• BIST 100

    9339,59%-0,11
  • DOLAR

    39,44% 0,21
  • EURO

    45,49% -0,01
  • GRAM ALTIN

    4289,17% 0,12
  • Ç. ALTIN

    6927,68% -0,09
Jandarmanın yerli telsizi 77 ilde aktif
GÜNDEM
Tarih: 12.03.2025 16:39
Güncelleme: 12.03.2025 16:39
Kaynak: ILKHA
Jandarmanın yerli telsizi 77 ilde aktif
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Jandarmanın yerli telsizi 77 ilde aktif durumda. Kamu birimleri arasında her durum ve şartta kesintisiz iletişim kurulmasını sağladığı belirtilen 'Jandarma Entegre Muhabere ve Bilgi Sistemi'nin (JEMUS), 77 ilde kurulum ve devreye alma işlemi tamamlandı.

6 Şubat depremlerinde haberleşmeyi sağlayan JEMUS'un, kalan 4 ilde kurulum çalışması da bu yıl tamamlanacak.

Jandarma Genel Komutanlığı'nın 2024 yılı faaliyet raporuna göre; Jandarma Genel Komutanlığı MEBS Başkanlığı ve ASELSAN tarafından yerli imkanlarla geliştirilen JEMUS, kamu birimleri arasında her durum ve şartta kesintisiz iletişim kurulmasını sağlıyor.

JEMUS ile sayısal muhabere emniyetli ses ve veri haberleşmesi, mesaj alışverişi, motorlu devriye seviyesinde kimlik, silah, araç, ehliyet ve kayıp malzeme sorgulaması, yaya devriye seviyesinde el telsiziyle suçlu ve araç sorgulaması, el telsiziyle telsiz sistemi üzerinden iller arası haberleşebilme, güncel uydu görüntüleri kullanılarak ülke genelinde araç takibi ve devriyelerin merkezden takip edilmesi ve görevlendirilmesi yapılabiliyor.

4 ilde kurulum çalışması sürüyor

JEMUS projesinin 2024 yılı sonunda 77 ilde kurulum ve devreye alma işlemi tamamlandı. Kalan 4 ilde kurulum faaliyetleri ise devam ediyor.

Yıl içinde bu illerde de sistemin devreye girmesi planlanıyor.

Raporda, "Bütçe imkanları doğrultusunda ülke genelinde tamamlanması hedeflenen proje ile jandarma birlikleri; modüler, diğer sistemlerle bütünleşebilir ve teknolojik gelişmelere açık yapıda, diğer kamu kurumlarının da sisteme entegre olabilmesine imkan verebilecek nitelikte sayısal, sabit ve mobil sistemlerden oluşan bir haberleşme ağına kavuşturulacak ve ulusal savunma sanayi sektörüne uluslararası standartta bir kamu telsiz haberleşmesi teknolojisi kazandırılacaktır. 112 Acil Çağrı Merkezleri Haberleşme Sistemi ihtiyacı için 74 ilde ve AFAD Başkanlığında ise 49 ilde sisteme entegre olmuştur." denildi.

Ayrıca Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda 30 il 50 noktada, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde 21 il 48 noktada, Genelkurmay Başkanlığı'nda 3 il 18 noktada, Orman Genel Müdürlüğü'nde 5 il 12 noktada ve TCDD Genel Müdürlüğü'nde 47 il 168 noktada JEMUS altyapısı kullanıldığı belirtildi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde birçok haberleşme altyapısı işlevsiz kalırken, JEMUS sistemi hasar almadan ayakta kaldığı ifade edildi.

GSM şebekelerinin çalışmadığı, depremin ilk dakikalardan itibaren Jandarma Genel Komutanlığı, AFAD ve Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere kamu birimleri sadece JEMUS sistemi üzerinden iletişim kurduğu kaydedildi. Arama kurtarma ekiplerinin yönlendirilmesi de yine ilk anlarda sistem üzerinden yapıldığı belirtildi. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: jandarmanın yerli telsizi 77 ilde aktif

Katar, Filistinli mülteciler için 20 milyon dolar yardım sağlayacak

Kremlin: Rusya-ABD ilişkilerinin normalleşme süreci askıya alındı 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan İran Büyükelçiliği’ne ziyaret

Suriye Dışişleri Bakanı İle Alman mevkidaşı ile görüştü

TBMM, işgalin İran saldırganlığına karşı tezkereyi kabul etti

Siirt’te park halindeki otomobil alev alev yandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri işgalin İran'a saldırılarını görüştü

İran: Şu ana kadarki operasyonlarımız caydırıcıydı; cezalandırıcı operasyonlarımız çok yakında!

Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

İran'dan yeni füze fırlatıldı: Sirenler çaldı!

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Rekabet Kurumu’ndan gıda laboratuvarlarına ceza

Gazze'deki direniş, ortak operasyonlarla işgalcileri öldürüp yaralıyor

Elektrik ve su sorunu küçükbaş hayvan üreticilerini bezdirdi

Genetik testler otizmi net göstermez, riski ortaya koyar!

Devrim Muhafızları: Operasyonlar siyonist rejim yıkılana kadar sürecek

Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı

Nijeryalı Eğitimci İdriss: Eğer bu kadar insanın ölmesi sizi bir araya getiremiyorsa, diyecek söz yok

Vali Yavuz: Bağımlılık, yalnızca bedenleri değil, zihinleri ve iradeyi de esir almaktadır!

İran medyası: Tahran'ın füze harekatında siyonist istihbarat subayları öldü

Siyonist Katz: ABD, savunmamızda bize destek veriyor, bugün Tahran’a saldırılar düzenleyeceğiz

HÜDA PAR'dan valiliğe çağrı: Siyonist katilin İstanbul'umuzda konser vermesi büyük bir züldür

Şanlıurfa'da kamyonet şarampole devrildi: 1 kişi yaralandı

DMM, “Bakanlık koruması altındaki 5 çocuk intihara kalkıştı” iddialarını yalanladı

Türkiye’nin orman alanı 23,4 milyon hektara yükseldi

Ceyhan Belediyesi’nde başkanlık koltuğu yine Aydar ailesine geçti

Şanlıurfa’da tarla yangını: 100 dönüm buğday kül oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Katar, Filistinli mülteciler için 20 milyon dolar yardım sağlayacak

Kremlin: Rusya-ABD ilişkilerinin normalleşme süreci askıya alındı 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan İran Büyükelçiliği’ne ziyaret

Suriye Dışişleri Bakanı İle Alman mevkidaşı ile görüştü

TBMM, işgalin İran saldırganlığına karşı tezkereyi kabul etti

Siirt’te park halindeki otomobil alev alev yandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri işgalin İran'a saldırılarını görüştü