında referans fiyat 14 bin 550 lira oldu

Mısır: Gazze’yi Filistinliler yönetecek

Gazze’de Baptist Hastanesi’ndeki geçici mezarlıktan naaşlar resmi mezarlıklara taşınıyor

Battalgazi Belediyesinden haftalık yoğun çalışma mesaisi

50 bin nüfuslu Çermik’te trafik çilesi büyüyor

Macaristan Başbakanı Orban Türkiye'ye gelecek

Bakan Fidan, Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ile görüştü