• BIST 100

    9350,01%0,41
  • DOLAR

    39,35% 0,00
  • EURO

    45,61% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4288,99% 0,11
  • Ç. ALTIN

    6934,05% 0,00
Hizmet-İş Sendikası Şırnak Şube Başkanı Uysal: “Şırnak ve Hakkari Türkiye’nin en güvenli şehirleridir”
GÜNDEM
Tarih: 28.06.2024 11:11
Güncelleme: 28.06.2024 11:11
Kaynak: IHA
Hizmet-İş Sendikası Şırnak Şube Başkanı Uysal: “Şırnak ve Hakkari Türkiye’nin en güvenli şehirleridir”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Hizmet-İş Sendikası Şırnak Şube Başkanı Uysal: “Şırnak ve Hakkari Türkiye’nin en güvenli şehirleridir”

İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye’ye seyahat eden vatandaşlarına "Şırnak ve Hakkari’ye gitmeyin" uyarılarına tepki gösteren Hizmet-İş Sendikası Şırnak Şube Başkanı Nevzat Uysal, bunun bölgeyi karalamaktan başka bir şey olmadığını söyledi.
İngiltere Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarına Şırnak ve Hakkari’ye turistik ziyarette bulunmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Bu açıklamaya Hizmet-İş Sendikası Şırnak Şube Başkanı Nevzat Uysal’dan tepki geldi. Uysal, "Şırnak ve Hakkari’ye yönelik yapılan bu iftiralar hiçbir şekilde kabul edilemez. İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye’ye yönelik son derece haksız ve yanlı seyahat uyarılarını şiddetle kınıyoruz. Özellikle Şırnak ve Hakkari illerimize yönelik yapılan bu iftiralar, hiçbir şekilde kabul edilemez. Şırnak ve Hakkari, Türkiye’nin en huzurlu ve güvenli bölgelerinden olup, burada yaşayan insanların can ve mal güvenliği tam anlamıyla sağlanmıştır. İngiltere’nin bu tür gerçek dışı ve provoke edici açıklamalar yapması, art niyetli ve kasıtlıdır. Bu tür mesnetsiz iddialar, bölgemizin imajını karalamaktan başka bir amaca hizmet etmemektedir” dedi.
İngiltere Dışişleri Bakanlığı’na seslenen Uysal, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"Kendi işinize bakın ve Türkiye’yi karalamaktan vazgeçin. Şırnak ve Hakkari halkı olarak bu tür alçakça iftiralara prim vermeyeceğiz. Bölgemizin huzurunu bozmak isteyen her türlü girişime karşı dimdik ayaktayız ve buna izin vermeyeceğiz. Bölgemize yönelik bu tür asılsız açıklamalar, İngiltere’nin güvenilirliğini ve ciddiyetini zedelemektedir. İngiltere Dışişleri Bakanlığını gerçekleri çarpıtmaktan vazgeçmeye ve bölge hakkında doğru bilgi edinmeye davet ediyoruz. Şırnak ve Hakkari, her türlü güvenlik tedbirinin alındığı ve misafirperverliği ile tanınan illerimizdir. Bu vesileyle İngiltere’yi aklını başına almaya ve bu tür yanlı açıklamalardan vazgeçmeye çağırıyoruz. Şırnak ve Hakkari halkı olarak bölgemize yönelik her türlü saldırıya karşı tek yürek olup, mücadele edeceğiz.”

Gazze için açlık grevi: Sessizliğe karşı vicdan nöbeti

İstanbul'da yarın 12 saatlik su kesintisi

Trump: ABD doğrudan müdahil olmayacak

Coffee Novella 2. Şubesini açtı

Aile hekiminden alınan raporlar artık ücretli

Minik yürekler, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze'ye bağışladılar  

Şanlıurfa'dan direniş mesajı: Bir lokma değil, bir ömür feda!

İslami Cihad: Yardım kuyruğu katliamı siyonist rejimin soykırım savaşının yeni halkasıdır

Batman Havalimanı 5 ayda 272 bin yolcuyu ağırladı

Şanlıurfa’da silah kaçakçılarına operasyon: 18 Kalaşnikof ele geçirildi

HÜDA PAR Heyeti Eskişehir'de temaslarda bulundu

Bursa Tarım ve Orman İl Müdürü Acar: Türkiye çölleşme açısından yüksek risk taşıyor

Gaziantep'te silah kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı

İran'dan yeni misilleme açıklaması: İHA saldırıları yoğunlaşıyor

İran, Tel Aviv'in kuzeyindeki askerî karargâhı ve MOSSAD merkezini vurdu

Molla Mehmet Ali Altun: Evlilik külfet değil rahmet olmalı

Brent petrol 72,60 dolardan işlem görüyor

Tarım-ÜFE yıllık ve aylık arttı

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı, ailelerin acısını paylaştı

Hizmet üretim endeksi yıllık yüzde 4,5 arttı

Firari torbacılara şafak operasyonu: 12 hükümlü yakalandı

İnşaat üretimi yıllık yüzde 9,5 arttı

6 ilde FETÖ operasyonu: 40 şüpheli yakalandı

Kahvehanede horoz dövüşüne polis baskını

Yine yardım noktasında katliam: En az 50 şehit, yüzlerce yaralı

Siyonistler işgal topraklarından kaçıyor: Deniz yoluyla Rum Kesimi’ne akın

Siyonist işgalciler Nablus'ta cami bastı

İran Tel Aviv'i vurdu, siyonist rejim Tebriz'e saldırdı

Altın fiyatları dalgalı seyirde

Adana'da kontrolden çıkan araç bariyerlere çarptı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze için açlık grevi: Sessizliğe karşı vicdan nöbeti

İstanbul'da yarın 12 saatlik su kesintisi

Trump: ABD doğrudan müdahil olmayacak

Coffee Novella 2. Şubesini açtı

Aile hekiminden alınan raporlar artık ücretli

Minik yürekler, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze'ye bağışladılar  

Şanlıurfa'dan direniş mesajı: Bir lokma değil, bir ömür feda!