-
BIST 100
16097,50%-0,43
-
DOLAR
44,08% 0,06
-
EURO
51,17% -0,08
-
GRAM ALTIN
7358,61% 0,05
-
Ç. ALTIN
11838,10% -0,20
Yumurta ihracatından 430 milyon dolar döviz girdisi sağlanıyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Yumurta ihracatından 430 milyon dolar döviz girdisi sağlanıyor
Dünya Yumurta Günü, yumurtanın besleyici değerine dikkat çekmek ve her yaştan insanın tüketmesini teşvik etmek için, her yıl Ekim ayının ikinci cuma günü kutlanıyor. Dünya Yumurta Günü'nün 70'in üzerinde ülke tarafından kutlandığını söyleyen Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM- BİR) Başkanı İbrahim Afyon, 'Türkiye'de 2020 yılında yaklaşık 20 milyar yumurta üretimi yapılmıştır. Üretilen yumurtanın 4,38 milyar adeti ihraç edilerek 430 milyon dolar döviz girdisi sağlanmıştır. 2020 yılında kişi başı yumurta tüketimi ise 240 adete yükselmiştir' dedi.
Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM- BİR) Başkanı İbrahim Afyon, yumurtanın anne sütünden sonra besleyici değeri en yüksek olan besin olduğunu, yumurta proteinin vücutta yüzde 100'ünün kullanılabildiğini ve bu özelliği ile büyüme çağında olan çocuklarda önemli yer tuttuğunu ifade etti.
'SAĞLADIĞI YARARLARI TOPLUMA ANLATMAK İSTİYORUZ'
Afyon, 'Dünya Yumurta Günü'nün bu yılki teması ile yumurtanın, insan yaşamının tüm evrelerinde tüketilebilecek değerli bir protein kaynağı olduğunu ve yumurtanın farklı yaşam evrelerinde (doğum öncesi, ilk gelişim yılları, yetişkinlik dönemi ve yaşlılık) sağladığı yararları topluma anlatmak istiyoruz. Yumurtada hayat var, yumurta hayatınızda olsun' dedi.
Dünya Yumurta Günü 2021 yılı temasının, Uluslararası Yumurta Komisyonu tarafından 'Herkes için yumurta: Doğanın mükemmel hediyesi' olarak belirlendiğini aktaran YUM-BİR Başkanı İbrahim Afyon, 'Yoksulluk, çarpık kentleşme, iklim değişikliği ve artan dünya nüfusunun yarattığı beslenme yetersizliğine karşı yumurta en önemli besin kaynağımızdır. Uluslararası Yumurta Komisyonu'na üye yumurta üreticileri bu amaçla 8 Ekim Dünya Yumurta Günü'nü farklı etkinliklerle kutlarken, deprem ve sel gibi felaket bölgeler başta olmak üzere, beslenme sorunu çekilen bölgelere yumurta yardımı da yapmaktadır. YUM-BİR olarak bizler de bu yaklaşımı benimseyip kurulduğumuz günden bu yana ülkemizdeki yardım organizasyonlarında aktif rol almayı sürdürmekteyiz' açıklamasında bulundu.
İspanya, Tel Aviv'deki büyükelçisini geri çekti
Müftü Durmuş: İtikaf sünnetini ihya etmek büyük önem taşıyor
Pervari’de heyelan nedeniyle köy yolu ulaşıma kapandı
Malatya'da YKS adaylarına ücretsiz ve nitelikli eğitim sağlıyor
Bakan Gürlek: Mahkeme salonları siyaset arenası değildir, şov yapılamaz
İzmir’de 1 ton 346 kilogram skunk ele geçirildi
Bakan Fidan, Polonyalı mevkidaşı Sikorski ile görüştü
Siyonist rejimin Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı 72 bin 135’e ulaştı
Kahramanmaraş’ta 4 büyüklüğünde deprem
TUS uzmanlık dalı değişikliği tercihleri başladı
DMM: İmam Hatip Lisesi’ndeki yurt projesine ilişkin iddialar asılsız
Elazığ’da uyuşturucu operasyonu: 14 tutuklama
Oto aksesuar esnafı: Bu yasakla dükkanlar kapanır
Petrol fiyatları 90 doların üzerine çıktı
Diyarbakır kırsalına füze başlığı düştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kardeş İran halkına 'bu Şii'dir, bu Sünni'dir' diye bakmadık ve bakmıyoruz
Batman’da 100 Öğrenci Okulda İftar Sofrasında Buluştu
Şanlıurfa’da ‘Kasten öldürme’ suçundan aranan hükümlü yakalandı
Hastalara Türkiye’de ilk pulmoner rehabilitasyon programı Bursa'da uygulanıyor
Küresel nükleer rekabet ve Türkiye
Yüzlerce zeytin ağacı işgalciler tarafından kesildi: "Güvenlik alanı" hazırlığı
Gaziantep'te fayans yüklü tır devrildi
Adıyaman'da hat, tezhip ve ebru sergisi açıldı
Gaziantep yumurta üretiminde Türkiye'de 4'üncü sırada
BİGG GARAJ programı ile girişimcilere 1,35 milyon lira destek fırsatı
Diyarbakır Ulu Cami'ye yeni aydınlatma
Şırnak'ta mıcır yüklü kamyon devrildi: Bir yaralı
Beytüşşebap'ta kar mesaisi: Kapanan köy yolları açılıyor
Molla Yalçın: İçerisinde Kadir Gecesini barındıran bu günleri değerlendirelim
Yeşilyurt'ta bayram öncesi detaylı temizlik ve çevre düzenlemesi
Yükleniyor





