• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,44% -0,10
  • EURO

    43,53% -0,41
  • GRAM ALTIN

    3973,14% -2,37
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

İBB soruşturması: 1 milyar 200 milyon TL ve KİPTAŞ daireleri CHP'li delegelere dağıtıldı

GÜNDEM 5.04.2025 07:55:17 0
İBB soruşturması: 1 milyar 200 milyon TL ve KİPTAŞ daireleri CHP

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında tanık olarak ifade veren iş insanı H.H.Ş, Servet Yıldırım'ın CHP Kurultayı'nda 1,2 milyar lirayı dövize çevirip delegelere dağıttığını, KİPTAŞ'a ait 70 dairenin de delegelere verildiğini iddia etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında, iş insanı H.H.Ş. tanık olarak verdiği ifadede, dikkat çekici iddialarda bulundu.

H.H.Ş, CHP Kurultayı sürecinde 1 milyar 200 milyon liranın dövize çevrilerek parti delegelerine dağıtıldığını, ayrıca KİPTAŞ'a ait 70 dairenin de aynı şekilde delegelere verildiğini öne sürdü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 99 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma kapsamında ifade veren H.H.Ş, belediye iştiraklerinden BELBİM'in "taraftar kart" projesinin gerekçesiz şekilde iptal edildiğini, yatırımlarının karşılıksız kaldığını savundu. Projeye dair süreçlerde yolsuzluk yaşandığını iddia etti.

Tanık H.H.Ş, Servet Yıldırım isimli kişinin Kültür AŞ üzerinden çanta dolusu paraları belediye yetkililerine teslim ettiğini, bu paraların bir kısmının da külçe altın olarak kasalarda saklandığını ileri sürdü.

Soruşturmada ifade veren bir diğer tanık M.Z.Ç. ise Beylikdüzü Belediyesi'nde görev yaptığı dönemde bazı ihalelerde usulsüz uygulamalara tanıklık ettiğini belirtti. Bu sebeple görevinden ayrıldığını söyleyen M.Z.Ç, İmamoğlu'nun ortaklarının ihaleleri kazandığını, bazı arsaların ise projeye ihalesiz dahil edildiğini iddia etti. Ayrıca alınan encümen kararlarında hukuki sorunlar olduğunu ve belediye ihalelerinde bazı kişilerin komisyon topladığını öne sürdü.

Savcılık soruşturması sürerken, söz konusu iddialarla ilgili İBB veya CHP'den henüz resmi bir açıklama yapılmadı. (İLKHA)

Pakistan ordusundan gerçek mühimmatla tatbikat

Rusya ve Kuzey Kore arasında Tumen Nehri üzerinde köprü inşasına başlandı

Trump ulusal güvenlik danışmanını kovdu

Gazze'den dünyaya "çocukların açlıktan ölmemesi" için çağrı

Filipinler'de otobüs kazası: 12 ölü

Kütahya'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Antalya'da zincirleme trafik kazası: 1 yaralı

ABD’yi fırtına vurdu: 6 ölü

Mardin’de fırtına etkisini sürdürüyor: Ağaçlar devrildi, camlar kırıldı

Ankara için kuvvetli yağış uyarısı

Bingöl’de Valilikten fırtına uyarısı

Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Bingöl’de fırtına: çatılar uçtu, maddi zarar büyük

BM: Gazze'de bebeklerin yüzde 92'si açlık tehlikesi altında

Diyarbakır'da sanayi sitesindeki patlama anı kameralara yansıdı

Meteorolojiden 16 il için sarı kodlu alarm!

Bakan Kurum: Muhalefete rağmen 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız

Diyarbakır'da sanayi sitesinde patlama

Yapıcıoğlu: Şiddetin ve gözyaşının durması için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız

Antalya'da 3.9 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Zeren'den Nevroz Parkı'na mescit çağrısı

Rus gazının Türk Akımı üzerinden Avrupa'ya ihracatı yüzde 13 arttı

Diyarbakır'da çatının uçma anı kameraya yansıdı

ABD-İran görüşmeleri ertelendi

Selden etkilenen Somali için acil yardım çağrısı

1 Mayıs olaylarında 384 kişi gözaltına alındı

Fırtına Diyarbakır’da maddi hasara yol açtı

Muğla açıklarında 12 düzensiz göçmen yakalandı

Çin'den BRICS ülkelerine işbirliğini güçlendirme çağrısı

Batman’da şiddetli fırtınada ağaç devrildi, park halindeki araç hasar gördü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ