• BIST 100

    9350,01%0,41
  • DOLAR

    39,37% 0,08
  • EURO

    45,48% 0,10
  • GRAM ALTIN

    4305,94% 0,50
  • Ç. ALTIN

    6934,05% 0,00
Belediye Başkanı Geçit: İlçemizin 10 farklı noktasına taziye evi kuracağız
GÜNDEM
Tarih: 21.03.2025 14:54
Güncelleme: 21.03.2025 14:54
Kaynak: ILKHA
Belediye Başkanı Geçit: İlçemizin 10 farklı noktasına taziye evi kuracağız
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Malatya Yeşilyurt İlçe Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, "İlçemizde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek, sosyal dayanışmayı güçlendirecek ve geleneklerimizi yaşatacak taziye evlerini teker teker hizmete sunacağız." dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Özgür, Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Birim Müdürleriyle birlikte "Taziye Evi" projesinin uygulanacağı mahallelerde incelemelerde bulundu.

Yeşilyurt'ta tespit ettikleri 10 farklı noktaya hayırseverlerin destekleriyle taziye evleri inşa edeceklerini ifade eden Başkan Geçit, çok amaçlı alanları ve işlevsel yapısıyla modern bir ortamda hizmete sunulacak olan taziye evleri sayesinde yakınlarını kaybeden vatandaşlara en zor zamanlarında destek olacaklarını ifade etti.

31 Mart 2024 yılındaki seçimlerde vatandaşlara sözünü verdikleri "Taziye Evi" projesini ilçeye kazandırmak için çalışmalara hız verdiklerini ifade eden Başkan Geçit, "Ebedi ve nihai yolculuğuna uğurladığımız büyüklerimizin, komşularımızın ve sevdiklerimizin akrabalarını teselli etmek, onların üzüntülerine ortak olmak inancımızın ve millet olmamızın bir geleneğidir. Geçen yıl ki seçimler öncesinde vatandaşlarımıza taziye evleri kuracağımıza yönelik sözler vermiştik. Yakınlarını kaybeden hemşehrilerimizin taziyelerini modern ve temiz bir ortamda kabul etmeleri için ilçemizin 10 farklı noktasına taziye evleri kurarak ilçemizin temel ihtiyaçlarından bir tanesini daha gidermiş olacağız. Taziye evlerimizi kuracağımızın alanları detaylı olarak inceledik, mahalle muhtarlarımız ve mahalle sakinlerimizle fikir alışverişleri yapıyoruz. Hayırseverlerimizle iş birliği halinde hizmete sunacağımız taziye evlerimiz çok amaçlı ve işlevsel yapısının yanı sıra modern ve düzenli yapısı ile ilçemize ayrı bir değer katacaktır." dedi.

Taziye evlerinde taziyelerin kabul edileceği salonun yanı sıra mutfak, mescit, lavabo ve tuvalet bölümlerinin yer alacağını ifade eden Geçit, "İlçemizde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek, sosyal dayanışmayı güçlendirecek ve geleneklerimizi yaşatacak taziye evlerini teker teker hizmete sunacağız. Bu önemli projenin hayata geçirilmesiyle birlikte mahallelerimiz, daha nezih ve ferah taziye evlerine kavuşacaktır. Bu ve benzeri projelerimizle şehrimizin ve ilçemizin yeniden ayağa kalkması, toparlanması ve şehir hayatının normalleşmesine katkı sunmuş oluyoruz. Bununla birlikte vatandaşlarımızı kışın soğukta, yazında sıcakta taziyelerini kabul etmelerinin önüne geçmiş olacağız. Taziye evlerimiz şimdiden ilçemize ve hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu. (İLKHA)

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılanlar Türkiye'ye dönmeye başladı

Şırnak'ta bazı bölgeler geçici özel güvenlik kararı

AB, Rusya'ya uyguladığı yaptırımların süresini uzattı

Hayfa'daki petrol rafinerisi kapatıldı

Suriye hava sahasını kapattı

Altun: israil’in, İran Radyo ve Televizyon Kurumuna saldırması katliamdır

İran'dan yeni misilleme! Tel Aviv ve Hayfa ateş altında

BM: Gazze'de gıda yardımı bekleyen sivillere saldırılar devam ediyor

İran, siyonist rejim televizyonlarına tahliye uyarısı yaptı

Güney Afrika’da sel felaketi: 90 ölü

ABD, Rusya'yla diplomatik temsilciliklere ilişkin müzakereleri iptal etti

Kazakistan ile Çin arasında 24 anlaşma imzalandı

ANFİDAP: Mutlak kötülük israile karşı insanlık yekvücut olmalı

ABD'nin USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

Bingöl’de orman yangını

Örtü yangınında 2 ev küle döndü

Bingöl’de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Adana’da trafik denetimlerinde 10 bin 789 sürücüye ceza kesildi

İran: Bu gece israil'i daha sert vuracağız

Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Bolu'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılanlar Türkiye'ye dönmeye başladı

Şırnak'ta bazı bölgeler geçici özel güvenlik kararı

AB, Rusya'ya uyguladığı yaptırımların süresini uzattı

Hayfa'daki petrol rafinerisi kapatıldı

Suriye hava sahasını kapattı

Altun: israil’in, İran Radyo ve Televizyon Kurumuna saldırması katliamdır

İran'dan yeni misilleme! Tel Aviv ve Hayfa ateş altında