• BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,60% 0,16
  • EURO

    51,57% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6942,61% 3,13
  • Ç. ALTIN

    11654,37% 0,11

“Yeşil Yetenekler Eğiticilerin Eğitimi” programının ilk etabı sona erdi

14 Mayıs 2024, Salı 17:20
14 Mayıs 2024, Salı 17:20
“Yeşil Yetenekler Eğiticilerin Eğitimi” programının ilk etabı sona erdi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

“Yeşil Yetenekler Eğiticilerin Eğitimi” programının ilk etabı sona erdi

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) tarafından akademisyenlere yönelik olarak düzenlenen Yeşil Yetenekler-Eğiticilerin Eğitimi programının ilk etabı dört haftanın ardından tamamlandı. GAİB hizmet binasında gerçekleştirilen eğitimlere başta Gaziantep Üniversitesi olmak üzere bölge üniversitelerinden yetmişin üzerinde akademisyen katıldı.
Eğitimler alanında uzman saygın akademisyenler ve özel sektör temsilcileri tarafından gerçekleştirildi. 20 Nisan’da İklim Değişikliğinin Bilimsel Temelleri konulu eğitimiyle İklim Bilimci Prof. Dr. M. Levent Kurnaz, 27 Nisan’da Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatının Getirdikleri konulu eğitimiyle QSI Belgelendirme Ltd. Şti’nden Niran Armutcu sunumlarını gerçekleştirdi. 4 Mayıs günü ise Bakanlık temsilcilerine ayrıldı. Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Ülkemiz Çalışmaları konulu sunumu Ticaret Bakanlığından Daire Başkanı Gülizar Yavaş, Türkiye’deki Sera Gazı Emisyonlarının İzlenmesi, Raporlanması ve Doğrulanması Konusunda Mevcut Durum ile Florlu Sera Gazlarının Yönetimi konulu sunumu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından Kimya Yüksek Mühendisi Ömer Erdal Bilici, Emisyon Ticaret Sistemi ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması İlişkisi konulu sunumu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından Çevre Yüksek Mühendisi Uğur Gürel, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tarafından Yeşil Dönüşüme Yönelik Yürütülen Çalışmalar konulu sunumu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından Avrupa Birliği Uzmanı Tuba Demir Doğan eğitimlere destek verdi. Programın son haftası 11 Mayıs’ta Danışmanlık ve Sertifikasyon Süreçleri konulu eğitimiyle QSI Belgelendirme Ltd. Şti.’nden Okay Kayhanlı sunumlarını gerçekleştirdi.
Eğitimler hakkında düşüncelerini dile getiren TİM Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı ve GATHİB Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Kileci, “İlerleyen dönemlerde Avrupa Yeşil Mutabakatı çerçevesinde yükümlülüklerini yerine getirmeyen firmalar Avrupa’ya ihracat yapamayacak veya tarife dışı engeller ile karşı karşıya kalacak. Ancak Avrupa pazarı bizler için göz ardı edilemeyecek önemde. Bu doğrultuda bölge ihracatçısının yeni yürürlüğe koyulan şartlara uyum sağlayabilmesi için çok yönlü şekilde çalışıyoruz. Herhangi bir bölgeden ihracat yasağı koyulmasa dahi gelecekte bir şeyler üretebilmek ve satabilmek için her halükârda geleneksel modelleri terk edip sürdürülebilir üretim kültürünü benimsemeliyiz. Üretim ve ihracatta sürdürülebilir modeller bir seçenek olmaktan çıkıp zorunluluk halini almıştır. Bu kapsamda ihracatçılarımız ve sanayicilerimizin çevre dostu ve sürdürülebilir üretime geçişini sağlamak için faaliyetlerimize devam edeceğiz. Eğiticilerin eğitimi programında da çok değerli akademisyenlerimizle 4 hafta birlikte olmaktan mutluluk duyduk. Bu projedeki en önemli amacımız bu konudaki bilgi kirliliklerini azaltmak. Biz akademisyenlerimize doğru bilgileri aktardık. Önümüzdeki yıl farklı fakültelerde Yeşil Mutabakat ve Sürdürülebilirlik ile ilgili seçmeli dersler açıldığında akademisyenlerimiz bilgilerini gençlere aktaracaklar. Bununla da kalmayıp sanayimize ihtiyaç durumunda danışmanlık yapabilecekler. Böylelikle doğru ve güvenilir bilgiye sahip olan bir kitle oluşturarak beşerî sermayemizi güçlendireceğiz” dedi.
Yeşil Yetenekler Eğiticinin Eğitimi Programı, Tekstil ve Hazır Giyim Ortak Sürdürülebilirlik Komitesi kararı gereğince oluşturulan alt çalışma grupları kapsamında GAİB Genel Sekreterliği tarafından yürütülmektedir. GAİB hizmet binasında gerçekleştirilen 4 haftalık Yeşil Yetenekler Eğiticilerin Eğitimi projenin ilk basamağını oluşturmaktadır. Yeşil Yetenekler projesinin daha sonra Türkiye geneline yaygınlaştırılması ve birçok bölgede akademisyenlere yönelik olarak devam etmesi planlanmaktadır.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Netanyahu, ABD'ye gidiyor: Gündem İran müzakereleri

Nijerya: Türkiye ile güvenlik ve ticarette iş birliğini derinleştirmeyi hedefliyoruz

İstanbul'da "Şehitler Gecesi" programı

Kolombiya’da şiddetli yağışlar sellere yol açtı: 6 ölü

ABD-Grönland hattında kritik süreç

İstanbul'da ambulans ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Batı Şeria'da siyonist vahşet insanlarla sınırlı kalmıyor: Hayvanlar çalındı, ağaçlar söküldü

Lübnan Başbakanı Selam: israi saldırıları egemenliğimizi hedef alıyor

Rusya'dan Ukrayna'daki enerji tesislerine saldırı

ABD ve Hindistan geçici ticaret anlaşmasında uzlaşıya vardı

İspanya'dan 5 maddelik sosyal medya planı: Denetimler artırılıyor

Orban: AB birliklerini Ukrayna'ya göndermek, Rusya ile doğrudan çatışma anlamına gelir

Fransa'dan sonra Kanada da Grönland'da konsolosluk açtı

Suriye ile Suudi Arabistan arasında çeşitli anlaşmalar imzalandı

Gazze Sağlık Bakanlığı: Sağlık sistemi çökme noktasında, binlerce hasta ve yaralının durumu belirsiz

Konya’da yasa dışı silah operasyonu: 6 şüpheli tutuklandı

Konya'da “Camiyi Seviyoruz Namazla Buluşuyoruz” programı yapıldı

Konya’da organize suç örgütüne oeprasyon: 25 şüpheli tutuklandı

Mardin’de otomobil ile tır çarpıştı: 2 ölü, 3 yaralı

Japonya'da kar 4,5 metreyi aştı: 45 ölü, 500’den fazla yaralı

El Cezire 17. Forumu Doha’da Başladı

Siirt’te ilk kez düzenlenen ekonomi zirvesinde Yılmaz’dan yatırım çağrısı

Japonya erken seçim için sandık başına gidiyor

Kavan: Bir dil resmi ya da eğitim dili olmazsa kaybolmaya mahkumdur

Irak, Suriye’den 2 bin 250 DAİŞ’i teslim aldı

ABD'den İran'a yönelik yeni gümrük vergisi

Bursa Kuzey Çevre Otoyolu Projesi masaya yatırıldı

Dörtyol FSRUda kapasite iki katına çıkarılacak

Duran: Gazze’de yaşananlar, uluslararası sistemin iflasını gözler önüne seriyor

Kayseri’de çeşitli suçlardan aranan hükümlü yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Netanyahu, ABD'ye gidiyor: Gündem İran müzakereleri

Nijerya: Türkiye ile güvenlik ve ticarette iş birliğini derinleştirmeyi hedefliyoruz

İstanbul'da "Şehitler Gecesi" programı

Kolombiya’da şiddetli yağışlar sellere yol açtı: 6 ölü

ABD-Grönland hattında kritik süreç

İstanbul'da ambulans ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Batı Şeria'da siyonist vahşet insanlarla sınırlı kalmıyor: Hayvanlar çalındı, ağaçlar söküldü