• BIST 100

    9136,34%0,64
  • DOLAR

    38,51% 0,19
  • EURO

    43,69% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4038,91% 0,88
  • Ç. ALTIN

    6483,07% 0,00

HÜDA PAR Konya İl Başkanlığı: Çocuklarımızın cesetlerini sokaklardan toplamak istemiyoruz

GÜNDEM 8.03.2025 17:03:47 0
HÜDA PAR Konya İl Başkanlığı: Çocuklarımızın cesetlerini sokaklardan toplamak istemiyoruz

Konya’nın Karatay İlçesi Başak Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde sokak köpeklerinin saldırısı sonucu iki yaşındaki bir kız çocuğunun hayatını kaybetmesinin ardından basın açıklaması düzenleyen HÜDA PAR Konya İl Başkanlığı, halkın can ve mal güvenliğini

Dün akşam saatlerinde Konya'nın Karatay ilçesinde, 10 sokak köpeğinin saldırısına uğrayan Suriye uyruklu 2 yaşındaki Rana El Selci hayatını kaybetti.

Haberin kısa sürede duyulmasıyla ilçe belediyesine tepkiler çığ gibi büyürken bugün öğle saatlerinde olayın gerçekleştiği adreste HÜDA PAR Konya İl Başkanlığı tarafından basın açıklaması düzenlendi.

HÜDA PAR Konya İl Başkanı Mehmet Zülfi Tan açıklama öncesinde konuya ilişkin kısa bir konuşma yaparak çocukların cesetlerini artık sokaklardan toplamak istemediklerini ve bu sorunun bir an önce çözülmesinin kaçınılmaz olduğunu belirterek halkın can ve mal güvenliğinin devletin sorumluluğunda olduğunu vurguladı.

"Köpekler insanlardan daha mı kıymetli oldu?"

Tan'ın konuşmasının ardından yapılan basın açıklamasını İl Başkan Yardımcısı Avukat Çetin Acu okudu.

"Bir canımızı daha köpeklere ve köpekperestlere kurban verdik. Acımız ve öfkemiz çok büyük" diyerek açıklamasına başlayan Acu, "Şimdi bu acıyı hangi kelimelerle nasıl telafi edeceğiz? Bu yavrumuzu nasıl geri getireceğiz! İtperstlerin yıllardır başımıza musallat ettiği bu başıboş köpeklere daha ne kadar can alacaklar? 2 Ağustos 2024'de yürürlüğe giren yasa, geçen ay vali beyin açıklamalarına rağmen hala sokaklarımız köpek dolu. Mahallelerimiz köpek kaynıyor, insanlar tedirgin; çocuklarımız okula, yaşlılarımız camiye gidemiyor. Hayvanlarımız otlamaya çıkamıyor. Bu ölenler, şu yaralananlar can değil mi? Ne hale geldik Allah aşkına! Köpekler insanlardan daha mı kıymetli oldu?" dedi.

Yaşanan olayda birinci derecede asıl sorumluların sokak köpeklerini toplamayan kurumlar olduğunu söyleyen Acu, "Bir canımız daha gitmesin. Bu hayvanlara da yazık. Aç ve sefil bir şekilde sokaklarda karınlarını doyurmaya çalışıyorlar. Hayvanların bir suçu yok! Çünkü onlar hayvan! ama onlara sahip çıkanlarda suç! Onları sokaklarda besleyen itperestlerin ve onları etkin bir şekilde toplayamayan yetkililer burada birinci dereceden sorumludurlar." ifadelerini kullandı.

"Bu sorunu çözmenin vakti gelip geçti"

Acu, "Ey yetkililer halkın can ve mal emniyeti birinci dereceden sizin sorumluluğunuzdadır. Bunu sağlamak için yetki sizdedir. Artık bir canı daha yitirmeye tahammülümüz yoktur. Bize kalsa bütün bu zararlı hayvanat itlaf edilir lakin kanunlar onların toplatılmasını söylüyor. O zaman toplayın. Daha ne bekliyorsunuz? Bu sorunu çözmenin vakti gelip geçti. Etkin bir şekilde yetkililerden sokaklarımızı güvenli bir hale getirmelerini bekliyoruz."

Dün akşam saatlerinde sokak köpeklerinin saldırısı sonucu hayatını kaybeden minik Rana için taziyelerini ileten Acu, "Küçük kızımıza Allah’tan rahmet, acılı ailesine sabrı cemiller diliyoruz. Allah bir daha böyle bir acıyı yaşatmasın." temennisinde bulundu. (İLKHA)

HÜDA PAR'dan inşaat işçilerine ziyaret: Emekçiler vergi yükünden kurtarılmalı

Gaziantep Umut Kervanı'ndan ihtiyaç sahipleri için açılan kermese davet

Avrupa Yetim Eli, 30 ülkede kurban organizasyonu gerçekleştirecek

Otomobiller kafa kafaya çarpıştı: 2 ölü, 2 yaralı

İzinsiz kazı yapan şahıslar gözaltına alındı

Kapıkule Sınır Kapısı'nda 87 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Dünyanın en büyük batarya ile çalışan gemisi hizmete sunuldu

Kaçak avcılık operasyonunda 164 bin TL ceza kesildi

İlerleyen yaşına rağmen yarım asırlık tecrübesiyle sulama motorlarını tamir ediyor

Manisa'da yolcu otobüsü devrildi: 16 yaralı

Gazze ablukasını kırmak için yola çıkan özgürlük filosu gemisine işgal saldırısı

2025 ALES/1 sonuçları açıklandı

Narin Güran cinayetinde 'Suçluyu kayırma' davasında 3'üncü duruşma başladı

Nablus'ta işgal saldırısında bir şehit

Yemen: Siyonist rejimin hava üssü balistik füzeyle vuruldu

Mardin’de 3 firari şahıs yakalandı

Siyonist rejim Gazze'de iki evi vurdu: 9 şehit, çok sayıda yaralı

Mevduat ve fon gelirlerinde stopaj uygulaması 31 Temmuz'a kadar uzatıldı

Brent petrolün varili 62 dolar seviyesinde

Ukrayna: Rusya'nın İHA saldırılarında 31 kişi yaralandı

Yapıcıoğlu Tarsus’ta esnaf ve tekstil sektörü temsilcileriyle buluştu

Ülke genelinde düzensiz göç denetimi: 547 göçmen yakalandı, 21 organizatör gözaltında

Sağlık Bakanlığı 19 bin personel alımı yapacak

Döviz kurlarında son durum

Altın fiyatları güne yükselişle başladı

Doğu ve Güneydoğu için toz taşınımı ve fırtına uyarısı

Meteorolojiden sel ve su baskını uyarısı

Abdulmelik el-Husi: ABD uçak gemileri Yemen direnişinden kaçıyor

UNRWA: 3 bin yardım tırı Gazze sınırında bekletiliyor

HAMAS'tan ABD'ye tepki: UNRWA'nın yasaklanmasına verilen destek, siyonist soykırıma ortaklıktır

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ