• BIST 100

    9339,59%-0,11
  • DOLAR

    39,53% 0,15
  • EURO

    45,47% 0,11
  • GRAM ALTIN

    4304,17% 0,08
  • Ç. ALTIN

    6927,68% 0,00
Vali Şıldak’tan düğünde 1 kişinin ölümüyle ilgili açıklama
GÜNDEM
Tarih: 11.11.2024 10:59
Güncelleme: 11.11.2024 10:59
Kaynak: ILKHA
Vali Şıldak’tan düğünde 1 kişinin ölümüyle ilgili açıklama
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Viranşehir’de düğünde “bilinçsizce havaya ateş etme” olayı sonrasında bir genç kızın hayatını kaybetmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Viranşehir’in Yaban Mahallesi Gezdik mezrasında dün akşam gerçekleştirilen bir düğün sırasında bilinçsizce ve sorumsuzca havaya ateş edilmesi sonucu 19 yaşındaki bir genç kız hayatını kaybetti. Olayın hemen ardından Jandarma tarafından başlatılan çalışma ile fail kısa sürede yakalanırken, Vali Hasan Şıldak yaşanan acı vaka ile ilgili bir değerlendirmede bulundu.

Vali Hasan Şıldak, ilgili adli işlemlerin başlatıldığını duyurarak şu ifadeleri kullandı:

“Akşam saatlerinde açık bir alanda  yapılan düğün sırasında bir kişinin yine sorumsuzca davranarak havaya ateş etmesi neticesinde 19 yaşında hayatının çok erken evresinde bir genç kızımız maalesef hayatını kaybetti. Ambulansla il merkezine nakledilirken tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bu olayda yine bir düğün söz konusu. Jandarmamız burada tüm görüntü kayıtlarını inceledi ve tespitlerini yaptı. 5 kişi aslında havaya ateş ediyor. 5 kişiden biri bu olayın faili olan 23 yaşında yine genç biri. Bir başkası düğün sahibi ve 2 de o bölgede güvenliği sağlamakla görevli güvenlik korucusu var. Bunlar uzun namlulu kendi silahları ile ateş ediyorlar. 5 kişinin bu olaya karıştığı ancak failin belirlendiği durum söz konusu. 5’i de yine Jandarmamızın çalışması sonucu tespit edilip bugün fail de yakalanarak gözaltına alındı. Cumhuriyet Savcılığımız tarafından hepsi ile ilgili adli soruşturma başlatıldı. Bilindiği gibi valiliğimizin bazı genel emirleri var. Silah atılmasını kesinlikle yasakladık. Buna istinaden de 5 kişi ile ilgili idari para cezası uygulaması yapıldı. İlave olarak güvenlik korucularının hemen kaymakamlığımız tarafından görevden uzaklaştırılmaları işlemi gerçekleştirildi ve haklarında idari soruşturma başlatıldı.”

Vali Şıldak, açıklamasının devamında tüm Şanlıurfa halkına seslenerek düğün ve benzeri kutlamalarda havaya ateş edilmemesi gerektiğini ve bunun için de yayımlanan "Genel Emir" doğrultusunda müsamaha göstermeyeceklerinin altını çizdi.

Vali Şıldak, “Netice itibarıyla yine buradan hem bunu kamuoyuyla paylaşmak, üzüntümüzü ifade etmek hem de vatandaşlarımıza tekrar seslenmek istiyorum. Sevgili Şanlıurfalılar büyük, küçük hiç kimseyi ayırt etmeksizin hedef alan bu tür bilinçsiz, sorumsuz hareketlerin nelere mal olduğunu artık her geçen gün çok daha iyi anlıyoruz. Kaybettiğimiz bir vatandaşımız daha bizi üzüntüye boğdu. Bu çok basit, yapılmaması gereken çağ dışı hareketlerin artık sona ermesi gerekiyor. Düğünlerde, kutlamalarda çeşitli vesilelerle tabancaların, tüfeklerin  çıkarılıp havaya ateş edilmesi maalesef yorgun mermi olsun, doğrudan isabet eden mermiler olsun bunların insanlarımızın canına kasteden, çeşitli mal kayıplarına zararlara yol açan olumsuzluk açısından artık daha fazlasını söyleyemeyeceğim dilimin varmadığı bir seviyededir. Viranşehir'den gelen bu haber hepimize toplum olarak tekrar bir ders olmalı, bir mesaj içermeli yani burada artık sözün bittiği yerdeyiz. Bu tür hareketleri Şanlıurfa'da sona erdirelim. Hayatını kaybeden kardeşimizin ailesine yakınlarına bütün oradaki vatandaşlarımıza başsağlığı diliyorum ve şu anda yürütülecek adli ve idari işlemlerle sorumlular hak ettikleri cezaya çarptırılacaktır. Ancak giden can geri gelmemektedir. Dolayısıyla bu davranışları artık sonlandırmak durumundayız. Şanlıurfa'nın adıyla bunların yan yana gelmemesi gerekir” diye konuştu. (İLKHA)

Faruk Dinç: Kudüs için canımız da malımız da kanımız da feda olsun

Altın fiyatlarında son durum

Döviz kurlarında son durum

Marmara'nın batısında kuvvetli rüzgâr bekleniyor

Kudüs'te yeni tehlike: Mescid-i Aksa'da kalıcı Yahudileştirme girişimi

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Netanyahu, 21. yüzyılın Hitler'idir

TBMM: İran'a saldırılar ve Gazze soykırımı asla kabul edilemez

Washington Post: israil, ABD desteği olmadan 10 gün daha savunma yapabilir

Siyonist rejim yardım bekleyen sivillere saldırdı: 13 şehit, 70 yaralı

İran'dan siyonist rejime Fettah füzesi: Hava sahasında tam kontrol bizde

Hamaney: Siyonistlerle asla pazarlık yapmayacağız

İran ordusu, Tel Aviv'in Never Tzedek bölgesi için tahliye uyarısı yayımladı

Siyonist rejim, Tahran'daki İmam Hüseyin Üniversitesine saldırdı

Otomobil çocukların arasına daldı: 3 yaralı

Elektrik akımına kapılan çocuk hayatını kaybetti

İran, Tel Aviv’i füzelerle vurdu

İran'dan işgal rejimine doğru yoğun füze atışları: Tel Aviv'e füzeler düştü, yangın çıktı!

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye güçlü bir siyonizm tehdidiyle karşı karşıya

İran'da intihar saldırısı planlayan Mossad casusları yakalandı

Devrim Muhafızları: Saldırıların kaynağı olan işgal hava üslerini hedef aldık

Katar, Filistinli mülteciler için 20 milyon dolar yardım sağlayacak

Kremlin: Rusya-ABD ilişkilerinin normalleşme süreci askıya alındı 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan İran Büyükelçiliği’ne ziyaret

Suriye Dışişleri Bakanı İle Alman mevkidaşı ile görüştü

TBMM, işgalin İran saldırganlığına karşı tezkereyi kabul etti

Siirt’te park halindeki otomobil alev alev yandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri işgalin İran'a saldırılarını görüştü

İran: Şu ana kadarki operasyonlarımız caydırıcıydı; cezalandırıcı operasyonlarımız çok yakında!

Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Faruk Dinç: Kudüs için canımız da malımız da kanımız da feda olsun

Altın fiyatlarında son durum

Döviz kurlarında son durum

Marmara'nın batısında kuvvetli rüzgâr bekleniyor

Kudüs'te yeni tehlike: Mescid-i Aksa'da kalıcı Yahudileştirme girişimi

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Netanyahu, 21. yüzyılın Hitler'idir

TBMM: İran'a saldırılar ve Gazze soykırımı asla kabul edilemez