DÜNYA 7.05.2025 18:43:13 0

İşgal rejimi, Gazze’de bir restoran ve pazarı bombaladı: Onlarca şehit

İşgal rejimi, Gazze’de bir restoran ve pazarı bombaladı: Onlarca şehit
Haberi Sesli Oku

Siyonist savaş uçaklarının Gazze şehrinin batısındaki el-Rimal semtinde bir restoranı ve halk pazarını bombalaması sonucu en az 32 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı.

Siyonist hava kuvvetlerinin restoran ve pazarın bulunduğu bir kavşağı aynı anda iki füzeyle hedef aldığı bildirildi.

Saldırıda, geniş çaplı bir yıkım meydana geldi ve bölge, kaynaklar tarafından "felaket" olarak nitelendirilen bir kan gölüne ve ceset parçalarına dönüştü.

Yerel medya, siyonist savaş uçaklarının Gazze şehrinde restoran ve halk pazarını hedef alan hava saldırısında, gazeteci Yahya Subaih'in de aralarında bulunduğu 32 sivilin şehit olduğunu, çok sayıda kişinin de yaralandığını bildirdi.

Hedef alınan bölgenin etrafındaki tehlikeli durum ve devam eden bombardıman nedeniyle büyük zorluklar yaşanırken, ambulans ve sivil savunma ekipleri cesetleri çıkarmak ve yaralıları taşımak için yoğun çaba harcadı.

Hükümet Medya Ofisi'nin açıklamasında, siyonist işgalinin 24 saat içinde dört katliam gerçekleştirdiği bildirildi. Katliamlar arasında 10 binden fazla yerinden edilmiş kişinin yaşadığı iki okulun doğrudan topçu ateşiyle vurulması, kalabalık bir restoranın ve halk pazarının hedef alınması yer aldı ve çok sayıda sivilin şehit olmasına yol açtı.

Açıklamada, bu suçların masum insanları hedef alan sistematik bir politikanın parçası olduğu belirtildi.

18 Mart 2025’te işgalci rejim, ateşkesi bozarak saldırganlığını yeniden başlattı ve Gazze Şeridi'ne yönelik ablukayı sıkılaştırdı.

İşgalci rejimi, ABD ve Avrupa'nın desteğiyle 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde soykırım gerçekleştiriyor ve bunun sonucunda çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere 170 binden fazla Filistinli şehit oldu ve yaralandı.  Ayrıca 14 binden fazla kişi halen kayıp.

Öte yandan Filistin medyası, Gazze Şeridi'nde bugün sabah saatlerinden itibaren düzenlenen işgal bombardımanlarında şehit sayısının 66'ya yükseldiğini bildirdi. (İLKHA)

Uyuşturucu satışı yapmaktan aranan şahıs yakalandı

İşgal rejimi Kudüs'te 6 UNRWA okulunu kapattı

Umut Kervanı Genel Başkanı Kurtaran: Dünyanın dört bir yanına kurbanınız umut olsun

Pakistan Başbakanından Türkçe paylaşım: Türkiye’ye çabalarından dolayı minnettarız

Sürüş Eğitmenleri: Trafik kurallarına uymayan hayatını riske atıyor

Gazze'de devam eden soykırıma karşı Patnoslular yürüyüş gerçekleştirdi

İdeal Eğitim Vakfı'ndan Vakıflar Haftası mesajı

Çin: Ticari görüşmeleri başlatma talebi Washington'dan geldi

Çölyak hastalarının en büyük sorunu: Yüksek fiyatlar ve erişilemeyen ürünler

Mardin’de silahlı saldırıya uğrayan öğretmen hayatını kaybetti

Pazarda sebze fiyatları düştü, meyveler cep yakıyor

Batman'da cami cemaatinden elektrik kesintisine tepki: Devlete çözüm çağrısı yapıldı

Mardin’de 2’ncisi düzenlenen “Bilim ve Sanat Festivali” başladı

Adana’da 2025 yılı kurbanlık fiyatları belirlendi

Pakistan saldırılarında israil detayı

Batman’da minik kalplerden Gazze için büyük dayanışma

ABD, Katar’ın Suriye’de maaş ödemeleri için sağladığı finansmanı onayladı

İşgalciler Gazze'den 11 esiri serbest bıraktı

Gıda fuarına katılan firma temsilcileri: Fuarlar kültürel kaynaşmayı da sağlıyor

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Yılmaz, kurban piyasasını yerinde inceledi

Ayvalı Mahallesi'nin 36 yıllık yol sorunu çözüldü

Pakistan havaalanlarında uçuş operasyonları geçici olarak askıya alındı

Bingöl'de odunlukta çıkan yangın kontrol altına alındı

MASKİ’den Doğanşehir’e 8 bin 100 metrelik altyapı yatırımı

Batmanlı sağlıkçılar Avrupa yolcusu

Mavi Marmara şehidi Çetin Topçuoğlu’nun hanımı hayatını kaybetti

Battalgazi Belediyesi iştiraki MORMAŞ, üretimde bölgeye hitap ediyor

Hareketsizlik vücutta bir çok hasara neden oluyor

HÜDA PAR heyetinden Bingöl köylerine ziyaretler sürüyor

Zihin, beyin ve beden uyumu sağlıklı yaşamın temeli

Yükleniyor