• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,57% 0,33
  • EURO

    43,89% 0,80
  • GRAM ALTIN

    4035,43% 0,80
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Vakıflar Sarayı’nın enkazı esnafı mağdur ediyor

RÖPORTAJ 11.12.2024 15:00:18 0
Vakıflar Sarayı’nın enkazı esnafı mağdur ediyor

Adana’da Vakıflar Sarayı’nın yıkımının üzerinden aylar geçmesine rağmen enkazın kaldırılmaması tarihi Mısır Çarşısı esnafının tepkisine neden oluyor.

Adana'da tarihi Vakıflar Sarayı'nın yıkımı sonrası kaldırılmayan enkaz, çevredeki esnafı hem ekonomik hem de çevresel açıdan zor durumda bıraktı.

Vakıflar Sarayı’nın yıkımının tamamlanmasına rağmen geride kalan enkaz, çevre esnafını mağdur etmeye devam ediyor.

Mısır Çarşısı ve Karasoku çevresinde faaliyet gösteren esnaf, enkazın kaldırılmaması nedeniyle yaşadıkları zorlukları dile getirerek yetkililere seslendi.

"Tozunu, toprağını biz çektik"

Mısır Çarşısı esnafından Levent Akgül, aylardır süren belirsizliğin kendilerini zor durumda bıraktığını belirterek, "Vakıflar Sarayı’nın yıkımına başlandı ancak aylar geçti ve hâlâ buranın enkazı duruyor. Tozunu, toprağını esnaf olarak biz çektik. Yetkililerden kimse bu konuda bir cevap vermedi, hiçbir yatırım yapılmadı. Burası tarihi bir çarşı ama şu an kokudan geçilmiyor. Hangi kuruma başvurduysak bizi başka bir yere yönlendirdiler, sonunda da evimize gönderdiler" dedi.

"Müşteri gelmek istemiyor"

Bölgede çok sayıda mağazası bulunan Kemal Sündük, enkazın ekonomik kayıplara yol açtığını ifade ederek şunları söyledi:

"Burada kendime ait 5-6 mağazam, akrabalarımın ise 50’ye yakın dükkânı var. Vakıflar Sarayı’nı yıktılar ama yerine hiçbir şey yapılmadı. Park mı olacak, otopark mı ya da başka bir bina mı bilmiyoruz. Ama müşteriler buranın depremde yıkıldığını zannediyor, Mısır Çarşısı’nın hurda bir yer olduğunu düşünüyorlar. Bu yüzden kimse gelmek istemiyor. Yetkililer bir an önce el atarsa memnun oluruz."

"80-100 esnaf mağdur durumda"

Civarda esnaflık yapan Cevdet Çabuk ise enkaz nedeniyle mağdur olduklarını belirterek "Birkaç yıl önce bu binayı yıktılar ancak enkaz hâlâ duruyor. Yıkım sürecinde zaten dükkânlarımız rezil oldu, temizlik yapamadık. Şimdi de bu harabe görüntü yüzünden işlerimiz düşüyor. Akşam burada kimin dolaştığı belli değil. Burada 80-100 esnaf var ve herkes zarar ediyor. Yetkililerden burayı temizlemelerini ve en azından bir hizmet sunmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Esnaf, enkazın bir an önce kaldırılarak bölgenin yeniden düzenlenmesi için yetkililere çağrıda bulundu. (İLKHA)

Nijerya'da kolera salgınında 34 can kaybı

Gündüz kuşağı yayınlarına son verilmesi çağrısı yapıldı

Bakan Memişoğlu: 2 bin 239 hekim ataması yapılacak

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever’den Sanayi Sitesinde işyeri yanan esnafa ziyaret

Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı düzenlendi

Bolivya uçağı havada kayboldu

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir'den gündem değerlendirmesi

Adana'da 10 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 6 tutuklama

Kırmızı bültenle aranan 4 suçlu bulundukları ülkelerden Türkiye'ye getirildi

BM: Gazze'de gıda stokları çoğunlukla tükendi, suya erişim imkansız hale geliyor

Şantiye alanında işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Tünelde kaza yapan tır ikiye bölündü: 1 yaralı

HÜDA PAR Medya Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Van'da medya temsilcilerini ziyaret etti

Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu gemisine saldırıyı kınadı

Yapıcıoğlu, Mersin’de STK temsilcileri ve hal esnafıyla buluştu

Ensarullah, milyonluk mitingde Hayfa'yı balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu

Malatya'da otomobil bahçeye yuvarlandı: 2 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın KKTC’yi ziyaret edecek

Özyaramış: Gazze’deki soykırım uluslararası hukukun açık bir ihlalidir

Hür Gençlik Gazze için basın açıklaması yaptı

Tsunaminin önümüzdeki iki saat içinde Şili'nin Antarktika üslerine ulaşması bekleniyor

Malatya'da sağanak yağış nedeniyle caddeler su birikintileri ile doldu

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için tercihler başladı

Batman’da süne ile mücadele devam ediyor

Arjantin açıklarında  7,4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

MTB Başkanı Özcan: Zirai don felaketi nedeniyle kayısı üretimi büyük zarar gördü

RTÜK’ten Sultan 2. Abdülhamid’e yönelik ifadelere inceleme

Göral: Aileyi ifsat edici programlara son verilmeli

Isparta’da yolcu midibüsü devrildi: 16 yaralı

Diyarbakır'da çatının uçması kameraya farklı bir açıdan yansıdı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ