• BIST 100

    9330,3%0,20
  • DOLAR

    39,39% 0,46
  • EURO

    45,72% 1,01
  • GRAM ALTIN

    4325,53% -0,05
  • Ç. ALTIN

    6972,78% -0,60
HÜDA PAR Kadın ve Aile Başkanı Sülün: Son kalemiz kaldı, o da ailemiz
GÜNDEM
Tarih: 22.02.2025 01:02
Güncelleme: 22.02.2025 01:02
Kaynak: ILKHA
HÜDA PAR Kadın ve Aile Başkanı Sülün: Son kalemiz kaldı, o da ailemiz
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HÜDA PAR Kadın ve Aile Başkanı Aynur Sülün, 23 Şubat Pazar günü Ankara’da düzenleyecekleri ‘Son Kale Aile’ temalı panel öncesi yaptığı açıklamada, “Son kalemiz, son sığınağımız kaldı, o da ailemiz. Ailemiz büyük bir tehlike ile karşı karşıya…” dedi.

HÜDA PAR Kadın ve Aile Başkanı Aynur Sülün, 23 Şubat Pazar günü Ankara’da düzenleyecekleri ‘Son Kale Aile’ temalı panel öncesi yaptığı açıklamada önemli mesajlar verdi.

“Evlilik oranları düşüyor”

“Son kalemiz, son sığınağımız kaldı, o da ailemiz. Ailemiz büyük bir tehlike ile karşı karşıya…” diyen Sülün, “Maalesef gün geçtikçe boşanma oranları artıyor. Evlilik oranları düşüyor. Evlilik yaşı yükseliyor. Doğum hızı, nüfusun kendini yenileme eşiğinin çok çok altına düştü. Geldiğimiz aşamada aileyi kuşatan tehlikeleri ve ailenin bu hale gelme serüvenini konuşacağımız bir panel düzenleyeceğiz.” dedi.

“Ailenin ne kadar vazgeçilmez ve önemli bir kurum olduğunu konuşacağız”

Panelin düzenlenme amacına ilişkin bilgi veren Sülün, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnşallah bu panelimizde aileyi kuşatan tehlikeleri konuşacağımız gibi ailenin insanlık tarihi içerisindeki yerinin, öneminin ne olduğunu ve ailenin ne kadar vazgeçilmez ve insanoğlu için ne kadar önemli bir kurum olduğunu konuşacağız. Ayrıca sorun yaşayan ailelerin, boşanma eşiğinde olan ailelerin, boşanma amacıyla mahkemeye müracaat eden ailelerin başvurabileceği veya yönlendirilebileceği bir aile hakemliği sisteminin hayata geçirilmesini istiyoruz. Bu sistem sayesinde eşler arasında yaşanan sorunların masaya yatırılması halinde çözüme kavuşacağını, birçok sorunun hallolacağını ve ailelerin büyük bir kısmının boşanmanın eşiğinden döneceğini, barışacağını ve sulhun sağlanacağını düşünüyoruz.”

“Yüce Allah'ın mü’min kulları için belirlediği çözüm önerisi, hakemlik sistemidir”

Aile hakemliği sistemin önemine değinen Sülün, “Yüce Allah'ın da mü’min kulları için belirlemiş olduğu çözüm önerisi bu hakemlik sistemidir. Yüce Rabbimiz Nisa Suresi 35. ayeti kerimede, eğer eşler arasında sorun yaşanıyorsa kadının tarafından bir hakem, erkeğin tarafından da bir hakemin devreye katılması ve iki tarafın da objektif bir şekilde sorunları dinlemesini istiyor.” ifadelerini kullandı.

“Neden mutlu bir şekilde başlayan yuvalar çok kolay bir şekilde dağılsın…”

Aile içindeki meselelerin çözümsüz olmadığını belirten Aynur Sülün, “Sorun bütün boyutlarıyla masaya yatırıldığında mutlaka büyük oranda çözümü noktasında yol alacağına inanıyoruz. Evet, neden mutlu bir şekilde başlayan yuvalar çok kolay bir şekilde dağılsın, eşler ağlasın, çocuklar perişan olsun ve yuvalar incir çekirdeğini dolduramayacak kadar küçük meseleler yüzünden yıkılsın!” dedi.

“Panelimize bütün halkımızı davet ediyoruz”

Son olarak 23 Şubat Pazar günü düzenlenecek panel için Ankaralılara davette bulunan Sülün, şunları söyledi: “Evet, tüm bunları konuşacağımız panelimize bu vesileyle bütün halkımızı davet ediyoruz ve Yüce Rabbimizden hayırlara vesile olmasını diliyoruz.” (İLKHA)

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

Bingöl’de orman yangını

Örtü yangınında 2 ev küle döndü

Bingöl’de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Adana’da trafik denetimlerinde 10 bin 789 sürücüye ceza kesildi

İran: Bu gece israil'i daha sert vuracağız

Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Bolu'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Kabine toplandı

Mardin’de 11’inci kattan düşen üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

Araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Yoğun stres, "kırık kalp" sendromuna neden oluyor

Son 30 yılın en büyük altyapı hamlesi

Prof. Dr. Vasfi Aşur: Gazze için uluslararası yardım girişimleri ümmet bilincini yeniden canlandırmakta

Wutip Tayfunu'nun yol açtığı selde 6 ölü, 1 kayıp

İran Dışişleri Bakanı, Japon mevkidaşıyla görüştü

Trump’tan kapsamlı sınır dışı talimatı

Kongo'da sel ve toprak kaymaları: 29 ölü

Bingöl'de Gazze için anlamlı etkinlik

Ağrı'da fırıncılar zam talepleri kabul edilmeyince marketlere ekmek satışını durdurdu

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Rusya 6 binden fazla askerin cenazesini Ukrayna'ya teslim etti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti