• BIST 100

    9351,87%0,43
  • DOLAR

    39,40% 0,46
  • EURO

    45,63% 0,82
  • GRAM ALTIN

    4325,14% -0,06
  • Ç. ALTIN

    6967,48% -0,70
Ramanlı: Batman'ın sorunlarına çözüm için acil adımlar atılmalı
GÜNDEM
Tarih: 16.12.2024 13:51
Güncelleme: 16.12.2024 13:51
Kaynak: ILKHA
Ramanlı: Batman
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman'ın önemli sorunları arasında belediyecilik hizmetleri ve altyapı eksikliklerinin ön planda olduğuna dikkat çeken HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, özellikle trafik sorununa çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, basın ziyaretleri kapsamında Batman Medya Mensupları Derneğini ziyaret etti.

Ziyarette şehrin çözüm bekleyen birçok sorununun bulunduğunu hatırlatan Ramanlı, özellikle kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesi gereken mahallelerin bir an önce dönüşüme alınması gerektiğini belirtti.

Ramanlı, bu süreçte mevzuatın sağladığı kolaylıkların vatandaşlara daha etkili bir şekilde sunulması gerektiğini söyledi.

Kentin modern bir şehir görüntüsüne kavuşması gerektiğini vurgulayan Ramanlı, birçok mahallenin şu an altyapı açısından modern bir kente uzak olduğunu dile getirdi.

Ramanlı, Batman'daki en önemli sorunlardan birinin de işsizlik olduğunu kaydederek, bu sorunun çözülmesi için üç organize sanayi bölgesinin kurulmasının önemini vurguladı.

Organize sanayi bölgelerinin inşasının hızla tamamlanması gerektiğini belirten Ramanlı, bu projelerin 2028 yılına kadar tamamlanarak istihdam oluşturulmasını beklediklerini söyledi. Ayrıca, bu çalışmaların takibinin de büyük önem taşıdığını ifade etti.

Son dönemde Türkiye genelinde, özellikle Devlet Bahçeli'nin çağrısıyla başlayan PKK'nın silah bırakma talebi üzerine de konuşan Serkan Ramanlı, şiddetin bir hak arama yöntemi olarak kabul edilmemesi gerektiğini söyledi. Ramanlı, Türkiye'nin geldiği aşamada Kürt meselesinin sivil siyaset zemini üzerinden çözülmesi gerektiğini belirterek, silah ve şiddetin bu süreci zehirlediğini ve bu tür yöntemlerle bir sonuca varılamayacağını ifade etti.

PKK'nın muhatap alınmadığını belirten Ramanlı, Kürt halkına ise silahla ve şiddetle çözüm aranamayacağını, sorunların ancak Meclis ve sivil siyaset aracılığıyla çözülebileceğini vurguladı. "Çözüm Meclis'tir, çözüm siyasettir, çözüm meşru ve sivil yöntemlerle mümkündür" şeklinde konuşan Ramanlı, meşru hak ve taleplerin uygun araçlarla yapılması gerektiğini söyledi. (İLKHA)

Bingöl'de Gazze için anlamlı etkinlik

Ağrı'da fırıncılar zam talepleri kabul edilmeyince marketlere ekmek satışını durdurdu

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Rusya 6 binden fazla askerin cenazesini Ukrayna'ya teslim etti

TOKİ şantiyesinde korkutan yangın

Bingöl'de tarihi eser operasyonu

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Yeniden Refah Partisi'ne ziyaret

Şanlıurfa’da motosikletlere yönelik şok uygulamada 28 araç ele geçirildi

Hindistan'da köprü çöktü: 4 ölü

Yeşilyurt'ta yollar yenileniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ve Putin ile görüştü

Gazze'de şehit sayısı 55 bin 400'ü aştı

MTB Başkanı Özcan: Malatya 750 milyon doların üzerinde ekonomik kayıp yaşadı

Necara Aşireti bayramlaşma için Şanlıurfa'da bir araya geldi

Kabine bugün toplanıyor: Gündemde İran–siyonist rejim çatışması var

Gazze'de katliam devam ediyor: 20 şehit

Ülkenin kuzey ve doğusunda yağış bekleniyor

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Kimse bizi nükleer enerji programından mahrum edemez

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Gram altında yeni rekor

18 İlde DAİŞ operasyonu: 39 şüpheli gözaltına alındı

Batman'da uyuşturucu operasyonu: 5 kilo skunk ele geçirildi

Siyonist Katz'tan Tahran halkına tehdit: Yakında bedel ödeyecekler

Uzman Psikologdan velilere uyarı: Tatilde kontrolsüz teknoloji kullanımı çocuklarda tehlike oluşturur

Afrika Birliği'nden Fildişi Sahili'ne seçim desteği

İran'da Mossad casusu asıldı

İran, siyonistlere ait gelişmiş bir insansız hava aracını düşürdü

İran'dan siyonist rejime yoğun füze saldırısı: 8 ölü, 287 yaralı

Gaziantepliler: Gazze için atılan her adım değerli, saflar netleşmeli

Siyonist rejimden Batı Şeria'da ev baskınları

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bingöl'de Gazze için anlamlı etkinlik

Ağrı'da fırıncılar zam talepleri kabul edilmeyince marketlere ekmek satışını durdurdu

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Rusya 6 binden fazla askerin cenazesini Ukrayna'ya teslim etti

TOKİ şantiyesinde korkutan yangın

Bingöl'de tarihi eser operasyonu

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Yeniden Refah Partisi'ne ziyaret