• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,57% 0,33
  • EURO

    43,89% 0,80
  • GRAM ALTIN

    4035,43% 0,80
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

"CHP'nin boykot çağrısı karşılık bulmadı, esnafımız güçlenerek çıktı"

RÖPORTAJ 3.04.2025 15:58:36 0

Boykot çağrısının halk üzerindeki beklenen etkisini oluşturmadığını vurgulayan Siirt MÜSİAD Yöneticisi Zekeriya Altunkum, halkın yerli esnafa olan desteğini artırarak, boykotu etkisiz hale getirdiğine dikkat çekti.

Siirt MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Alkumru Teknoloji A.Ş. İcra Kurulu Üyesi Zekeriya Altunkum, gündemdeki boykot çağrılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Altunkum, yerli ve milli sermayeye yönelik yapılan boykotun esnafı olumsuz etkileyebileceği yönündeki endişelere rağmen, halkın bu çağrıya kulak asmadığını ve yerel esnafa destek amacıyla alışverişlerini artırdığını söyledi.

Özellikle yerli ve milli sermayeye yönelik boykotun yanlış bir yaklaşım olduğunu belirten Altunkum, asıl boykot edilmesi gerekenin işgal malları olduğunu vurguladı.

Altunkum, yerli üretime ve esnafa verilen desteğin hem ekonomik hem de milli dayanışma açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

"Boykota inat esnafa destek oldular"

Altunkum, boykot çağrısının etkilerini gözlemlemek için iş yerlerini açarken tedirgin olduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Açıkçası dün sabah iş yerlerimizi açarken biz de merak içindeydik. Boykot nasıl olacak? Halkımız buna nasıl bir tepki verecek? Ancak daha sabahın ilk saatlerinden itibaren iş yerlerimize gelen vatandaşlarımızın yoğun ilgisi bizleri son derece memnun etti. İnsanlar, boykotun ne kadar haksız ve gereksiz bir söylem olduğunu göstermek için çaba harcadılar. Sabah saatlerinde başlayan yoğunluk, öğleden sonra ve akşam saatlerine doğru daha da arttı. Gün sonunda baktığımızda, mart ayı ortalamasının çok üzerinde bir ciro ile karşılaştık. Buna biz bile inanamadık."

"Yerli ve milli sermayeye yapılan boykot son derece düşündürücü"

Boykotun yerli ve milli sermayeyi hedef almasını eleştiren Altunkum, bu çağrının arkasında farklı hesaplar olabileceğine dikkat çekti.

Altunkum, "Boykot haklı bir tepki mi? Kesinlikle haksız bir tepki. Bu, iş çevresine ve esnafa yapılan büyük bir haksızlıktır. Yerli ve milli sermayemizi boykot etmek son derece düşündürücü. Hepimiz bu gemideyiz, hepimiz bu ülke için çalışıyoruz. Küresel sermayeye alan açılırken, neden yerli işletmeler hedef alınıyor? Sanki bu boykot çağrısı birileri tarafından organize edilmiş ve yerli ve milli sermayeye karşı yürütülen bir eylem gibi görünüyor. Ancak halkımızın bu çağrıya kulak asmadığını açıkça gördük." diye konuştu.

"Asıl boykot edilmesi gereken israil ürünleridir"

Boykot çağrılarının yanlış hedefe yöneltildiğini belirten Altunkum, gerçek tepkinin işgal mallarına yönelik olması gerektiğini vurgulayarak, "israilin mallarına boykot çağrısında bulunmayan, bu konuda sessiz kalan CHP, nasıl oluyor da kendi ülkesinin yerli ve milli mallarına boykot çağrısı yapıyor? Bizim asıl anlam veremediğimiz nokta da bu. Hatırlarsanız, israil mallarına yönelik yapılan boykot çağrıları son derece haklıydı. İnsanlar, en azından ellerinden geleni yapmak için bu boykota katıldılar. O dönem biz iş insanları da bu boykotu destekledik ve dikkat etmeye çalıştık. Ancak muhalefet, o zaman sürekli olarak 'Boykot olmamalı, boykot bir işe yaramaz, çalışan insanları etkiler' şeklinde açıklamalar yaptı. Şimdi ise tam tersi bir durumla karşı karşıyayız." ifadelerini kullandı.

"Yerli ve milli firmalarımıza sahip çıkalım"

Vatandaşlara yerli üretimi destekleme çağrısı yapan Altunkum, şu ifadeleri kullandı:

"Buradan halkımıza şunu söylemek istiyorum. Bir iş insanı olarak, asıl boykot edilmesi gereken israil mallarıdır. Buna çok dikkat etmemiz gerekiyor. Yerli ve milli firmalarımızı, esnafımızı daha da güçlendirmeliyiz. Birlik ve beraberlik içinde hareket etmeli, Gazze’deki zulme karşı her alanda bilinçli bir şekilde tepki göstermeliyiz." (İLKHA)

Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı düzenlendi

Bolivya uçağı havada kayboldu

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir'den gündem değerlendirmesi

Adana'da 10 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 6 tutuklama

Kırmızı bültenle aranan 4 suçlu bulundukları ülkelerden Türkiye'ye getirildi

BM: Gazze'de gıda stokları çoğunlukla tükendi, suya erişim imkansız hale geliyor

Şantiye alanında işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Tünelde kaza yapan tır ikiye bölündü: 1 yaralı

HÜDA PAR Medya Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Van'da medya temsilcilerini ziyaret etti

Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu gemisine saldırıyı kınadı

Yapıcıoğlu, Mersin’de STK temsilcileri ve hal esnafıyla buluştu

Ensarullah, milyonluk mitingde Hayfa'yı balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu

Malatya'da otomobil bahçeye yuvarlandı: 2 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın KKTC’yi ziyaret edecek

Özyaramış: Gazze’deki soykırım uluslararası hukukun açık bir ihlalidir

Hür Gençlik Gazze için basın açıklaması yaptı

Tsunaminin önümüzdeki iki saat içinde Şili'nin Antarktika üslerine ulaşması bekleniyor

Malatya'da sağanak yağış nedeniyle caddeler su birikintileri ile doldu

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için tercihler başladı

Batman’da süne ile mücadele devam ediyor

Arjantin açıklarında  7,4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

MTB Başkanı Özcan: Zirai don felaketi nedeniyle kayısı üretimi büyük zarar gördü

RTÜK’ten Sultan 2. Abdülhamid’e yönelik ifadelere inceleme

Göral: Aileyi ifsat edici programlara son verilmeli

Isparta’da yolcu midibüsü devrildi: 16 yaralı

Diyarbakır'da çatının uçması kameraya farklı bir açıdan yansıdı

Mevsim geçişlerinde en çok rastlanan alerjik vakalara dikkat!

Güney Sudan'da toplumsal şiddet: 15 ölü, 16 yaralı

Dr. Ömür: Türkiye'de kaza oranları yüksek, ilk yardım hayati önem taşıyor

Kütahya'da 4,2 büyüklüğünde deprem

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ