• BIST 100

    9339,59%-0,11
  • DOLAR

    39,53% 0,15
  • EURO

    45,47% 0,11
  • GRAM ALTIN

    4304,17% 0,08
  • Ç. ALTIN

    6927,68% 0,00
Gazze Belediyesi: Merkezi boru hattından su pompalanmasının durması sonucu şehir susuzluk krizi yaşıyor.
DÜNYA
Tarih: 5.04.2025 17:09
Güncelleme: 5.04.2025 17:09
Kaynak: ILKHA
Gazze Belediyesi: Merkezi boru hattından su pompalanmasının durması sonucu şehir susuzluk krizi yaşıyor.
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gazze Belediyesi, siyonist işgal kuvvetlerinin şehrin doğusundaki bölgelere girmesi ve şehrin mevcut su ihtiyacının yaklaşık yüzde 70'ini şehir içinden karşılayan Mekorot su boru hattının kapatılması nedeniyle büyük bir su krizi yaşandığını bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, boru hattının Şucaiyye Mahallesi'nin doğu kısmından geçtiği ve geçen perşembe akşamı pompalama işleminin durdurulduğu belirtildi.

Belediye ekiplerinin, vatandaşlara su verilmesi amacıyla boru hattının doğu güzergahına erişim izni almak ve güvenliğini sağlamak amacıyla ilgili makamlarla iletişim halinde olduğunu kaydeden Belediye, Mekorot boru hattının, Ekim 2023'te saldırı ve imha savaşının başlamasından önce kentin günlük ihtiyacının yaklaşık yüzde 20'sini karşıladığını açıkladı.

Belediye, saldırılar ve su kuyularının çoğunun tahrip edilmesinin ardından, Gazze şehrinin kuzeybatısında bulunan merkezi tuzdan arındırma tesisinin tahrip edilmesi ve bunun sonucunda oluşan elektrik ve elektrik kesintileri nedeniyle belediyenin günlük ihtiyacının yüzde 70'ini Mekorot suyundan karşıladığını aktardı.

Bu suyun bir kısmının da belediye suyunun olmadığı bölgelere kamyonlara monte edilmiş tankerlerle dağıtıldığını kaydeden Gazze Belediyesi, vatandaşları su tüketimini akılcı hale getirmeye ve bu krizin üstesinden gelmek için birbirleriyle iş birliği yapmaya çağırdı.

Belediye, mevcut kaynaklara göre diğer kaynaklardan sınırlı miktarda su sağlamak için çalışacağını ve yakıt sağlamak, kuyuları işletmek ve çevredeki bölgelere su temin etmek için çeşitli bölgelerdeki özel kuyu sahipleri ve mahalle komiteleriyle işbirliği yapmaya devam edeceğini vurguladı.

Gazze Belediyesi, insan hakları ve uluslararası örgütlere, işgalcilere baskı yaparak tedarik hattını denetlemeleri ve tekrar çalışır hale getirmeleri çağrısında bulunarak, özellikle sıcaklıkların artması ve suya olan talebin artmasıyla birlikte sağlık felaketi veya hastalık salgınlarının önüne geçilmesini istedi.

İşgalciler, ABD'nin tam desteğiyle 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de soykırım gerçekleştiriyor; çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere 165 binden fazla Filistinli şehit oldu veya yaralandı, 11 binden fazla kişi ise kayıp. (İLKHA)

Altın fiyatlarında son durum

Döviz kurlarında son durum

Marmara'nın batısında kuvvetli rüzgâr bekleniyor

Kudüs'te yeni tehlike: Mescid-i Aksa'da kalıcı Yahudileştirme girişimi

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Netanyahu, 21. yüzyılın Hitler'idir

TBMM: İran'a saldırılar ve Gazze soykırımı asla kabul edilemez

Washington Post: israil, ABD desteği olmadan 10 gün daha savunma yapabilir

Siyonist rejim yardım bekleyen sivillere saldırdı: 13 şehit, 70 yaralı

İran'dan siyonist rejime Fettah füzesi: Hava sahasında tam kontrol bizde

Hamaney: Siyonistlerle asla pazarlık yapmayacağız

İran ordusu, Tel Aviv'in Never Tzedek bölgesi için tahliye uyarısı yayımladı

Siyonist rejim, Tahran'daki İmam Hüseyin Üniversitesine saldırdı

Otomobil çocukların arasına daldı: 3 yaralı

Elektrik akımına kapılan çocuk hayatını kaybetti

İran, Tel Aviv’i füzelerle vurdu

İran'dan işgal rejimine doğru yoğun füze atışları: Tel Aviv'e füzeler düştü, yangın çıktı!

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye güçlü bir siyonizm tehdidiyle karşı karşıya

İran'da intihar saldırısı planlayan Mossad casusları yakalandı

Devrim Muhafızları: Saldırıların kaynağı olan işgal hava üslerini hedef aldık

Katar, Filistinli mülteciler için 20 milyon dolar yardım sağlayacak

Kremlin: Rusya-ABD ilişkilerinin normalleşme süreci askıya alındı 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan İran Büyükelçiliği’ne ziyaret

Suriye Dışişleri Bakanı İle Alman mevkidaşı ile görüştü

TBMM, işgalin İran saldırganlığına karşı tezkereyi kabul etti

Siirt’te park halindeki otomobil alev alev yandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri işgalin İran'a saldırılarını görüştü

İran: Şu ana kadarki operasyonlarımız caydırıcıydı; cezalandırıcı operasyonlarımız çok yakında!

Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Altın fiyatlarında son durum

Döviz kurlarında son durum

Marmara'nın batısında kuvvetli rüzgâr bekleniyor

Kudüs'te yeni tehlike: Mescid-i Aksa'da kalıcı Yahudileştirme girişimi

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Netanyahu, 21. yüzyılın Hitler'idir

TBMM: İran'a saldırılar ve Gazze soykırımı asla kabul edilemez

Washington Post: israil, ABD desteği olmadan 10 gün daha savunma yapabilir