• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,44% -0,10
  • EURO

    43,53% -0,41
  • GRAM ALTIN

    3973,14% -2,37
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

Suriye'de askerî atamalar devam ediyor

DÜNYA 7.02.2025 15:39:48 0
Suriye

Suriye Savunma Bakanlığı'nın yeni yapıya göre askeri birlikler ve pozisyonların dağıtımına başladığı belirtildi.

Suriye Savunma Bakanlığı'ndan bir kaynak El Cezire'ye yaptığı açıklamada, bakanlığın yeni yapıya göre askeri birlikler ve pozisyonların dağıtımına başladığını belirtti.

Kaynağa göre, Tuğgeneral İnad Derviş Savunma Bakanlığı İdari İşler Sorumlusu olarak atanırken, Tuğgeneral Muhammed Mansur Subay İşleri Sorumlusu olarak görevlendirildi.

Ayrıca Şam, Hama, Humus, Der’a, İdlib ve Tedmur'da bakanlığa bağlı askeri birliklerin oluşturulduğu bildirildi. Hava Kuvvetlerinin yeniden yapılandırıldığı ve düzenlendiği, Savunma Bakanlığı'nda subay işleri ve idari işler gibi ana birimlerde görev alacak birçok Suriyeli subayın atandığı ifade edildi.

Kaynağa göre, silah, personel ve varlık envanter komitesi, grupların tasfiye sürecini takip etmeye devam ediyor ve bu süreç ileri aşamalara ulaşmış durumda. Bu çabalar, grupları tek bir ordu altında birleştirme hedefi doğrultusunda yürütülüyor.

Daha önce bir Suriye askeri kaynağı, yapılanma komitesinden, tüm grupların kapsamlı envanterini çıkarmakla görevli özel bir komitenin çıktığını bildirmişti. Bu komitenin, gruplardaki kişi sayısını ve sahip oldukları silahları sayarak onları ordu güçleriyle birleştirmeye hazırlık yaptığı belirtilmişti.

Aynı kaynağa göre, envanter komitesi, sayıların doğruluğunu sağlamak ve sahte isimlerin eklenmesini önlemek amacıyla belirli mekanizmalar benimsedi. Bunlar arasında, silah numarasının askerin adıyla eşleştirilmesi şartının da yer alacağı kaydedildi.

Suriye haber ajansı SANA, durumlarını düzeltmek için adım atmayan kişileri hedef alan bir güvenlik operasyonunun başlatıldığını bildirdi. Operasyon sırasında genel güvenlik güçleri birçok kişiyi gözaltına aldı. Ajans, takip operasyonlarının "tüm unsurları" kapsayacak şekilde Suriye genelinde devam ettiğini aktardı.

Genel güvenlik yönetimi güçleri daha önce de araçları aramak için kontrol noktaları kurmuş, kimlik belgelerini titizlikle inceleyerek Beşar Esad rejiminin aranmakta olan mensuplarını tespit edip gözaltına almaya yönelik çalışmalarını yoğunlaştırmıştı. Bu süreç, eski rejim unsurları ve subaylarına yönelik uzlaşma merkezlerinin faaliyetleriyle eş zamanlı olarak devam ediyor. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: suriye'de askerî atamalar devam ediyor

Filipinler'de otobüs kazası: 12 ölü

Kütahya'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Antalya'da zincirleme trafik kazası: 1 yaralı

ABD’yi fırtına vurdu: 6 ölü

Mardin’de fırtına etkisini sürdürüyor: Ağaçlar devrildi, camlar kırıldı

Ankara için kuvvetli yağış uyarısı

Bingöl’de Valilikten fırtına uyarısı

Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Bingöl’de fırtına: çatılar uçtu, maddi zarar büyük

BM: Gazze'de bebeklerin yüzde 92'si açlık tehlikesi altında

Diyarbakır'da sanayi sitesindeki patlama anı kameralara yansıdı

Meteorolojiden 16 il için sarı kodlu alarm!

Bakan Kurum: Muhalefete rağmen 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız

Diyarbakır'da sanayi sitesinde patlama

Yapıcıoğlu: Şiddetin ve gözyaşının durması için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız

Antalya'da 3.9 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Zeren'den Nevroz Parkı'na mescit çağrısı

Rus gazının Türk Akımı üzerinden Avrupa'ya ihracatı yüzde 13 arttı

Diyarbakır'da çatının uçma anı kameraya yansıdı

ABD-İran görüşmeleri ertelendi

Selden etkilenen Somali için acil yardım çağrısı

1 Mayıs olaylarında 384 kişi gözaltına alındı

Fırtına Diyarbakır’da maddi hasara yol açtı

Muğla açıklarında 12 düzensiz göçmen yakalandı

Çin'den BRICS ülkelerine işbirliğini güçlendirme çağrısı

Batman’da şiddetli fırtınada ağaç devrildi, park halindeki araç hasar gördü

BM: Esad rejiminin çöküşünden bu yana 1,4 milyondan fazla Suriyeli evlerine döndü

Çocuklar tatil gününde hayvanat bahçesine akın etti

Yeni Zelanda'da şiddetli yağış ve rüzgarlar nedeniyle OHAL ilan edildi

Diyarbakır'da fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ