• BIST 100

    11238,36%0,44
  • DOLAR

    42,58% 0,05
  • EURO

    49,53% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5757,84% 0,38
  • Ç. ALTIN

    9278,67% -0,18

Yunan polis ile kız arkadaşı navigasyon mağduru

08 Aralık 2021, Çarşamba 10:05
08 Aralık 2021, Çarşamba 10:05
Yunan polis ile kız arkadaşı navigasyon mağduru
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yunan polis ile kız arkadaşı navigasyon mağduru

Dün Yunanistan’dan Edirne’ye gezmeye gelen Yunanistan'ın Dedeağaç Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan trafik polisi Valasoudis Manolis ve kız arkadaşı Aheni Aohna, alışveriş yaptıktan sonra İpsala Sınır Kapısı'ndan çıkış yapmak üzere yola çıktılar. Çift sınıra yakın Doyran köyünde askeri yasak bölgeye girdikleri sebebiyle gözaltına alınmıştı. Jandarmada işlemleri tamamlanan çift adliyeye sevk edildi. Adliyede çıkarıldıkları mahkemece çift, yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı.

Navigasyonla gitmişler

Yunan polis Valasoudis Manolis’un ifadesine göre, Yunanistan’dan Edirne’ye gezmek için geldiklerini ve kız arkadaşıyla bir süre kafede oturduktan sonra havanın kararmasıyla telefonunda bulunan navigasyon ile yola çıktıklarını ifade ederek, “Hava karardığı için Yunanistan'a dönecektik, telefonumda bulunan navigasyona yazarak yola çıktık. Çalıştığım ve yaşadığım yer İpsala Sınır Kapısı'na daha yakın olduğu için buradan çıkış yapacaktık, bu sebeple navigasyona yazarak Keşan'a doğru yola çıktık. Navigasyonun bizi götürdüğü şekilde devam ettik. Bir süre sonra hava tamamen kararmıştı, toprak bir yolda ilerlediğim esnada önüme askerler çıktılar ve bizi durdurdular, benden ve kız arkadaşımdan pasaport istediler. Bizi durdurdukları yerde araçtan indirdiler, benimle birlikte biraz ilerleyerek uzakta bulunan kırmızı renkli tabelaya fener tutarak gösterip, askeri yasak bölge olduğunu söylediler, ancak ben askeri yasak bölgeye girdiğime dair herhangi bir tabela görmediğim için ve gösterdikleri tabela uzakta olduğu için askeri yasak bölgeye girdiğimi düşünmüyorum, çünkü tabeladan önce durmuştuk” dedi.

'Navigasyon yanlış yere götürdü'

Yunan polis Manolis’un kız arkadaşı Aheni Aohna ise navigasyonun yanlış götürmesinden dolayı askeri yasak bölgeye girdiklerini, havanın kararmasıyla da tabelaları görmediklerini öne sürdü.

Sınırda yakalanan Yunanistan uyruklu 2 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Çiftin avukatı Selin Özel, müvekkillerinin hile ve gizli bir şekilde ülkeye girmediklerini belirterek, “Şüphelinin kız arkadaşıyla birlikte yakalandığı Türkiye'ye yasal yollardan sınır kapısından girdikleri kendilerine ait özel araç ile yakalandıkları, sınır çizgisini belirleyebilecek uyarı levhalarının havanın karanlık olması sebebiyle görünemeyecek durumda olduğu hususları dikkate alındığında atılı suçun yasal unsuru olan hile ve gizlice eylemin gerçekleştirilmesi şartları olayımızda bulunmamaktadır. Bu nedenle atılı suçun yasal unsurları oluşmadığından ve şüphelinin suç işleme kasti bulunmadığından serbest bırakılmasına karar verilmesi talep ediyorum' ifadelerini kullandı.

BM'den işgal rejimine: Sarı hat dayatmasını tanımıyoruz

Hatay’da göçmen kaçakçılığı operasyonu: 10 kişi yakalandı

Çin ve Rusya'dan ortak hava devriyesi 

Konya’da uyuşturucu operasyonlarında 1 ayda 76 tutuklama

Bakan Bolat, Kanadalı mevkidaşı Sidhu ile ikili ticaret gündemini ele aldı

RSF: Dünyanın en çok gazeteci öldüren ülkesi israil

Rusya: ABD-Ukrayna görüşmesinin sonucunu bekliyoruz

Tekirdağ'da zincirleme kaza: 5 yaralı

Adana’da 3.5 büyüklüğünde deprem

Malatya'da torbacı operasyonu: 1 gözaltı

Kongo'daki çatışmalarda 1 haftada 74 kişi hayatını kaybetti

Dışişleri Bakanlığı’ndan Doğu Kudüs’teki UNRWA binasına baskına tepki

Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'yı bastı, Talmudik ayinler yaptı

AB, Ukrayna'ya gönderecek para bulamıyor

Su ürünleri avcılığında yeni dönem başlıyor

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, İtalya Başbakanı Meloni ile bir araya geldi

ABD: Nvidia çiplerinin Çin'e ihracatına izin verilecek

Bakan Uraloğlu: Türkiye son 10 yılda otoyol artış hızında Avrupa birincisi

Ukrayna seçim tartışmaları sürerken Zelenski'den yanıt geldi

Rusya: Güçlerimiz Ukrayna'daki tüm cephe hatlarında ilerliyor

CHP Milletvekili Çakır partisinden istifa etti

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Adliyelerdeki bütün emanet ve delil koruma süreçleri yeniden yapılandırılmalı

Bakan Bayraktar: Doğal gaz kapasitesini 161 milyon metreküpten 200 milyon metreküpe çıkaracağız

AB'den "Ukrayna'da seçimler yapılmalı" açıklaması

Avustralya ile ABD arasında MQ-28 anlaşması

İran, Suudi Arabistan ve Çin’den ortak bildiri

Çin yeni uydu grubunu uzaya gönderdi

Senegal İmamlar Birliğinden, işgal rejimini ziyaret eden heyete tepki

Avustralya'da 16 yaş altı çocuklara yönelik sosyal medya yasağı yürürlüğe girdi

KKTC'de şiddetli yağışlar sele neden oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


BM'den işgal rejimine: Sarı hat dayatmasını tanımıyoruz

Hatay’da göçmen kaçakçılığı operasyonu: 10 kişi yakalandı

Çin ve Rusya'dan ortak hava devriyesi 

Konya’da uyuşturucu operasyonlarında 1 ayda 76 tutuklama

Bakan Bolat, Kanadalı mevkidaşı Sidhu ile ikili ticaret gündemini ele aldı

RSF: Dünyanın en çok gazeteci öldüren ülkesi israil

Rusya: ABD-Ukrayna görüşmesinin sonucunu bekliyoruz