• BIST 100

    9339,59%-0,11
  • DOLAR

    39,44% 0,21
  • EURO

    45,49% -0,01
  • GRAM ALTIN

    4289,17% 0,12
  • Ç. ALTIN

    6927,68% -0,09
Malatya Umut Kervanı 2024 yılı faaliyet raporunu açıkladı
RÖPORTAJ
Tarih: 29.01.2025 12:00
Güncelleme: 29.01.2025 12:00
Kaynak: ILKHA
Malatya Umut Kervanı 2024 yılı faaliyet raporunu açıkladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Malatya Umut Kervanı Derneği Başkanı Ali Sağlık, geçen yıl bin 355 aileye toplamda 2 milyon 79 bin 900 TL değerinde yardımda bulunduklarını bildirdi.

Malatya Umut Kervanı Derneği, 2024 yılı boyunca gerçekleştirdiği yardım faaliyetlerinin yer aldığı raporu kamuoyuyla paylaştı.

Dernek Başkanı Ali Sağlık, "Malum olduğu üzere 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisi halen devam etmektedir. Depremin ilimizde oluşturduğu yıkım ve mağduriyetlerin etkisi giderilmeye çalışılıyor ancak; Malatya'mızın tekrar deprem öncesi şehir yapısı ile sosyal ve ekonomik seviyeye ulaşmasının yıllar alacağı tahmin ediliyor." ifadelerini kullandı.

"Bu durum, mağdur ve muhtaç ailelerin geçimini daha da zor duruma düşürüyor"

Sağlık, depremin ardından ev kiralarının fahiş fiyatlara ulaştığını, gıda, giyecek ve eğitim masraflarının enflasyonun etkisiyle aşırı arttığını belirterek, "Bu durum, mağdur ve muhtaç ailelerin geçimini daha da zor duruma düşürüyor." dedi.

Sağlık, yıllarca abluka altında olan Gazze'de 7 Ekim 2023'ten itibaren gerçekleşen saldırıları da hatırlatarak, "Gazze terörist işgal rejiminin saldırısı ile Uluslararası kurum ve yönetimlerin gözü önünde soykırım alanına dönüşmüş, Gazzeli kardeşlerimiz her türlü yokluğa mahkum edilmiştir." diye kaydetti.

"Toplamda bin 355 aileye 2 milyon 79 bin 900 TL değerinde yardımda bulunduk"

Sağlık, 2024 yılı içerisinde yapılan yardımları şöyle özetledi: "Şehrimizde toplam olarak 537 aileye bir milyon 81 bin 450 TL tutarında gıda yardımı, 470 aileye 429 bin 450 TL tutarında giyim yardımı, 67 aileye 144 bin 300 TL tutarında nakdi yardımı, 72 aileye 104 bin 900 TL tutarında kırmızı et yardımı, 32 aileye 99 bin 200 TL tutarında ev eşyası yardımı, 104 aileye 104 bin TL tutarında kırtasiye yardımı, 37 aileye 48 bin TL tutarında hasta ve çocuk bezi yardımı, 13 aileye 30 bin TL tutarında alışveriş çeki yardımı, 13 aileye 17 bin 600 TL tutarında temizlik malzemesi yardımı, 2 aileye 8 bin TL tutarında yakacak yardımı, 8 aileye 13 bin TL tutarında battaniye yardımı olmak üzere; toplamda bin 355 aileye 2 milyon 79 bin 900 TL değerinde yardımda bulunduk."

"Yurtdışına 746 bin 950 TL tutarında yardımda bulunduk"

Ayrıca, yurtdışında yapılan yardımlara değinen Sağlık, "Umut Kervanı Vakfımız aracılığıyla özellikle Gazze'ye acil yardım kapsamında hayırseverlerimizin yardımlarını Gazzeli kardeşlerimize ulaştırdık. Yemen, Suriye ile Afrika ülkelerindeki muhtaç kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Yurtdışında 73 bin TL tutarında su kuyusu yardımı; 546 bin 500 TL tutarında kurban eti yardımı; 6 bin 500 TL tutarında süt keçisi yardımı; 2 bin 100 TL tutarında ekmek yardımı; 54 bin 950 TL tutarında ayakkabı yardımı; 48 bin 200 TL tutarında nakdi yardım; 15 bin 700 TL tutarında sıcak yemek yardımı olmak üzere; toplam 746 bin 950 TL tutarında yardımda bulunduk."

Son olarak Sağlık, "Resulullah (Sallallahu Aleyhi Vesellem) efendimiz bir hadisi şerifinde, 'Müminler birbirini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücudun azaları gibidir buyuruyor.' Rabbim, hepimizi bu dünyada Resulullah'ın belirttiği müminler gibi kenetlenen, zalimlerin zulmüne karşı birbirini koruyan kollayan kişilerden etsin. Rabbim tüm hayırseverlerimizden razı olsun, yaptıkları yardımları dergâhı izzetinde kabul etsin inşallah." dileğinde bulundu. (İLKHA)

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri işgalin İran'a saldırılarını görüştü

İran: Şu ana kadarki operasyonlarımız caydırıcıydı; cezalandırıcı operasyonlarımız çok yakında!

Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

İran'dan yeni füze fırlatıldı: Sirenler çaldı!

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Rekabet Kurumu’ndan gıda laboratuvarlarına ceza

Gazze'deki direniş, ortak operasyonlarla işgalcileri öldürüp yaralıyor

Elektrik ve su sorunu küçükbaş hayvan üreticilerini bezdirdi

Genetik testler otizmi net göstermez, riski ortaya koyar!

Devrim Muhafızları: Operasyonlar siyonist rejim yıkılana kadar sürecek

Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı

Nijeryalı Eğitimci İdriss: Eğer bu kadar insanın ölmesi sizi bir araya getiremiyorsa, diyecek söz yok

Vali Yavuz: Bağımlılık, yalnızca bedenleri değil, zihinleri ve iradeyi de esir almaktadır!

İran medyası: Tahran'ın füze harekatında siyonist istihbarat subayları öldü

Siyonist Katz: ABD, savunmamızda bize destek veriyor, bugün Tahran’a saldırılar düzenleyeceğiz

HÜDA PAR'dan valiliğe çağrı: Siyonist katilin İstanbul'umuzda konser vermesi büyük bir züldür

Şanlıurfa'da kamyonet şarampole devrildi: 1 kişi yaralandı

DMM, “Bakanlık koruması altındaki 5 çocuk intihara kalkıştı” iddialarını yalanladı

Türkiye’nin orman alanı 23,4 milyon hektara yükseldi

Ceyhan Belediyesi’nde başkanlık koltuğu yine Aydar ailesine geçti

Şanlıurfa’da tarla yangını: 100 dönüm buğday kül oldu

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 493'e ulaştı

Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Pakistanlı Dr. Şevket Javaz: Birlik olmadan Filistin’in kurtuluşu mümkün değil

Evde çıkan yangında mutfak küle döndü

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılan Elibüyük, Mısır'da yaşadıklarını anlattı

Emekli öğretmen hüsn-i hat sanatıyla hayatını baştan yazdı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri işgalin İran'a saldırılarını görüştü

İran: Şu ana kadarki operasyonlarımız caydırıcıydı; cezalandırıcı operasyonlarımız çok yakında!

Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

İran'dan yeni füze fırlatıldı: Sirenler çaldı!

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü