• BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5971,32% 0,00
  • Ç. ALTIN

    9644,38% 0,00

Yunan polis ile kız arkadaşı navigasyon mağduru

08 Aralık 2021, Çarşamba 10:05
08 Aralık 2021, Çarşamba 10:05
Yunan polis ile kız arkadaşı navigasyon mağduru
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yunan polis ile kız arkadaşı navigasyon mağduru

Dün Yunanistan’dan Edirne’ye gezmeye gelen Yunanistan'ın Dedeağaç Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan trafik polisi Valasoudis Manolis ve kız arkadaşı Aheni Aohna, alışveriş yaptıktan sonra İpsala Sınır Kapısı'ndan çıkış yapmak üzere yola çıktılar. Çift sınıra yakın Doyran köyünde askeri yasak bölgeye girdikleri sebebiyle gözaltına alınmıştı. Jandarmada işlemleri tamamlanan çift adliyeye sevk edildi. Adliyede çıkarıldıkları mahkemece çift, yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı.

Navigasyonla gitmişler

Yunan polis Valasoudis Manolis’un ifadesine göre, Yunanistan’dan Edirne’ye gezmek için geldiklerini ve kız arkadaşıyla bir süre kafede oturduktan sonra havanın kararmasıyla telefonunda bulunan navigasyon ile yola çıktıklarını ifade ederek, “Hava karardığı için Yunanistan'a dönecektik, telefonumda bulunan navigasyona yazarak yola çıktık. Çalıştığım ve yaşadığım yer İpsala Sınır Kapısı'na daha yakın olduğu için buradan çıkış yapacaktık, bu sebeple navigasyona yazarak Keşan'a doğru yola çıktık. Navigasyonun bizi götürdüğü şekilde devam ettik. Bir süre sonra hava tamamen kararmıştı, toprak bir yolda ilerlediğim esnada önüme askerler çıktılar ve bizi durdurdular, benden ve kız arkadaşımdan pasaport istediler. Bizi durdurdukları yerde araçtan indirdiler, benimle birlikte biraz ilerleyerek uzakta bulunan kırmızı renkli tabelaya fener tutarak gösterip, askeri yasak bölge olduğunu söylediler, ancak ben askeri yasak bölgeye girdiğime dair herhangi bir tabela görmediğim için ve gösterdikleri tabela uzakta olduğu için askeri yasak bölgeye girdiğimi düşünmüyorum, çünkü tabeladan önce durmuştuk” dedi.

'Navigasyon yanlış yere götürdü'

Yunan polis Manolis’un kız arkadaşı Aheni Aohna ise navigasyonun yanlış götürmesinden dolayı askeri yasak bölgeye girdiklerini, havanın kararmasıyla da tabelaları görmediklerini öne sürdü.

Sınırda yakalanan Yunanistan uyruklu 2 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Çiftin avukatı Selin Özel, müvekkillerinin hile ve gizli bir şekilde ülkeye girmediklerini belirterek, “Şüphelinin kız arkadaşıyla birlikte yakalandığı Türkiye'ye yasal yollardan sınır kapısından girdikleri kendilerine ait özel araç ile yakalandıkları, sınır çizgisini belirleyebilecek uyarı levhalarının havanın karanlık olması sebebiyle görünemeyecek durumda olduğu hususları dikkate alındığında atılı suçun yasal unsuru olan hile ve gizlice eylemin gerçekleştirilmesi şartları olayımızda bulunmamaktadır. Bu nedenle atılı suçun yasal unsurları oluşmadığından ve şüphelinin suç işleme kasti bulunmadığından serbest bırakılmasına karar verilmesi talep ediyorum' ifadelerini kullandı.

BAE Devlet Başkanı Bin Zayid, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

Malatya'da beton mikseri devrildi: 1 ölü

ABD, Venezuela'ya ait üçüncü petrol tankerine de el koydu

2026 yılı bütçesi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi

HAMAS'tan Batı Şeria'da 19 işgal birimi planına tepki: Filistin topraklarını yağmalamayı amaçlayan yeni bir sömürgeci adım

Bolu'da iki otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Rusya, Ukrayna'ya saldırılarını yoğunlaştırdı

Mardin’de tır ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

Venezuela ve İran Dışişleri Bakanları "ABD'nin korsanlık eylemlerini" görüştü

Semeru Yanardağı yeniden faaliyete geçti

Romanya'da 40 yıl sonra cüzzam hastalığı tespit edildi

Fransa'da şiddetli yağışlar nedeniyle turuncu alarm

Malezya'dan Tayland ve Kamboçya'ya diyalog çağrısı

Diyarbakır'da kontrolden çıkan kamyon devrilerek yan yattı

Diyarbakır'da minibüs ile otomobil çarpıştı

Şanlıurfa’da 571 öğrenci için icazet töreni

Adıyaman'da baraj gölünde tekne alabora oldu: 1 kişi kayıp

Bakan Kacır yolda buldukları altın dolu çantayı yetkililere teslim eden çocukları ödüllendirdi

Gabar Dağı’nda fidan dikimi dönüşü kaza: 5’i ağır 13 yaralı

BATSO ve DİKA İşbirliğiyle “İhracat Süreçleri ve Devlet Destekleri” Eğitimi Düzenlendi

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

İşgal kabinesinden Batı Şeria'da 19 yeni işgal birimine onay

Mardin’de tır, trafik ışıklarında otomobili ile çarpıştı

Gazze Sağlık Bakanlığı: Sağlık sektöründe ciddi sıkıntılar yaşanıyor

Diyarbakır'da aşiretler bir araya geldi: sorunlarımızı elbirliğiyle çözelim

Edirne'de iki otomobil çarpıştı: 7 yaralı

Gazze’de fırtına nedeniyle 22 bina çöktü, 18 kişi şehit oldu

Güney Afrika'da silahlı saldırı: 9 ölü, 10 yaralı

Direksiyon başında rahatsızlanan sürücü kaldırıma çarptı: Bir yaralı

Diyarbakır'da tır'ın dorsesi alev alarak yandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


BAE Devlet Başkanı Bin Zayid, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

Malatya'da beton mikseri devrildi: 1 ölü

ABD, Venezuela'ya ait üçüncü petrol tankerine de el koydu

2026 yılı bütçesi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi

HAMAS'tan Batı Şeria'da 19 işgal birimi planına tepki: Filistin topraklarını yağmalamayı amaçlayan yeni bir sömürgeci adım

Bolu'da iki otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Rusya, Ukrayna'ya saldırılarını yoğunlaştırdı