-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,18% 0,15
-
EURO
50,77% -0,12
-
GRAM ALTIN
7257,94% 0,73
-
Ç. ALTIN
11762,72% 0,00
Yürüyüşe katılan HDP’li vekillerin koronavirüs testi pozitif çıktı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Yürüyüşe katılan HDP’li vekillerin koronavirüs testi pozitif çıktı
HDP’liler tarafından, haklarındaki kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillikleri düşürülen Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'na destek ve HDP'li belediyelere yapılan görevlendirmelere tepki amacıyla 15 Haziran günü Edirne ve Hakkari'den Ankara'ya yürüyüş başlattı. İki grup halinde başlatılan yürüyüşün Edirne'den Ankara'ya düzenlenen bölümüne HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Hakkari- Ankara arasındaki yürüyüşe ise HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da katıldı.
Hakkari'den 15 Haziran’da başlayıp, 17 Haziran günü Diyarbakır'a ulaşan HDP'liler, kalabalık bir grup tarafından karşılandı. İl başkanlığı binası önünde basın açıklaması yapan milletvekilleri ve partililer halay çekip, etkinliklerine devam etti. 20 Haziran’da HDP’nin Edirne ve Hakkari’den başlattığı yürüyüş, Ankara’da son buldu.
RAHATSIZLANAN VEKİLİN TESTİ POZİTİF ÇIKTI
Yürüyüşün ardından rahatsızlanan HDP'li heyetin arasında bulunan bir milletvekili, Ankara'da hastaneye başvurdu. Milletvekilinin belirtiler üzerine yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı. HDP Genel Merkezi, milletvekilinde koronavirüs tespit edildiğini açıkladı.

2 GÜN SONRA 2 VEKİLDE DAHA KORONAVİRÜS TESPİT EDİLDİ
Partinin genel merkezinden 2 gün sonra yapılan yeni bir açıklama ile koronavirüs tespit edilen HDP'li milletvekili sayısının 3'e çıktığı belirtildi. Testleri pozitif çıkan milletvekillerinin Mardin Milletvekili Pero Dündar, Şırnak Milletvekili Nuran İmir ve Muş Milletvekili Mensur Işık olduğu belirtildi. Bu 3 vekil, yürüyüşten sonra Meclis çalışmalarına da katıldı.
FİLYASYON EKİPLERİ, TEMASLILARI ARIYOR
İkisinin tedavisinin hastanede, diğerinin ise evinde devam eden 3 milletvekilinin Hakkari’den başlayıp, Ankara’ya yürüyen grupta olduğu, Diyarbakır’da da seçmenle buluştuğu ortaya çıktı.
Filyasyon ekipleri, Mardin Milletvekili Pero Dündar, Şırnak Milletvekili Nuran İmir ve Muş Milletvekili Mensur Işık ile yürüyüşe katılanları tespit etmek için çalışma başlattı. Ekipler, yürüyüş güzergahı olan Hakkari, Van, Bitlis, Batman, Diyarbakır, Adana ve Ankara'da, milletvekilleriyle tokalaşan ve temas edenleri bulup teste tabi tutacak.
DURUMLARI İYİ
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) açıklama yapan HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, vekillerin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtmişti.
Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu için toz taşınımı uyarısı
Cuma hutbesi: Hak ve hakikatin temsilcileri Peygamberlere iman
Skandal karar: Siyonist rejim, Filistinli esire cinsel saldırıda bulunan askerler hakkındaki davayı düşürdü
CHP’li Kuşadası Belediye Başkanı Günel gözaltına alındı
Mersin otomobil motosiklete çarptı: Bir ölü, bir yaralı
Bölgeye uçak gemisi gönderen Fransa'nın askerleri Erbil'de vuruldu: Bir subay öldü, 6 asker yaralandı
İşgalciler iki Filistinli genci şehit etti: HAMAS, Zaatara ve Ramat Gan eylemlerini övdü
Direnişten hedefli operasyon: ABD yakıt ikmal uçağı Irak'ta düşürüldü
Kudüslüler 13 gündür Mescid-i Aksa'nın kapılarının önünde namaz kılıyor
İran, siyonist rejim ve ABD üslerini füzelerle vurdu
Okullarda ikinci ara tatil bugün başlıyor
Bakan Çiftçi: Tokat'taki depremle ilgili şu ana kadar olumsuz ihbar yok
Tokat'ta 5,5 büyüklüğünde deprem
Bakan Bayraktar: Enerjide arz güvenliği ve kaynak çeşitliliği hayati önemde
Paris’te Türkiye ve NATO ilişkilerini konu alan yuvarlak masa toplantısı düzenlendi
ABD'ye ait KC-135 yakıt ikmal uçağı Irak'ta düştü
DMM, THY ile ilgili iddiaları yalanladı
Antalya merkezli 5 ilde eş zamanlı operasyonda 84 gözaltı
Adıyaman’ın Kâhta ilçesinde füze paniği
Balıkesir'de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı
Siyonistlere ait savaş uçakları Lübnan'da sivillerin yaşadığı binaları vurdu
Yunanistan Tahran Büyükelçiliğini Bakü'ye taşıyor
Ordu'da yasa dışı avlanan su ürünlerine el konuldu
Ramazan ayında siyonistlerin Gazze'ye saldırıları sürüyor: 72 bin 136 şehit
Avrupa'da enerji fiyatlarında artış endişesi: Tavan fiyat ve kısıtlama kararı
TPAO’da Birlik Sofrası: Petrolspor ve Basın Bir Arada
Samsun'da zincirleme kaza: 7 yaralı
Gana ile Güney Kore arasında stratejik ortaklık adımı
Paşinyan: Ermenistan-Azerbaycan kalıcı barış anlaşması imzalanacak
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: Kapalı kalmaya devam edecek
Yükleniyor






