-
BIST 100
15954,59%-0,83
-
DOLAR
44,16% -0,14
-
EURO
50,77% 0,47
-
GRAM ALTIN
7080,19% -0,77
-
Ç. ALTIN
11534,35% -0,30
Yumurta ihracatından 430 milyon dolar döviz girdisi sağlanıyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Yumurta ihracatından 430 milyon dolar döviz girdisi sağlanıyor
Dünya Yumurta Günü, yumurtanın besleyici değerine dikkat çekmek ve her yaştan insanın tüketmesini teşvik etmek için, her yıl Ekim ayının ikinci cuma günü kutlanıyor. Dünya Yumurta Günü'nün 70'in üzerinde ülke tarafından kutlandığını söyleyen Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM- BİR) Başkanı İbrahim Afyon, 'Türkiye'de 2020 yılında yaklaşık 20 milyar yumurta üretimi yapılmıştır. Üretilen yumurtanın 4,38 milyar adeti ihraç edilerek 430 milyon dolar döviz girdisi sağlanmıştır. 2020 yılında kişi başı yumurta tüketimi ise 240 adete yükselmiştir' dedi.
Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM- BİR) Başkanı İbrahim Afyon, yumurtanın anne sütünden sonra besleyici değeri en yüksek olan besin olduğunu, yumurta proteinin vücutta yüzde 100'ünün kullanılabildiğini ve bu özelliği ile büyüme çağında olan çocuklarda önemli yer tuttuğunu ifade etti.
'SAĞLADIĞI YARARLARI TOPLUMA ANLATMAK İSTİYORUZ'
Afyon, 'Dünya Yumurta Günü'nün bu yılki teması ile yumurtanın, insan yaşamının tüm evrelerinde tüketilebilecek değerli bir protein kaynağı olduğunu ve yumurtanın farklı yaşam evrelerinde (doğum öncesi, ilk gelişim yılları, yetişkinlik dönemi ve yaşlılık) sağladığı yararları topluma anlatmak istiyoruz. Yumurtada hayat var, yumurta hayatınızda olsun' dedi.
Dünya Yumurta Günü 2021 yılı temasının, Uluslararası Yumurta Komisyonu tarafından 'Herkes için yumurta: Doğanın mükemmel hediyesi' olarak belirlendiğini aktaran YUM-BİR Başkanı İbrahim Afyon, 'Yoksulluk, çarpık kentleşme, iklim değişikliği ve artan dünya nüfusunun yarattığı beslenme yetersizliğine karşı yumurta en önemli besin kaynağımızdır. Uluslararası Yumurta Komisyonu'na üye yumurta üreticileri bu amaçla 8 Ekim Dünya Yumurta Günü'nü farklı etkinliklerle kutlarken, deprem ve sel gibi felaket bölgeler başta olmak üzere, beslenme sorunu çekilen bölgelere yumurta yardımı da yapmaktadır. YUM-BİR olarak bizler de bu yaklaşımı benimseyip kurulduğumuz günden bu yana ülkemizdeki yardım organizasyonlarında aktif rol almayı sürdürmekteyiz' açıklamasında bulundu.
Hizbullah, füze ve İHA'larla işgal hedeflerini vuruyor
Bayram ziyaretleri ruh sağlığını güçlendiriyor!
Devrim Muhafızları: 56'ncı dalga başladı
Bayram tatili, çocukların diş sağlığı için çifte risk taşıyor!
Almanya Savunma Bakanı, Hürmüz Boğazı'na askeri müdahaleyi reddetti
Batman’da içme suyu tankeri devrildi
Mustazaflar Cemiyeti: Halepçe’de masumları katleden zihniyet İslam ümmetini hedef almaya devam ediyor
HÜDA PAR İl Başkanı Şahin'den Kadir Gecesi Mesajı: Müstekbirlerin alaşağı edildiği bir fethe vesile olsun
AB’de savaş paniği: Kubilius’un açıklamaları yeni silahlanma çağrısı olarak eleştiriliyor
Batman'da bir evde çıkan yangında ev eşyaları kullanılamaz hale geldi
Konya Aksaray yolunda uyuşturucu operasyonu
Konya’da jandarma tarihi eser operasyonu
Süresiz nafaka ve 6284 mağdurları: Yasalar adil bir şekilde düzenlenmeli
Umut Kervanı Muradiye’de ayni ve nakdi yardım dağıttı
Şanlıurfa’da bayram öncesi gıda denetimi
Yetimler Vakfı Van'daki yetimlerin bayram sevincine ortak oldu
Yapıcıoğlu'ndan Kadir Gecesi mesajı: Hayatımızı Kur’an’ın rehberliğinde yeniden gözden geçirelim
Şanlıurfa’da HÜDA PAR’ın iftar programına yoğun katılım
Irak, hava sahasını kapalı tutmaya devam edecek
HÜDA PAR’dan ‘Halepçe Katliamı’ mesajı: Coğrafyalar değişse de katliamlar devam ediyor
Şanlıurfa’da kaçak akaryakıt operasyonu
Fransa’nın eski lideri yeniden mahkemede: Sarkozy için 10 yıla kadar hapis ihtimali
8 ilde organize suç örgütlerine operasyon: 34 kişi tutuklandı
Rusya’dan Telegram ve Apple’a 38,5 milyon ruble para cezası
Halepçe Katliamı’nın üzerinden 38 yıl geçti
Eczacılar: İlaç fiyat kararnamesi yetersiz, arz sorunu sürüyor
Avrupa Yetim Eli bayramlık kıyafetlerle yetimleri sevindirdi
Batman'da bölgesel göçebe hayvancılık çalıştayı düzenlenecek
Vali Canalp: Bayramda güvenlik ve trafik denetimleri artırılacak
Mısır ve Umman, bölgesel gerilimi görüştü
Yükleniyor






