• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Suiçer: Taziye, sadece bir gelenek değil, aynı zamanda insani ve İslami değerlerimizin yansımalarından biridir

GÜNDEM 9.03.2025 21:56:24 0
Suiçer: Taziye, sadece bir gelenek değil, aynı zamanda insani ve İslami değerlerimizin yansımalarından biridir

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Metin Suiçer, "Taziye, sadece bir gelenek değil, aynı zamanda insani ve İslami değerlerimizin en güzel yansımalarından biridir." açıklamasını yaptı.

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Metin Suiçer, taziye, taziye yemekleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Suiçer, şu ifadeleri kullandı: "Taziye, sadece bir gelenek değil, aynı zamanda insani ve İslami değerlerimizin en güzel yansımalarından biridir. Acılar paylaşıldıkça hafifler, zor günler ancak dayanışma ve kardeşlik ile aşılır.

Son yıllarda taziye yemeklerinin kaldırılması yönünde çeşitli adımlar atılmaktadır. Bunun gerekçesi, cenaze sahiplerinin ağır bir maddi yük altına girmesinin önüne geçmektir. Ancak yemeklerin tamamen kaldırılması, bir yandan da taziye sahiplerini ve misafirlerini zor durumda bırakmaktadır. Bu nedenle, çözüm taziyelerde yemek ikramını tamamen kaldırmak değil, bunu insani ve İslami bir hassasiyetle düzenlemektir.

HÜDA PAR olarak, taziye sürecinin İslami ruhuna uygun bir şekilde yaşatılması gerektiğine inanıyor ve “Taziye Aşevi” projesini öneriyoruz. Belediyelerimiz, halkın hizmetine sunacağı bir taziye aşevi ile bu süreçte ailelerin yükünü hafifletebilir. Bu uygulama kapsamında, taziyesi olan aileye üç gün boyunca, her öğünde 30 tabldot yemek ulaştırılmalıdır.

Bu öneriyle birlikte; Cenaze sahipleri, yemek organizasyonu yapmak zorunda kalmayacak, misafirler, ağırlanma endişesi olmayacak, belediyelerimiz halkına daha yakın ve kapsayıcı bir hizmet sunmuş olacaktır.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.), "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" buyurarak, yardımlaşmanın önemine dikkat çekmiştir. Taziyeler, tam da bu paylaşma ve dayanışma bilincinin yaşatıldığı anlardan biridir. Belediyelerimiz, bu hizmeti bir lütuf değil, bir vazife bilinciyle ele almalı; acılı günlerinde insanımızın yanında olmalıdır.

HÜDA PAR olarak, halkımızın her zaman yanında olmaya, toplumumuzun manevi ve insani değerlerini koruyarak daha yaşanabilir bir gelecek inşa etmeye devam edeceğiz. Yetkilileri, "Taziye Aşevi" projesini hayata geçirmeye ve bu dayanışma ruhunu hep birlikte yaşatmaya davet ediyoruz." (LKHA)

Gaziantep'te suç örgütüne operasyon: 50 gözaltı

Dünya birincisi hafızlardan Diyarbakır Ulu Camii’nde Kur’an ziyafeti

Bingöl’de ters laleler görsel şölen sunuyor

Gaziantepliler: Muhtaç insanlara katkı sunan etkinlikleri sahiplenmek gerekiyor

Şanlıurfa'da yakıt tankeri alev aldı

Fırıncıların sıcak havalarla imtihanı başladı

Siyonist işgalciler 97 gündür Tulkerem’i kuşatmış durumda: Binlerce aile göç etti, yüzlerce ev yıkıldı

Batman'da 52 yıllık husumet barışla sona erdi

Gazze’de ekmek değil, toprak yiyoruz

Bingöl'e 19 doktor ataması yapıldı

Siirt Belediyesi, Mahalle Buluşmaları'nda vatandaşın taleplerine çözüm üretiyor

Gazze'de bir bebek daha açlıktan dolayı şehid oldu

Bingöl’de uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Gazze’de katliam sürüyor: 48 saatte 77 şehit

Bingöl’de süt toplama merkezi inşaatı sürüyor: Vali Usta incelemelerde bulundu

Ensarullah'tan siyonist rejime hipersonik füze darbesi: "Filistin-2" Yafa'yı vurdu

LPG’ye 1 lira 20 kuruşluk indirim gelmesi bekleniyor

Şanlıurfa’da elektrik kesintisi: Elektronik cihazlara dikkat

Siyonist işgalcilere 7 Ekim’den sonra en ağır darbe: 21 ölü

İkinci dönem hakim ve savcı yardımcılarının atamaları tamamlandı

Mardin’de 2 kişinin öldüğü silahlı kavganın firarisi yakalandı

İstanbul'da hissedilen 3,7 büyüklüğünde deprem

Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin 2025 Nisan ayı ihracat rakamları açıklandı

Van'da fırtına maddi hasara yol açtı

Cizre’de “Okulumla Sosyalleşiyorum” projesiyle eğitim dışarı taşındı

Nisan ayı enflasyon verileri pazartesi açıklanacak

Besicilerden bayram öncesi açıklama: Kurbanlık sıkıntısı yok

Dicle Elektrik kaçak kullanımı tespit eden sayaç geliştirdi

Mayıs ayında Bitlis'te karla mücadeleyle Nemrut Krater Gölü'nün yolu açıldı

Şanlıurfa'da kar topu büyüklüğünde dolu yağdı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ