• BIST 100

    15120,77%-0,14
  • DOLAR

    43,18% 0,04
  • EURO

    50,35% 0,17
  • GRAM ALTIN

    6401,05% -0,45
  • Ç. ALTIN

    10370,94% 0,00

Yunan polis ile kız arkadaşı navigasyon mağduru

08 Aralık 2021, Çarşamba 10:05
08 Aralık 2021, Çarşamba 10:05
Yunan polis ile kız arkadaşı navigasyon mağduru
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Yunan polis ile kız arkadaşı navigasyon mağduru

Dün Yunanistan’dan Edirne’ye gezmeye gelen Yunanistan'ın Dedeağaç Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan trafik polisi Valasoudis Manolis ve kız arkadaşı Aheni Aohna, alışveriş yaptıktan sonra İpsala Sınır Kapısı'ndan çıkış yapmak üzere yola çıktılar. Çift sınıra yakın Doyran köyünde askeri yasak bölgeye girdikleri sebebiyle gözaltına alınmıştı. Jandarmada işlemleri tamamlanan çift adliyeye sevk edildi. Adliyede çıkarıldıkları mahkemece çift, yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı.

Navigasyonla gitmişler

Yunan polis Valasoudis Manolis’un ifadesine göre, Yunanistan’dan Edirne’ye gezmek için geldiklerini ve kız arkadaşıyla bir süre kafede oturduktan sonra havanın kararmasıyla telefonunda bulunan navigasyon ile yola çıktıklarını ifade ederek, “Hava karardığı için Yunanistan'a dönecektik, telefonumda bulunan navigasyona yazarak yola çıktık. Çalıştığım ve yaşadığım yer İpsala Sınır Kapısı'na daha yakın olduğu için buradan çıkış yapacaktık, bu sebeple navigasyona yazarak Keşan'a doğru yola çıktık. Navigasyonun bizi götürdüğü şekilde devam ettik. Bir süre sonra hava tamamen kararmıştı, toprak bir yolda ilerlediğim esnada önüme askerler çıktılar ve bizi durdurdular, benden ve kız arkadaşımdan pasaport istediler. Bizi durdurdukları yerde araçtan indirdiler, benimle birlikte biraz ilerleyerek uzakta bulunan kırmızı renkli tabelaya fener tutarak gösterip, askeri yasak bölge olduğunu söylediler, ancak ben askeri yasak bölgeye girdiğime dair herhangi bir tabela görmediğim için ve gösterdikleri tabela uzakta olduğu için askeri yasak bölgeye girdiğimi düşünmüyorum, çünkü tabeladan önce durmuştuk” dedi.

'Navigasyon yanlış yere götürdü'

Yunan polis Manolis’un kız arkadaşı Aheni Aohna ise navigasyonun yanlış götürmesinden dolayı askeri yasak bölgeye girdiklerini, havanın kararmasıyla da tabelaları görmediklerini öne sürdü.

Sınırda yakalanan Yunanistan uyruklu 2 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Çiftin avukatı Selin Özel, müvekkillerinin hile ve gizli bir şekilde ülkeye girmediklerini belirterek, “Şüphelinin kız arkadaşıyla birlikte yakalandığı Türkiye'ye yasal yollardan sınır kapısından girdikleri kendilerine ait özel araç ile yakalandıkları, sınır çizgisini belirleyebilecek uyarı levhalarının havanın karanlık olması sebebiyle görünemeyecek durumda olduğu hususları dikkate alındığında atılı suçun yasal unsuru olan hile ve gizlice eylemin gerçekleştirilmesi şartları olayımızda bulunmamaktadır. Bu nedenle atılı suçun yasal unsurları oluşmadığından ve şüphelinin suç işleme kasti bulunmadığından serbest bırakılmasına karar verilmesi talep ediyorum' ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’tan Miraç Gecesi mesajı

Enerji Uzmanı Afşin: Küçük önlemlerle enerjide büyük tasarruf sağlanabilir

Tarım ÜFE aralık ayında arttı

Tutuklu kâtibin ailesinden çağrı: Şebekeyi ortaya çıkaran oğlumuz, ödüllendirilmek yerine tutuklu

Antalya’da 393 ruhsatsız tabanca ele geçirildi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Brent petrol 64,18 dolardan işlem görüyor

Kış aylarında artan diş hassasiyetine dikkat

Uzman eğitimci Konak'tan sömestr tatili uyarısı: Aile bağları bu süreçte güçlenmeli

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz'dan Mirac Gecesi mesajı

Trump'ın İran açıklamaları petrol fiyatlarını düşürdü

İnşaat üretim endeksi kasım ayında yıllık bazda yükseldi

Evde Bakım Yardımı ödemeleri başladı

Senato, Trump’ın yetkilerini sınırlama girişimini çiğnedi: Venezuela’da limitsiz askeri yetki onayı

Mahmud Abbas yönetimi Gazze'deki işbirlikçi çeteleri finanse ediyor

Uganda'da genel seçimler başladı

Tarihçi Çelik: Kudüs Müslümanların yönetimindeyken barış hâkim oldu

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit: Miraç, umut ve rahmet kapısıdır

Lavabo açıcı için toplatma kararı

TCMB Başkanı Karahan'dan enflasyon mesajı: Önümüzdeki iki ay dalgalanma olabilir

“Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yarışması için başvurular sürüyor

Toplanan inek sütü yüzde 4 azaldı

Başakşehir’de 3 İETT otobüsü çarpıştı: 5 yaralı

Yarıyıl tatili başlıyor: Karne zili yarın çalacak

Gümrük denetimlerinde 13,6 milyar TL ceza kesildi

Trump ile Rodriguez görüştü

Güneydoğu'nun 2025 hububat ihracatı 3,6 milyar dolar oldu

İhtiyaç sahiplerine 2026 yılında da kömür yardımı yapılacak

Bursa’da silah operasyonu: 2 gözaltı

Dolar kuru bugün ne kadar?

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’tan Miraç Gecesi mesajı

Enerji Uzmanı Afşin: Küçük önlemlerle enerjide büyük tasarruf sağlanabilir

Tarım ÜFE aralık ayında arttı

Tutuklu kâtibin ailesinden çağrı: Şebekeyi ortaya çıkaran oğlumuz, ödüllendirilmek yerine tutuklu

Antalya’da 393 ruhsatsız tabanca ele geçirildi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Brent petrol 64,18 dolardan işlem görüyor