• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,57% 0,33
  • EURO

    43,89% 0,80
  • GRAM ALTIN

    4035,43% 0,80
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Siirt’te “Hayat Namazla Güzeldir” etkinliğinin finali yapıldı

GÜNDEM 10.09.2024 18:12:07 0
Siirt’te “Hayat Namazla Güzeldir” etkinliğinin finali yapıldı

Siirt’te Kur'an Nesli Platformu tarafından düzenlenen ve iki hafta süren “Hayat Namazla Güzeldir” temalı eğitim programı, 90 çocuğun katılımıyla başarıyla tamamlandı.

Bu programla birlikte çocuklar, namaz kılmayı öğrenerek dini bilgilerini pekiştirdi. Program, çocuklara küçük yaşta ibadet bilinci kazandırmayı amaçlarken, çocuklar için önemli bir manevi deneyim oldu.

Eğitimin finalinde Kur'an Nesli Platformu tarafından, namaz farkındalığını artırmak amacıyla sembolik bir yürüyüş düzenlendi.

Sancaklar Ortaokulu’ndan başlayan yürüyüş, "Hayat Namazla Güzeldir" sloganları eşliğinde Meydan Camii’ne kadar sürdü.

Caminin içinde, namaz eğitimini tamamlayan çocuklar, cemaatle birlikte şükür namazı kıldılar. Namaz, çocukların kendi aralarından seçilen bir imamın önderliğinde gerçekleştirildi. Namazın ardından her çocuğa başarı sertifikası takdim edildi.

Meydan Camii İmamı Muhammed Aygan, camide düzenlenen etkinlikte çocuklara namazın önemini anlattı. Aygan, namazın İslam'daki en temel ibadetlerden biri olduğunu vurgulayarak, çocuklara küçük yaşlardan itibaren bu alışkanlığı kazanmalarının önemine değindi. Aygan, namazın insanın hem manevi dünyasında hem de günlük hayatında bir denge unsuru olduğuna dikkat çekti,  ibadetin sadece bireysel bir sorumluluk değil, aynı zamanda toplum içinde bir birlik ve huzur sağlayıcı unsur olduğunu belirterek, çocuklara bu bilinçle hareket etmeleri gerektiğini ifade etti.

Programın kapanışında ise çocuklar, Siirt'te bulunan ve Kudüs’ün sembollerini içeren MiniaKudüs sergisini ziyaret ederek anlamlı bir son yaptı.

Çocuklar ve aileler, bu özel etkinlikten hem manevi hem de kültürel olarak istifade etmiş bir şekilde ayrıldı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Başkanı Orhan Ay, çocuklara namazın erken yaşta öğretilmesinin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “Namaz, İslam’ın direği ve hayatımızın en temel ibadetlerinden biridir. Bu ibadetin çocuk yaşta öğrenilmesi, onları hem dünyada hem de ahirette mutlu edecek manevi bir sermayedir. Çocuklarımızın bu yaşlarda edindiği alışkanlıklar, ilerleyen hayatlarında da kalıcı olacaktır. Bu programın amacı, çocuklarımıza namazı sevdirerek, onlara hem ruhsal hem de fiziksel bir disiplin kazandırmaktır. İnşallah, bu yaşta aldıkları eğitimle ömür boyu Allah’ın rızasını gözeten bireyler olurlar.” (İLKHA)

Meteorolojiden 5 il için sarı kodlu uyarı

ABD'nin Ukrayna'ya F-16 eğitiminin maliyeti 310 milyon dolar

Almanya'da bir araç kalabalığın arasına daldı: 3 yaralı

Hindistan'da şiddetli yağış ve toz fırtınası: 4 ölü

Kamyon ile hafif ticari araç çarpıştı, 2 yaralı.

Venezuela'dan Kolombiya'ya tepki

Tayland’da şarbon kaynaklı ilk ölüm

ABD’de trafik kazası: 7 ölü

Singapur erken genel seçim için yarın sandık başına gidecek

Nijerya'da kolera salgınında 34 can kaybı

Gündüz kuşağı yayınlarına son verilmesi çağrısı yapıldı

Bakan Memişoğlu: 2 bin 239 hekim ataması yapılacak

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever’den Sanayi Sitesinde işyeri yanan esnafa ziyaret

Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı düzenlendi

Bolivya uçağı havada kayboldu

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir'den gündem değerlendirmesi

Adana'da 10 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 6 tutuklama

Kırmızı bültenle aranan 4 suçlu bulundukları ülkelerden Türkiye'ye getirildi

BM: Gazze'de gıda stokları çoğunlukla tükendi, suya erişim imkansız hale geliyor

Şantiye alanında işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Tünelde kaza yapan tır ikiye bölündü: 1 yaralı

HÜDA PAR Medya Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Van'da medya temsilcilerini ziyaret etti

Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu gemisine saldırıyı kınadı

Yapıcıoğlu, Mersin’de STK temsilcileri ve hal esnafıyla buluştu

Ensarullah, milyonluk mitingde Hayfa'yı balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu

Malatya'da otomobil bahçeye yuvarlandı: 2 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın KKTC’yi ziyaret edecek

Özyaramış: Gazze’deki soykırım uluslararası hukukun açık bir ihlalidir

Hür Gençlik Gazze için basın açıklaması yaptı

Tsunaminin önümüzdeki iki saat içinde Şili'nin Antarktika üslerine ulaşması bekleniyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ