• BIST 100

    10962,47%0,40
  • DOLAR

    42,52% 0,06
  • EURO

    49,63% 0,09
  • GRAM ALTIN

    5774,98% 0,40
  • Ç. ALTIN

    9299,63% 0,00

“Yeşil Yetenekler Eğiticilerin Eğitimi” programının ilk etabı sona erdi

14 Mayıs 2024, Salı 17:20
14 Mayıs 2024, Salı 17:20
“Yeşil Yetenekler Eğiticilerin Eğitimi” programının ilk etabı sona erdi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

“Yeşil Yetenekler Eğiticilerin Eğitimi” programının ilk etabı sona erdi

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) tarafından akademisyenlere yönelik olarak düzenlenen Yeşil Yetenekler-Eğiticilerin Eğitimi programının ilk etabı dört haftanın ardından tamamlandı. GAİB hizmet binasında gerçekleştirilen eğitimlere başta Gaziantep Üniversitesi olmak üzere bölge üniversitelerinden yetmişin üzerinde akademisyen katıldı.
Eğitimler alanında uzman saygın akademisyenler ve özel sektör temsilcileri tarafından gerçekleştirildi. 20 Nisan’da İklim Değişikliğinin Bilimsel Temelleri konulu eğitimiyle İklim Bilimci Prof. Dr. M. Levent Kurnaz, 27 Nisan’da Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatının Getirdikleri konulu eğitimiyle QSI Belgelendirme Ltd. Şti’nden Niran Armutcu sunumlarını gerçekleştirdi. 4 Mayıs günü ise Bakanlık temsilcilerine ayrıldı. Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Ülkemiz Çalışmaları konulu sunumu Ticaret Bakanlığından Daire Başkanı Gülizar Yavaş, Türkiye’deki Sera Gazı Emisyonlarının İzlenmesi, Raporlanması ve Doğrulanması Konusunda Mevcut Durum ile Florlu Sera Gazlarının Yönetimi konulu sunumu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından Kimya Yüksek Mühendisi Ömer Erdal Bilici, Emisyon Ticaret Sistemi ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması İlişkisi konulu sunumu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından Çevre Yüksek Mühendisi Uğur Gürel, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tarafından Yeşil Dönüşüme Yönelik Yürütülen Çalışmalar konulu sunumu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından Avrupa Birliği Uzmanı Tuba Demir Doğan eğitimlere destek verdi. Programın son haftası 11 Mayıs’ta Danışmanlık ve Sertifikasyon Süreçleri konulu eğitimiyle QSI Belgelendirme Ltd. Şti.’nden Okay Kayhanlı sunumlarını gerçekleştirdi.
Eğitimler hakkında düşüncelerini dile getiren TİM Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı ve GATHİB Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Kileci, “İlerleyen dönemlerde Avrupa Yeşil Mutabakatı çerçevesinde yükümlülüklerini yerine getirmeyen firmalar Avrupa’ya ihracat yapamayacak veya tarife dışı engeller ile karşı karşıya kalacak. Ancak Avrupa pazarı bizler için göz ardı edilemeyecek önemde. Bu doğrultuda bölge ihracatçısının yeni yürürlüğe koyulan şartlara uyum sağlayabilmesi için çok yönlü şekilde çalışıyoruz. Herhangi bir bölgeden ihracat yasağı koyulmasa dahi gelecekte bir şeyler üretebilmek ve satabilmek için her halükârda geleneksel modelleri terk edip sürdürülebilir üretim kültürünü benimsemeliyiz. Üretim ve ihracatta sürdürülebilir modeller bir seçenek olmaktan çıkıp zorunluluk halini almıştır. Bu kapsamda ihracatçılarımız ve sanayicilerimizin çevre dostu ve sürdürülebilir üretime geçişini sağlamak için faaliyetlerimize devam edeceğiz. Eğiticilerin eğitimi programında da çok değerli akademisyenlerimizle 4 hafta birlikte olmaktan mutluluk duyduk. Bu projedeki en önemli amacımız bu konudaki bilgi kirliliklerini azaltmak. Biz akademisyenlerimize doğru bilgileri aktardık. Önümüzdeki yıl farklı fakültelerde Yeşil Mutabakat ve Sürdürülebilirlik ile ilgili seçmeli dersler açıldığında akademisyenlerimiz bilgilerini gençlere aktaracaklar. Bununla da kalmayıp sanayimize ihtiyaç durumunda danışmanlık yapabilecekler. Böylelikle doğru ve güvenilir bilgiye sahip olan bir kitle oluşturarak beşerî sermayemizi güçlendireceğiz” dedi.
Yeşil Yetenekler Eğiticinin Eğitimi Programı, Tekstil ve Hazır Giyim Ortak Sürdürülebilirlik Komitesi kararı gereğince oluşturulan alt çalışma grupları kapsamında GAİB Genel Sekreterliği tarafından yürütülmektedir. GAİB hizmet binasında gerçekleştirilen 4 haftalık Yeşil Yetenekler Eğiticilerin Eğitimi projenin ilk basamağını oluşturmaktadır. Yeşil Yetenekler projesinin daha sonra Türkiye geneline yaygınlaştırılması ve birçok bölgede akademisyenlere yönelik olarak devam etmesi planlanmaktadır.

Merkez Bsı yılın son faiz kararına hazırlanıyor

Bakan Fidan, 23. Doha Forumu’na katılmak üzere Katar’a gidecek

Gazze soykırımına katılan bir işgal subayı daha intihar etti

Şanlıurfa’da bıçaklı kavga: 1 kişi yaralandı

Gaziantep'te "ÇEMBER" operasyonu kapsamında 2 bin 357 kişi yakalandı

6G destekli robot köpekler orman yangınlarını yapay zeka ile önceden tespit edecek

Siyonist işgalciler Gazze'nin doğu bölgelerini yoğun şekilde hedef aldı

İstanbul ve Sakarya'da suç örgütüne operasyon: 11 gözaltı

Konya’da kaçak sigara operasyonu: 5 şüpheli yakalandı

Hac ek kayıt başvuruları için son gün

Gazzeli 3 esirin işgal rejimi zindanlarında şehit olduğu açıklandı

Çiftçilere destek ödemesi bugün hesaplara aktarılıyor

İran'dan ABD savaş gemilerine uyarı

Konya’da vuslat töreni öncesi denetimler arttı

Sosyal medyada sahte b reklamı soruşturması: 20 gözaltı

Mardin TÜKODER Başkanı Öztürk: Denetimlerin gevşek bırakılması halinde gıda zehirlenmeleri daha da artacaktır

"Engelleri zihinlerde yıkalım, engelsiz bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edelim"

ABD'nin Pasifik'teki son saldırısında 4 kişi öldü: "Yargısız infaz" eleştirileri sürüyor

Fransa'daki Müslümanların üçte biri ayrımcılığa uğradığını söylüyor

Kontrolden çıkan otomobil kaza yaptı: 1 yaralı

Milli Eğitim Müdürü Ciğer: Her öğrencinin gelişimini yakından takip ediyoruz

Axios: Trump, Gazze anlaşmasının ikinci aşamasını yakında ilan edecek

Batman'da 31 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Usulsüz çakar kullanan sürücü trafikten menedildi

Mobil kaçak trafolar dronla görüntülendi

Siyonist rejim Suriye'nin güneyinde yeni saldırılar ve kara ihlalleri gerçekleştirdi

Öğrenci servisiyle kamyonet çarpıştı: 14 yaralı

Nitelikli dolandırıcılıktan 35 yıl hapis cezası bulunan firari Batman'da yakalandı

Güney Ege ile Batı Akdeniz için fırtına uyarısı

Yerlikaya: 33 ilde DEAŞ'a yönelik operasyonlarda 233 şüpheli gözaltına alındı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Merkez Bsı yılın son faiz kararına hazırlanıyor

Bakan Fidan, 23. Doha Forumu’na katılmak üzere Katar’a gidecek

Gazze soykırımına katılan bir işgal subayı daha intihar etti

Şanlıurfa’da bıçaklı kavga: 1 kişi yaralandı

Gaziantep'te "ÇEMBER" operasyonu kapsamında 2 bin 357 kişi yakalandı

6G destekli robot köpekler orman yangınlarını yapay zeka ile önceden tespit edecek

Siyonist işgalciler Gazze'nin doğu bölgelerini yoğun şekilde hedef aldı