-
BIST 100
17119,54%0,90
-
DOLAR
44,68% 0,27
-
EURO
52,25% 0,07
-
GRAM ALTIN
6828,99% -0,01
-
Ç. ALTIN
10960,64% 0,00
Yeşil pasaportlu ihracatçıya aşı önceliği
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Yeşil pasaportlu ihracatçıya aşı önceliği
61 ihracatçı birliği, 27 sektör ile 100 bin ihracatçının Türkiye’de tek çatı kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM),uluslararası arenada ihracatçıların rekabetini kolaylaştırmak için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda TİM’in girişimleri ile pandemi döneminde ihracatçının pazarlara hızlı erişiminine katkı sağlayacak, Türkiye’nin ihracat hacmini artıracak önemli bir karara imza atıldı. Alınan kararla, yeşil pasaport hamili ihracatçılar, koronavirüs aşısında öncelikli gruba alındı. Yeşil pasaportlu ihracatçılar, dünden itibaren sisteme girerek aşı randevusu almaya başladı.
Yeşil pasaportlu ihracatçıların aşılama programında öncelikli gruba dahil edilmesinden memnuniyet duyduklarını dile getiren TİM Başkanı İsmail Gülle, “İhracatçılarımızın seyahatlerinde problem yaşamaması adına hızla aşılanması önem arz etmekteydi. Türkiye'nin ekonomi ve ticaret diplomasisinin saha neferleri olan ihracatçılarımızın aşılama programına dahil edilmesi, ihracat hacmimizi de olumlu yönde etkileyecektir. Talebimize olumlu cevap vererek her zaman olduğu gibi ihracat ailemize desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ticaret Bakanımız Mehmet Muş ve Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan TİM Başkanı İsmail Gülle, “İhracat ailemiz, dünyanın birçok noktasıyla doğrudan temas halinde. Türk bayrağını 210 ülke ve bölgede dalgalandıran ihracatçımız, ürünlerimizi dünyaya hızla ulaştırmak adına, yoğun bir çalışma yürütüyor. Önemli pazarlarımız aşı pasaportu uygulaması başlatırken bu pazarlara erişimimizi, alınan aşı kararı kolaylaştıracaktır. Özellikle yeşil pasaport hamili ihracatçılarımızın seyahatlerinde problem yaşamaması adına hızla aşılanması önem arz etmekteydi. Türkiye'nin ekonomi ve ticaret diplomasisinin saha neferleri olan ihracatçılarımızın aşılama programına dahil edilmesi, ihracat hacmimizi de olumlu yönde etkileyecektir. Talebimize olumlu cevap vererek her zaman olduğu gibi ihracat ailemize desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ticaret Bakanımız Mehmet Muş ve Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Bitlis’te kış geri geldi: 84 köy yolu ulaşıma kapandı
Tarımsal destek ödemesi hesaplara aktarılıyor
Sanayi üretimi şubat ayında yüzde 2,2 arttı
Gaziantep'te tarihi eser kaçakçılığı: Bir gözaltı
Brent petrol 96,43 dolardan işlem görüyor
Şırnak ve Kocaeli’de DAİŞ operasyonu: 9 gözaltı
Dış ticaret verileri açıklandı: İhracat birim değeri arttı, miktar geriledi
İki kazadan biri motosiklet: Artan risk, azalan güvenlik
Yahudilerin yüzde 77'si Lübnan saldırılarının sürmesini destekliyor
Çanakkale merkezli 3 ilde operasyon: 5 gözaltı
Kocaeli’de aranan hükümlü yakalandı
Cami avlusunda kurulan Kâbe maketiyle uygulamalı hac eğitimi
"Bu kadar uyku yeter! Ümmet artık uyanmalı ve Kudüs'e sahip çıkmalı"
Cuma hutbesi: İslam, insanlığı huzur ve mutluluğa davet eden bir dindir
Uzmanlara göre konforculuk: “Kolay hayat” arayışı yeni riskler doğuruyor
Suriye'de vatandaşlık krizi çözülüyor: Kürtler yıllar sonra kimlik için sıraya girdi
Ateşkes sonrası İran’da blar yeniden açılıyor
CHP’li Yenişehir Belediyesi’ne operasyon: 30 gözaltı kararı
İstanbul’da suç örgütüne operasyonda 18 gözaltı
Ankara’da nisan ayında sürpriz kar yağışı
İşgalci siyonistler Lübnan’a saldırıyor
Akaryakıt indirimi pompalara yansıdı
Eskişehir merkezli 6 ilde operasyon: 20 şüpheli yakalandı
İstanbul’da uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli yakalandı
Serbest piyasada döviz kurları ne kadar?
İstanbul’da organize suç operasyonu: 18 şüpheli yakalandı
Gram ve ons altın haftanın son işlem gününde ne kadar?
Meteoroloji'den 44 il için "sarı" kodlu uyarı: Zirai don ve yağış bekleniyor
Siyonistlerden, esir alınan Filistinli çocuklara insanlık dışı işkence ve cinsel saldırı
HAMAS'tan, Mescid-i Aksa'da yoğun varlık gösterilmesi ve direnişin artırılması çağrısı
Yükleniyor







