DÜNYA 7.02.2025 15:39:48 0

Suriye'de askerî atamalar devam ediyor

Suriye
Haberi Sesli Oku

Suriye Savunma Bakanlığı'nın yeni yapıya göre askeri birlikler ve pozisyonların dağıtımına başladığı belirtildi.

Suriye Savunma Bakanlığı'ndan bir kaynak El Cezire'ye yaptığı açıklamada, bakanlığın yeni yapıya göre askeri birlikler ve pozisyonların dağıtımına başladığını belirtti.

Kaynağa göre, Tuğgeneral İnad Derviş Savunma Bakanlığı İdari İşler Sorumlusu olarak atanırken, Tuğgeneral Muhammed Mansur Subay İşleri Sorumlusu olarak görevlendirildi.

Ayrıca Şam, Hama, Humus, Der’a, İdlib ve Tedmur'da bakanlığa bağlı askeri birliklerin oluşturulduğu bildirildi. Hava Kuvvetlerinin yeniden yapılandırıldığı ve düzenlendiği, Savunma Bakanlığı'nda subay işleri ve idari işler gibi ana birimlerde görev alacak birçok Suriyeli subayın atandığı ifade edildi.

Kaynağa göre, silah, personel ve varlık envanter komitesi, grupların tasfiye sürecini takip etmeye devam ediyor ve bu süreç ileri aşamalara ulaşmış durumda. Bu çabalar, grupları tek bir ordu altında birleştirme hedefi doğrultusunda yürütülüyor.

Daha önce bir Suriye askeri kaynağı, yapılanma komitesinden, tüm grupların kapsamlı envanterini çıkarmakla görevli özel bir komitenin çıktığını bildirmişti. Bu komitenin, gruplardaki kişi sayısını ve sahip oldukları silahları sayarak onları ordu güçleriyle birleştirmeye hazırlık yaptığı belirtilmişti.

Aynı kaynağa göre, envanter komitesi, sayıların doğruluğunu sağlamak ve sahte isimlerin eklenmesini önlemek amacıyla belirli mekanizmalar benimsedi. Bunlar arasında, silah numarasının askerin adıyla eşleştirilmesi şartının da yer alacağı kaydedildi.

Suriye haber ajansı SANA, durumlarını düzeltmek için adım atmayan kişileri hedef alan bir güvenlik operasyonunun başlatıldığını bildirdi. Operasyon sırasında genel güvenlik güçleri birçok kişiyi gözaltına aldı. Ajans, takip operasyonlarının "tüm unsurları" kapsayacak şekilde Suriye genelinde devam ettiğini aktardı.

Genel güvenlik yönetimi güçleri daha önce de araçları aramak için kontrol noktaları kurmuş, kimlik belgelerini titizlikle inceleyerek Beşar Esad rejiminin aranmakta olan mensuplarını tespit edip gözaltına almaya yönelik çalışmalarını yoğunlaştırmıştı. Bu süreç, eski rejim unsurları ve subaylarına yönelik uzlaşma merkezlerinin faaliyetleriyle eş zamanlı olarak devam ediyor. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: suriye'de askerî atamalar devam ediyor

Çocuklar tatil gününde hayvanat bahçesine akın etti

Yeni Zelanda'da şiddetli yağış ve rüzgarlar nedeniyle OHAL ilan edildi

Diyarbakır'da fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi

Diyarbakır'da şiddetli rüzgâr çatının uçmasına yol açtı

HAKSİAD'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

Gazze'de can kaybı 52 bin 418'e yükseldi

Düzce’de servis minibüsü kaza yaptı: 8 işçi yaralandı

Mısır'da kamyonet devrildi: 7 ölü 9 yaralı

Şanlıurfa'da sağanak yağış etkili oldu

Bangladeş serbest ticaret bölgesi kuracak

Mardin’de şiddetli fırtına etkili oldu

Meteoroloji'den Bursa'ya kuvvetli yağış uyarısı

İran'dan ABD'ye yaptırım tepkisi

HAMAS'tan hareketi yasaklayan İsviçre'ye tepki

İşgalci çetesinin Lübnan’a hava saldırısında 3 kişi hayatını kaybetti

Kütahya'da 4,2 büyüklüğünde deprem

Bakan Bayraktar: Hem kurulu güç açısından hem de sistem işletmesi açısından elektrikte hiçbir sorunumuz yok.

HSK'nın görevde yükselme kararları Resmi Gazete’de yayımlandı

"Ümmetin İmtihanı Gazze" konulu yarışmanın sonuçları için program düzenlenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçi ve işveren temsilcilerini kabul etti

Ağrı'da 3 kilogram ağırlığında uyuşturucu ele geçirildi

Umut Kervanı Gazze'de diyaliz merkezi onarımına başladı

Filipinler'de zincirleme trafik kazası: 12 ölü, 30 yaralı

Ege Denizi'nde 4 büyüklüğünde deprem

Siirt’te etiketsiz ve son tüketim tarihi geçmiş ürünler tespit edildi

HÜDA PAR Batman Milletvekili Ramanlı'dan "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" mesajı

Siirt’te trafik denetiminde 2 bine yakın sürücü sorgulandı

Kassam liderlerinden Hasan Selame, ağır işkenceler nedeniyle diş kaybı ve görme bozukluğu yaşıyor

Bebekle kurulan bağ, bebeğin dünyasını şekillendiriyor!

Mersin’de “Narkokapan” operasyonu: 112 kişi gözaltına alındı

Yükleniyor